REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.5° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Evitați drumul Amzacea-Pecineaga, dacă nu vreți să vă rupeți mașina în două! Video

Evitați drumul Amzacea-Pecineaga, dacă nu vreți să vă rupeți mașina în două! Video

Mirela PASCAL 26 august 2023 | 00:00 2539

În secolul XXI, în apropiere de Constanța, există un drum județean care, odată ce ai făcut greșeala să-l parcurgi, nervii îți sunt puși la grea încercare. Drumul General Scărișoreanu-Pecineaga arată de parcă l-ar fi bombardat rușii. Cei 11 kilometri, doar atât, îi faci într-o oră, iar viteza maximă pe care o poți atinge este de maxim 15 km/h. Nu cratere sunt în asfalt, ci adevărate bombe care, dacă nu ești atent, te pot arunca, efectiv, în aer. Cunoscătorii îl evită, dar cei care au ghinionul de a-l parcurge sunt nevoiți să oprească la primul service pe care-l întâlnesc în cale. Mai grav este dacă nici scutul de la mașină nu te ajută sau este inexistent... Din fericire, sunt și vești bune. Societatea de drumuri Drumuri Județene Constanța SA are în vedere reabilitarea tronsonului de drum. Documentația este în lucru iar, în cel mai fericit caz, lucrările încep la toamnă sau cel târziu anul viitor.

Evitati drumul Amzacea-Pecineaga, daca nu vreti sa va rupeti masina in doua! Video

Drumul judeţean 392 din Constanţa, Amzacea-General Scărișoreanu-Pecineaga, este atât de greu de parcurs, încât nici oamenii din zonă nu-l mai folosesc. Waze-ul îți dă o rută ocolitoare de vreo 20 de kilometri, dar nu o iei în seamă dacă nu cunoști povestea tristă a acestui drum.

Evitati drumul Amzacea-Pecineaga, daca nu vreti sa va rupeti masina in doua! Video

Ca să ajungi mai repede la destinație, o iei pe drumul cel mai scurt. Cine nu cunoaște situația de aici crede că a găsit o scurtătură spre 23 August-Mangalia, așa că se încumetă să-l parcurgă. Mare greșeală face! Sunt adevărate cratere pe drum, iar dacă nu ești atent și nu reduci semnificativ viteza, riști să te răstorni. Dar, bine că plătim roviniete!

Evitati drumul Amzacea-Pecineaga, daca nu vreti sa va rupeti masina in doua! Video

Dacă pentru mașinile de teren drumul e groaznic, imaginați-vă cum este pentru autovehiculele cu tracțiune mică! Am parcurs și noi acest drum de 11 kilometri iar coșmarul s-a terminat după o oră... timp în care aveai impresia că gropile imense din asfalt ar vrea să te înghită.

În acest interval, n-am întâlnit mașini pe drum, în afară de cea care ne însoțea... semn că mulți șoferi cunosc ”bombele” de pe acest sector și-l evită, preferând să ocolească câteva zeci de kilometri decât să-și sacrifice mașina.

Video:

Evitati drumul Amzacea-Pecineaga, daca nu vreti sa va rupeti masina in doua! Video

După zona crepusculară, am intrat pe un drum parțial asfalt... Cu mai puține gropi, adevărat, și practicabil, dar la fel de periculos.

Video:

Evitati drumul Amzacea-Pecineaga, daca nu vreti sa va rupeti masina in doua! Video

Video:

Este clar că acest tronson nu a văzut un utilaj în ultimii 10 ani. Potrivit informațiilor noastre, pe vremea lui Nicușor Constantinescu a fost reabilitat, dar calitatea lucrărilor a fost atât de ”bună” încât după doar câteva luni drumul a început să cedeze.

Evitati drumul Amzacea-Pecineaga, daca nu vreti sa va rupeti masina in doua! VideoVideo:

De ce a fost neglijat? În urmă cu câțiva ani, Consiliul Județean Constanța, prin propria Regie de Drumuri și Poduri (RAJDP), a demarat efectuarea expertizelor tehnice, întocmirea documentației de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI), cadastru. Dar, proiectul a bătut pasul pe loc. Și actuala administrație cunoaște situația și are în vedere reabilitarea. Documentația este aproape gata, urmând ca din toamnă, cel târziu anul viitor, să înceapă mobilizarea de forțe și, implicit, reabilitarea drumului. Până atunci, însă, evitați zona!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Împușcați va panaramelor!
4
0
Oricum de la pecineaga ajung toate cwrvele la oras
1
1
asta a fost reparat de trei ori. Cu banii tocati se facea autostrada. Cine ne tine sa nu il impietruim si cand va fi posibil sa il asfaltam?
3
1
Asa o sa arate Constanța anul viitor:)))
7
1
Asta nu este nimic incercati drumul de la Corbu la Vadu
9
0
La cca jumăt**e de an după inaugurare făcută cu mult tam-tam la tv Neptun am avut drum în această parte de județ.De la Amzacea la 23 August,11 km, mi-am blestemat zilele. Constantinescule să mori in chinuri, țigan din Prahova care ai ucis Dobrogea
13
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212