REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Dum., 26 Mar. 2023
Anul XX Nr. 6314
10.2° Constanța Duminică, 26 Martie 2023 Anul XX Nr. 6314

Executorii judecătorești îi dau bătăi de cap primarului din Mangalia, Cristian Radu

Executorii judecătorești îi dau bătăi de cap primarului din Mangalia, Cristian Radu

Ana Maria LIPAN 30 ianuarie 2023 | 00:00 5412

Recon și Doje SRL, una dintre cele mai proeminente societăți ce a obținut până acum nenumărate contracte cu statul, a acționat în instanță municipiul Mangalia, prin primarul, Cristian Radu, încă din 2019 pentru executarea silită a cheltuielor de judecată a unui dosar. Compania are un istoric lung cu municipiul, în 2015 câștigând licitația pentru amenajarea și modernizarea zonei turistice Mangalia-Saturn, respectiv pentru modernizarea zonei centrale a orașului. În dosarul care a început totul, Recon și Doje SRL cere obligarea Primăriei la plata a peste 1 milion de lei, sumă reprezentată de facturile neachitate, aferente lucrărilor executate. Dacă acesta încă se mai judecă, după ce Cristian Radu a contestat pe 23 aprilie 2021 decizia pe fond ce îi dă dreptate antreprenorului, firma ce s-a bucurat de un mare succes până acum, datorat în parte relaţiei privilegiate pe care a avut-o cu Primăria Sectorului 2, condusă, în trecut, de Neculai Onțanu, a obținut cel puțin plata cheltuielor de judecată, o sumă infimă pe lângă adevăratul câștig pe care îl doresc. Pe 26 ianuarie a.c. instanța a admis cererea acestora.  

Executorii judecatoresti ii dau batai de cap primarului din Mangalia, Cristian Radu
Chiar dacă asocierea formată din Recon și Doje SRL și Garden Center Grup SRL (în calitate de executant) reprezentată prin liderul de asociere Recon și Doje SRL, a încheiat contractul pentru execuția lucrărilor de modernizare și amenajare a zonei turistice centrale în municipiul Mangalia în septembrie 2015, subiectul constituit de acesta este încă unul de actualitate, colaborarea dintre aceste firme și primărie dând naștere unui conflict ce încă nu a fost soluționat. Recon și Doje SRL au acționat în instanță primăria, cerând obligarea acestora la plata a peste 1 milion de lei, sumă reprezentată de facturile neplătite aferente acestor lucrări. Pe fond compania a primit dreptate, fiindu-i admisă cererea, primăria efectuând recurs însă pe 23 aprilie 2021. De atunci încă se așteaptă o rezoluție a acestui caz, între timp Recon și Doje obținând pe 26 ianuarie a.c. executarea silită a cheltuielilor de judecată. 
Această sumă este una infimă în comparație cu suma de bani reprezentată de pagubele pe care firma dorește să le recupereze.

Executorii judecatoresti ii dau batai de cap primarului din Mangalia, Cristian Radu
Despre Recon și Doje SRL


Firma Recon și Doje SRL, a lui Jenică Dop, se bucură de o situaţie financiară solidă, datorată în special relaţiei privilegiate pe care a avut-o cu Primăria Sectorului 2, condusă, în trecut, de Neculai Onțanu, de la care a primit de-a lungul timpului contracte de milioane. În plus, patronul Recon şi Doje SRL este cunoscut drept un sponsor al campaniilor fostului preşedinte Traian Băsescu, dar şi un client agreat de Compania Naţională de Investiţii (CNI), în perioada în care Ministerul Dezvoltării Regionale era condus de Elena Udrea. Potrivit presei centrale, Jenică Dop a fost implicat în 2009 într-un scandal la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, după ce s-a aflat că doi apropiaţi ai secretarului de stat Răzvan Murgeanu solicitau bani pentru campania electorală a lui Traian Băsescu promiţând, în schimb, contracte publice.

În anul fiscal 2021 firma a înregistrat o cifră de afaceri de 29.596.490 lei, profit în valoare de 1.708.808 lei, datorii ce se ridică la suma de  5.738.172 lei și 122 de angajați. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai rahat pe umeri tu ori esti orb,ori ai interese ascunse.Pai nu vezi ca de 8 ani scuipici asta nu a facut decat sa distruga si sa fure?
3
0
Luati-o mai usor! Stiti ce aveti de facut in 2024!
2
0
O ia la m**e de la Primar
3
0
Tu,cetateanul cu capul pe umeri,il tii degeaba.Daca ai crescut la "Cotarloasele",in noroiul pana la gat,ti se pare normal sa mergi prin gropi si cu cizme de cauciuc.Mizeria din oras nu o vezi,ai orbul gainilor?Da, corect,a facut...un dezastru ecologic.Cetateanul are obligatii,datorii ,taxe si impozite iar la drepturi...are de primit.Iar cand ai nevoie de sprijin din partea Primariei,te privesc niste slujitoare cu un sictir,de zici ca vrei sa le iei locul.Mizerie si acolo.
5
0
Radu Blenoragic Cristian cel mai defecat primar din rumelistan! Zis și spaima bosketilor sau Don Beton acest Muc cel Mic prăduiește tot , a distrus fauna și flora mangalistanului, cerbul lopătar de nisip - extincție, aligatorul de canal ape uzate Menajere raja- extincție și exemplele pot continua. Primăria este cuibul șobolanilor și gândacilor de conducta. Acolo the pătruns cu furie! Siktir piticotului albanez Radu 1/2 mazăre Cristian
4
2
Pe Chelaru Florin de la Navodari cand il ia DNA -ul , a luat spaga de la firma asta cand ia vandut terenurile subevaluate la prima linie le mare !!! USR se bate pentru voi ! Chelaru e protejat de DNA pe filiera Felix Stroie / Dumitrache Ion ?
3
1
Când edilul se învață să facă 50/50 cu tot ce-i trece prin mână este greu să-l dezveți. Să sperăm că instituțiile statului o să scoată la iveală toate matrapazlâcurile acestuia și să "pună puțin cu botul pe labe" pe toți cei care îi țin partea nejustificat. Aruncați un ochi în declarația de avere a primarului ( că este publică) și vedeți ce modificări apar în ultimii ani în care a fost pe mandat. Restul nu comentăm .
8
3
Cel mai de cacao primar
10
2
In satul Mangalia cea mai scumpă apa din Romania.14.75 ron,....probabil este adusa de la Botoșani sau Arad
8
5
Bai, voi v ati pus pe omul asta care a curatat cat de cat orasul , chiar nu aveti pic de respect ? cine vorbesc niste puturosi, fara serviciu care stau pe casa si pe banii altor persoane. meregeti fratilor la munca care este sfanta. nu tot dati cu ghiocul pt lucruri de care habar nu aveti. Nu e Radu C vreo virgina dar mai mari lepre decat voi nu exista in acest oras . Cu ce te intretii bai OZZY, care tot ai finantatori pt plata articolelor la acest asa zis ziar care a s**t multi bani de la bugetul Mangaliei ? nu o mai da pe aia cu societatea, cu bla, bla, bla ca oamenii nu sunt p****i. te cunoastem ca pe un ncal breaz. opreste te sa tot crezi ca esti salvatorul Mangaliei. Doar timpul a trecut scheletii tai sunt in dulap cei vechi si ai unii noi de no sa mai stii de tine. Putintica rabdare moncher. Lasa ti omul sa-si faca treaba, are cine sa l judece, chiar si populatia dar nu voi astia care va culcati la 3 dimineata ca stati pe fb si va treziti a doua zi la 15 cand va duceti la masaj pe banii altora care vad in voi viitorul Mangaliei. Pe bune ? Ati inebunit ?
4
17
Iii mai dau bataie de cap si milogii care vor subventie la caldura , unii cu proprietati de peste un milion de dolari , altii cu vile la Vama Veche sau pensionari de armata si jandarmi cu peste 2000 euro lunar.
4
12
deci ymbecilii de la recon si deje au uritit orasul si statiunile.6 rinduri de borduri inutile,dar consumatoare de bani la saturn zona service,mirlania de la gara,borduri este borduri,taierea copacilor,arata mai bine Bahmutul decit mamgalia,etc.Ba pitiponcule,mata era ttiganca analfabeta,nu te.a invatat sa respecti natura si pomii,ai crescut pe asfalt,te.a fatat pe asfalt?
7
2
La puscarie cu latura umana Radu Cristian disperat dupa banii
15
2
Bani pierduți pe toate fronturile ,bani pierduți cu naveta celor de la Constanța bani pierduți șifonați mai bine și dați firmelor prietene primarului cu dedicație pt a cara niste pamant moluz etc la supra preț
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
352410482840
5/49
21246111913
joker
36197331516