REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Emmanuel Macron a aterizat în această dimineaţă în România

Emmanuel Macron a aterizat în această dimineaţă în România

Victor ROTARU 10 aprilie 2023 | 00:00 791

Președintele francez Emmanuel Macron, care a fost într-o viziză oficială în China, a aterizat pentru o escală tehnică în România, pe parcursul zborului de întoarcere către Franța.

Emmanuel Macron a aterizat in aceasta dimineata in Romania

Este doar o escală tehnică, nu este o vizită pe care președintele Emmanuel Macron o face în România, în continuarea vizitei pe care a făcut-o deja în China.

Avionul cu care călătorește Emmanuel Macron este un Airbus A330, avionul prezidențial al Franței din 2009. A fost ales de președintele de atunci, Nicolas Sarkozy. Acest avion se pare că are nevoie să facă o escală tehnică iar pentru aceasta a fost aleasă România. 8.198 de kilometri - este distanţa aero dintre Beijing şi Paris.

Pe site-ul Administrației Prezidențiale agenda președintelui României nu specifică nicio întrevedere sau un anunț despre prezența lui Emmanuel Macron în țara noastră.

Macron vine din China

Preşedintele francez Emmanuel Macron a întreprins o vizită în China între 5 şi 7 aprilie. În acelaşi interval s-a aflat în China şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Cei doi lideri europeni au avut întrevederi joi la Beijing cu conducerea chineză pentru a discuta despre relaţiile „complexe” dintre părţi, într-un efort de a obţine sprijinul Chinei pentru restabilirea păcii în Ucraina, potrivit Agerpres.

„China este de o mare importanţă pentru Europa având în vedere interdependenţele şi o lungă istorie comună”, a declarat von der Leyen în debutul discuţiilor cu premierul chinez Li Qiang. Ambele părţi „au beneficiat imens” de pe urma acestei relaţii, a subliniat ea într-o înregistrare postată pe Twitter.

„Cu toate acestea, relaţiile UE-China au devenit mai complexe în ultimi ani”, a adăugat şefa Comisiei Europene, insistând pe discutarea „tuturor aspectelor relaţiilor (UE-China) astăzi”, ceea ce „va ajuta atât Uniunea Europeană, cât şi China să navigheze într-un mediu geopolitic complex şi volatil”.

„Sunt convins că China are un rol major de jucat în construirea păcii”, a spus Macron cu puţin timp înaintea discuţiilor cu preşedintele chinez Xi Jingping, care erau aşteptate să se axeze pe războiul din Ucraina.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ruznaci !!! Cu pwla !!!
1
0
Potoleste-te, Lintarov!
10
0
In carantina 40 zile ca vine de la chinezi. Si sa fie vaccinat de 8 ori. Sa poarte masca. Bine ca n a venit si cu baba aia de necasta sa profa din liceu ca vomam pe nebunil ala care scrie comentarii interminabile.
1
12
De popinet infect! Multa mwe cu kkt ue multa mwe cu kkt nato
1
11
l-a salutat iohanis? sau este la schi!
1
11

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468