REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Făgădău, prim pas spre obiectivul final? Succesorul lui Mazăre, interimar la Primăria Constanţa

Făgădău, prim pas spre obiectivul final? Succesorul lui Mazăre, interimar la Primăria Constanţa

Replica API 8 aprilie 2015 | 09:50 140

Desemnat în locul primarului

Desemnat în locul primarului

Decebal Făgădău

Consilierii municipali s-au reunit, marţi, în şedinţă de îndată, pentru desemnarea unui viceprimar în vederea exercitării atribuţiilor primarului municipiului Constanţa pe perioada suspendării de drept a mandatului acestuia.

Făgădău: „E ceva ce, sincer, nu mi-am dorit”

Astfel, comisia de numărare a voturilor, de regulă formată din din Răducu Popescu (PSD - absent), Mărioara Cojoc (PSD), Ana Marcu (PNL), Costin Răsăuţeanu (PSD) şi Sorina Tuşa (PNL), au prezentat deznodământul: Decebal Făgădău a fost ales cu 24 de voturi „pentru”, pe când Gabi Stan a primit doar un singur vot. Nici unul nu a fost anulat.

„Spun constănţenilor ceea ce am spus şi colegilor mei din Consiliul Local: este un mandat cu o durată incertă, dar vă asigur că va fi un mandat fără surprize. Va fi un mandat în interesul cetăţenilor, bazat pe respectarea legii şi deschis spre colaborare cu toţi consilierii locali. Sincer, nu mi-aş fi dorit să fiu în această situaţie, consider că am ajuns la un blocaj în momentul de faţă, aşa că această şedinţă vine să repună pe un firesc lucrurile în ceea ce înseamnă administraţia constănţeană”, a spus Făgădău după şedinţă, care s-a arătat iritat de ideea de a fi catalogat „succesor” al primarului suspendat al Constanţei, Radu Mazăre.

„Lucrurile vor merge în continuare într-un firesc, din punct de vedere al administraţiei şi nefiresc din punct de vedere politic şi mediatic. (...) Din momentul în care am depus jurământul de consilier local, voi face întotdeauna ceea ce prevede legea. (…) În momentul în care măsura arestării încetează, încetează şi aplicabilitatea prezentei hotărâri a CL, adică a mandatării mele de a prelua aceste atribuţii. Câtă vreme Ordinul de suspendare semnat de prefect şi comunicat produce efecte, mandatarea mea produce efecte. Când încetează efectele Ordinului prefectului, încetează şi efectele hotărârii CL”, a mai spus Făgădău.

Amintim că Radu Mazăre, arestat preventiv, a fost suspendat, luni, de către prefectul Ion Constantin din funcţia de primar al Constanţei, funcţie pe care o ocupă de 15 ani. Instituţia Prefectului a anunţat că prefectul a emis, luni, ordinul de suspendare din funcţia de primar al lui Radu Mazăre. Prezentul ordin poate fi atacat în faţa instanţei de contencios administrativ în termenele şi condiţiişe Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108