REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
18.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

ERBAȘU refuză să-i PLĂTEASCĂ datoria de JUMĂTATE de MILION de EURO fostului consilier BĂISAN

ERBAȘU refuză să-i PLĂTEASCĂ datoria de JUMĂTATE de MILION de EURO fostului consilier BĂISAN

Replica API 6 noiembrie 2021 | 00:09 4057

Fostul consilier județean, Remus Cristy Băisan, are probleme cu frații Erbașu, în urma unei colaborări mai vechi. După ce au făcut afaceri împreună, prin 2015, astăzi își spală rufele prin sălile de judecată, miza fiind reprezentată de bani mulți, aprope jumătate de milion de euro. Marinetek BSM SRL le cere fraților Erbașu despăgubiri de peste 300.000 de euro, pentru neexecutarea contractului semnat în urmă cu 6 ani, ce viza livrarea și montarea unor echipamente pe șantierul amenajat pe lacurile Floreasca si Tel din București. Deși familia Erbașu a fost obligată de instanță să-i plătească despăgubiri firmei lui Băisan, aceasta uzează de toate căile de cap pentru a evita plata sumei de bani… jumătatea de milion de euro.

Societatea Marinetek BSM SRL , a fostului consilier județean PNL Remus Cristy Băisan a intrat în faliment în 2019. Atunci, magistrații au dispus sigilarea bunurilor din averea debitoarei şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare și înscrierea creditorilor la masa credală. Magistrații au admis în parte acțiunea civila formulata de Marinetek BSM SRL în contradictoriu cu Construcții Erbașu SA și au dispus rezilierea contractului de execuție nr. 3063/10.06.2015 din culpa societății fraților Erbașu. Aceștia au de plătit, către firma din Năvodari, suma de 306.948 euro, reprezentând contravaloarea prejudiciului suferit de aceasta pentru neexecutarea contractului, precum și la plata dobânzilor. Construcții Erbașu SA a formulat cerere de suspendare provizoriu a executării sentinței, mai precis de efectuare a plății mai sus menționată, însă magistrații i-au respins, recent, cererea, ca inadmisibilă. După această sentință, frații Erbașu nu mai au cale de atac

Ce prevedea contractul neexecutat de Erbașu!

Concret, contractul includea o activitate de producție a componentelor, realizat de firma fostului consilier și o activitate de montaj a componentelor fabricate de aceasta, realizată pe șantierul amenajat pe lacurile Floreasca si Tel din București.

Societatea a fabricat si livrat firmei lui Erbașu absolut toate materialele necesare pentru realizarea lucrării, însă dupa obtinerea materialelor societatea de construcții a lui Erbașu le-a montat singura, privând firma lui Băisan de profitului generat de finalizarea contractului, prin asigurarea montajului. Un alt aspect vizează faptul că, dacă societatea din Constanța ar fi cunoscut Erbașu dorește doar materialele, aceasta nu ar fi beneficiat de discount-ul oferit, de 50 %, chiar.

Băisan și-a băgat firma în insolvență din cauza fraților Erbașu

Băisan nu a angajat alte lucrări tocmai pentru a nu disipa forța de muncă și resursele financiare în alte lucrări pentru a respecta obligatiile asunnate prin contractul perfectat cu Erbașu. Din acest motiv, societatea Marinetek BSM SRL a fost nevoită să solicite deschiderea procedurii insolvenței.

Alex Erbasu, foto national.ro

Remus Cristy Băisan a fost consilier județean și preşedinte al organizaţiei PNL Limanu şi membru în Biroul Permanent Judeţean. În 2017, a fost exclus din PNL, pentru lipsă totală de consideraţie faţă de imaginea partidului. Nici în afaceri nu i-a mers prea bine, firma sa, Marinetek BSM SRL, intrând în faliment.

Remus Cristy Băisan

Despre Construcții Erbașu SRL

Construcții Erbașu SA a fost fondată de Mihail Erbașu. După moartea sa, afacerea a fost preluata de fiii săi și de frate.

Mihail Erbașu

Construcții Erbașu SA este deținută de frații Cristian, cu 64 % din acțiuni, și Alexandru Erbașu (15 %) și unchiul lor, Ion Erbașu (20%). Tot ei sunt și administratorii societății. Anul trecut, societatea a avut datorii de 441. 761. 287 lei și profit de peste 21 de milioane de lei.

Peste 300 de milioane de euro a încasat Construcții Erbașu SA de la stat numai în ultimii ani, în principal de la CNI, aceeași companie de stat care a organizat și licitația pentru restaurarea Cazinoului Constanța.

Cristian Erbașu

Erbașu a câștigă licitații și în zona spitalelor, cum e cazul cu extinderea clădirilor la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanța, dar a câștigat și execuția de lucrări la staţii de epurare a apelor uzate şi tratare a apei potabile la Constanţa-Sud, Mangalia și în alte zone din țară.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din clanul Ierbasu, cum l-au umilit si l-au sinucis pe tacsu. Baietii lui continua traditia familiei. Funia e aproape.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468