REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° ConstanÈ›a Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
13.4° ConstanÈ›a Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Eugen Tomac: PNL, USR şi ALDE susţin revenirea la alegerea primarului în două tururi

Eugen Tomac: PNL, USR şi ALDE susţin revenirea la alegerea primarului în două tururi

Replica API 7 septembrie 2019 | 01:41 410

Eugen Tomac

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că proiectul de lege privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin va fi votat în Parlament şi de PNL, USR şi ALDE.

Liderul PMP a precizat că, în cursul acestei săptămâni, s-a întâlnit cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, care i-a transmis că susţine acest demers.

"M-am întâlnit săptămâna aceasta cu domnul preşedinte Ludovic Orban şi mă bucur că PNL susţine demersul nostru, de altfel şi ei au un proiect, de a reveni la alegerea primarului în două tururi. PMP i-a mandat pe Petru Movilă şi Marius Paşcan să prezinte un memorandum prin care invităm partidele parlamentare din opoziţie să îl susţină şi, în cel mai scurt timp, să dăm un vot final pe acest proiect care este în Parlament. Mă bucur că PNL rămâne pe această linie şi colegii din USR mi-au confirmat că vor susţine proiectul, implicit cei din ALDE", a afirmat Eugen Tomac.

Preşedintele PMP a adăugat că există premise ca în perioada următoare să se revină la alegerea primarului în două tururi.

"Este pentru prima dată când se întrunesc condiţiile pentru ca legea pentru alegerea primarului să fie modificată. Noi am strâns un milion de semnături pentru acest obiectiv. Luptăm de patru ani, credem că a fost o eroare politică introducerea alegerii primarului într-un singur tur şi vrem să nu irosim această oportunitate uriaşă pe care o avem acum, să scoatem PSD din administraţia publică locală. Până la urmă, peste tot în ţară, este bine ca cetăţenii să aibă această opţiune, în turul doi să aleagă între cei mai buni, aşa cum vor face şi la alegerile prezidenţiale", a mai spus Eugen Tomac.

Liderii PMP se află vineri la Iaşi, la evenimentul de lansare a candidaturii lui Theodor Paleologu pentru alegerile prezidenţiale. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alegerea primarului din doua tururi si limitat la doar doua mandate. Ca la presedinte
1
0
daca psd e sa dispara se va intampla din primul tur, voua va e frica ai? Amintiti-va ce muie a lua opozitia dupa guvernarea ciolos! Din primul tur!
2
3
Pe langa alegerea din doua tururi si limitarea nr. de mandate la 2 la fel ca la presedinte.
5
0
normal ca prin alegerea primarilor in doua tururi, ciuma rosie va disparea- nulitatile se vor intoarce acolo de unde au plecat.
7
5
Vreau alt primar in constanta
7
1
Va e frica de pesede
6
4
Partidu Tolomacilor ,,astia se fuk in cur.
9
3
Tolomac ti-a cerut cineva parerea? dupa alegeri o sa mergi la cosul de gunoi
8
4
Tolomac? Un ametit...
9
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212