REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Elveţia va vota asupra iniţiativei dreptei radicale pentru a stăvili imigraţia şi a limita populaţia ţării la 10 milioane

Elveţia va vota asupra iniţiativei dreptei radicale pentru a stăvili imigraţia şi a limita populaţia ţării la 10 milioane

A.F. 4 aprilie 2024 | 00:00 137

În ochii primului partid al Elveţiei, toate problemele micii ţări alpine vin de la o imigraţie "necontrolată". Însă dreapta radicală are un plan şi vrea să cheme poporul la un referendum pentru a spune "Nu unei Elveţii cu 10 milioane de locuitori", informează AFP.

Elvetia va vota asupra initiativei dreptei radicale pentru a stavili imigratia si a limita populatia tarii la 10 milioane

Uniunea Democrată de Centru (UDC, dreapta populistă) a depus miercuri 114.600 de semnături la Cancelaria federală de la Berna, peste cele 100.000 prevăzute de lege şi adunate într-o perioadă de două ori mai mică decât perioada legală.

Prin urmare, elveţienii vor putea vota asupra textului, care merge până la denunţarea acordului asupra liberii circulaţii de persoane încheiat cu Uniunea Europeană.

Un semnal puternic, în toiul negocierilor asupra unei apropieri între Elveţia şi UE, căreia UDC se opune ferm.

Site-ul partidului nu lasă niciun loc pentru ambiguitate. "De la lipsa de securitate până la ambuteiaje zilnice, trecând prin majorarea primelor de asigurare medicală, toate problemele noastre sunt legate de imigraţia în masă necontrolată. În faţa acesteia există o soluţie: "Iniţiativa pentru durabilitate".

Prin urmare, referendumul propune modificarea Constituţiei, în care să fie stipulat că "populaţia rezidentă permanentă a Elveţiei nu trebuie să depăşească zece milioane de persoane înainte de 2050".

"Dacă populaţia rezidentă permanentă a Elveţiei depăşeşte nouă milioane şi jumătate de persoane înainte de 2050", guvernul şi parlamentul "iau măsuri, în special în materie de azil şi de regrupare familială, pentru a asigura respectarea valorii limită fixate".

Pentru UDC, care şi-a întărit şi mai mult poziţia de prim partid al ţării în urma alegerilor parlamentare din octombrie, definiţia populaţiei rezidente permanente este destul de restrânsă: cetăţean elveţian care locuieşte în această ţară şi străinii care au un drept de şedere de cel puţin un an sau care locuiesc în Elveţia de cel puţin 12 luni.

Dacă înainte de 2050 în Elveţia vor trăi 9,5 milioane de persoane, partidul propune ca "persoanele admise temporar să nu mai poată primi permise de stabilire şi nici să fie naturalizate", iar "regruparea familială să fie de asemenea restrânsă".

Elveţia ar trebui de asemenea să introducă clauze de exceptare sau de protejare a acordurilor internaţionale la care ea aderă, dacă acestea contribuie la creşterea demografică.

Dacă toate acestea nu vor fi de ajuns pentru a respecta limita, Elveţia va trebui în final să pună capăt acordului asupra liberei circulaţii de persoane cu UE, ca frână de urgenţă.

Potrivit Oficiului Federal de Statistică (OFS), la sfârşitul lui 2023, Elveţia număra 9.006.664 de persoane (sunt luaţi în calcul cetăţeni elveţieni, străini în rezidenţă permanentă sau nu, inclusiv solicitanţii de azil).

Populaţia rezidentă permanentă de localnici şi străini număra 8.902.308 de persoane.

Rezidenţii străini permanenţi reprezintă circa un sfert din populaţia ce locuieşte în Elveţia.

"Astăzi, există prea mulţi străini şi cei care sosesc nu sunt străini buni", a declarat preşedintele partidului, Marcel Dettling, într-un comunicat ce însoţeşte prezentarea iniţiativei, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272