REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Expertiza unor imobile administrate de RAEDPP, făcută pe genunchi?! O firmă cere bani pentru expertize ‘făcute din pix’

Expertiza unor imobile administrate de RAEDPP, făcută pe genunchi?! O firmă cere bani pentru expertize ‘făcute din pix’

Replica API 25 septembrie 2019 | 22:51 968

Expertiză tehnică a mai multor imobile RAEDPP, făcută din birou! O societatea de proiectare si consultanță în construcții din București vrea să fie plătită de RAEDPP, deși nu a realizat corespunzător expertiza tehnică a unor imobile aflate pe listă în vederea reabilitării. Cel puțin așa susțin reprezentranții regiei.

În anul 2017, RAEDPP a comandat servicii de expertizare tehnică a imobilelor aflate în domeniul public și privat al Primăriei Municipiului Constanța și în administrația RAEDPP Constanța. Vizate erau 16 clădiri situate pe străzile: Callatis, Rascoalei din 1907 nr.37, Tomis nr.54 Vantului, C.A.Rosetti, Ilarie Voronca, Arhiepiscopiei, Ovidiu. A fost organizată o licitație, urmată de încheierea contractului la data de 7 septembrie 2017 cu firma SC Spiri Com din București, cu dată limită de finalizările a documentației pe 14 ianuarie. Documentația a fost făcută însă, surpriza reprezentanților RAEDPP a fost atunci când au constatat că datele și măsurătorile din lucrare nu coincid cu realitatea din teren. Fapt pentru care prestatorul nu a fost plătit. Nemulțumit, acesta a deschis acțiune în instanță, numai că magistrații nu au fost de partea societății, instanța a apreciat că nu și-a îndeplinit obligațiile asumate prin contractul de prestarii servicii din culpa sa și a respins cererea ca neîntemeiată.

Urmare a organizării licitației publice prin procedura simplificată , între SC Spiri Com SRL și RAEDPP s-a încheiat contractul de prestări 07.09.2017 , având ca obiect « Servicii de expertizare tehnică a imobilelor aflate în domeniul public și privat al Primăriei Municipiului Constanța și în administrația RAEDPP Constanța » ale mai multor imobile situate pe străzile: Callatis, Răscoalei din 1907, Tomis, Vântului, C.A.Rosetti, Ilarie Voronca, Arhiepiscopiei, Ovidiu, având ca durată contractuală 120 zile începând de la data emiterii ordinului de începere a serviciilor emise de către beneficiar. Pe 14 septembrie s-a emis ordinul de începere a lucrărilor de către prestator astfel că, până la data de 14 ianuarie, documentația trebuia să fie predată Regiei. În noiembrie, societatea a transmis Regiei adresa prin care a solicitat încheierea unui act aditional de prelungire în execuție a contractului cu 60 de zile. RAEDPP nu a fost de acord cu prelungirea termenului contractului, întrucât nu existau motive reale pe care prestatorul să le justifice pentru prelungirea termenului contractului. Regia spune că nu s-a prezentat nici un expert tehnic M.L.P.A.T. sau M.L.P.T.L. care să elaboreze expertizele tehnice ale celor 16 imobile conform documentației de achizitie prezentate, deși s-a solicitat predarea eșalonată a rapoartelor de expertiză a celor 16 imobile. S-a apropiat termenul limită de predare a documentației, respectiv 14 ianuarie. Lucrarea a ajuns la achizitor însă, surpriză: datele nu au coincis cu realitatea din imobile, reprezentanții societății find acuzați că au făcut munca de la birou, fără a se deplasa în teren, în fiecare imobil, așa cum prevedea contractul.

Pe 26 martie, RAEDPP a înștiințat societatea că, întrucât nu și-a îndeplinit obligațiile asumate prin contractul de prestarii servicii din culpa sa, nu poate solicita plata contravalorii prestației acestuia.Așa că, SC Spiri Com a solicitat instanței să dispună anularea mai multor adrese emise de RAEDPP Constanța, dar și la obligarea sumei de 174.465, 16 lei, reprezentând contravaloarea Contractului de servicii din 07.09.2017; cât și la obligarea restituirii garanției de bună execuție în suma de 872,33 lei. Societatea, reprezentată de arhitectul Nelu Spiridon, arătat în fața magistraților că a efectuat lucrarea. Din birou, spun reprezentanții RAEDPP. ”A fost efectuată lucrarea, dar din birou. Documentația nu se pupa cu ceea ce era pe teren. Când s-a semnat contractul, au făcut poze din exterior la imobile, în rest au lucrat din birou”, a spus directorul RAEDPP, Florin Gheorghe.

Pe 19 martie a. c., instanța a apreciat că societatea nu și-a indeplinit obligatiile asumate prin contractul de prestarii servicii din culpa sa fapt pentru care a respins cererea. Numai că, firma din București a efectuat recurs, pe 23 septembrie a.c. Reprezentanții Spiri Com nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere.

SC Spiri Com aparține arhitectului Nelu Spiridon, care este și administratorul firmei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
scapati pe hotii fagadau si raedpp niste judecatori ultra spagagii !!! Muie la toti cu mult cacat !!!
3
2
Astia de la RAEDPP ar trebui arestati cu totii pentru matrapazlacurile facute. Pentru smecheri o evaluare si pentru fraierii care locuiesc acolo alta. Cam toate cladirile de patrimoniu, au fost vandute pe nimic catre toti excrocii. Dai trei lei pe casa la primarie si 5000 de euro in buzunar la golani. Cam asta este cu casele nationalizate. Multi au fost scosi cu forta din case pentru a putea fi vandute catre asa zisi investitori. Acum trebuie sa ne judecam cu asa zisii cumparatori de buna credinta. Vezi terenurile si blocurile din Mamaia.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108