REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Faţa nepromovată a litoralului: "perle" de cocaină combinate cu alcool, bas în difuzoare şi euforie la maxim!

Faţa nepromovată a litoralului: "perle" de cocaină combinate cu alcool, bas în difuzoare şi euforie la maxim!

Replica API 8 august 2014 | 00:00 131

Când drogurile râd de după unghere ascunse

Când drogurile râd de după unghere ascunse

Perla litoralului românesc, capitala distracţiei, unde cluburile duduie cât e noaptea de lungă iar dimineaţa decibelii se mută pe plajă unde se continuă cu şampanie şi alte băuturi alcoolice, se pare că mai are un ingredient, mai mult sau puţin secret: drogurile. Pe după colţuri, mai ferit de ochii curioşilor, cert este că tinerii "bagă" la greu, chiar cu riscul de pica laţi şi de a pleca acasă cu picioarele înainte şi cu măruntaiele răscolite de medicii legişti. Oamenii legii patrulează, ofiţerii BCCO acţionează, dar cocaina râde de după unghere ascunse, din nasurile zurbagiilor sau de pe gingiile acestora.

Este cunoscut faptul că în capitala distracţiei sunt prezente drogurile, că unii tineri ce vin să-şi etaleze fiţele în cluburile pretenţioase au ca bagaj principal câte o "bilă" de fericire sau poate chiar două pentru a le împărţi cu prietenii. În lumina obscură din cuibuşoarele de petreceri, substanţele ajung pe unde vor cei ce le consumă, iar euforia pune stăpânire pe tot şi toate. Însă, când deja efectul şi-a atins cota, tinerii nici că se mai feresc. Spre exemplu, reporterii Click au surprins doi tineri care-şi frecau gingiile cu cocaină, după care prizau, în plină zi, în Mamaia. S-au mai uitat ei în stânga şi-n dreapta, dar gestul tot a fost făcut. Ca atare, mergând pe premiza: noaptea toate pisicile sunt negre şi dacă mai adăugăm faptul că indivizii se droghează chiar şi sub razele soarelui, nu putem ajunge decât la un singur rezultat: colcăială de stupefiante, ce dansează prin venele tinerilor petrecăreţi, alimentaţi şi de aburii alcoolului, de jocul luminilor halucinante şi de zbuciumul basului din boxe. Din nefericire, experienţele teribiliste pot avea şi urmări dramatice, indivizii riscând să plece acasă în saci, cu măruntaiele răscolite de către medicii legişti. Însă, dacă fenomenul este prezent, autorităţile iau măsuri? Poliţiştii din staţiunea Mamaia au declarat, pentru "Replica" de Constanţa, că patrulează zi de zi, noapte de noapte, în echipaje mixte cu jandarmii şi, în cadrul activităţilor curente, au dreptul de constatare pe segmentul acesta. Şi cazuri au fost, cum s-a înregistrat şi cel de pe 1 mai, când poliţiştii au prins un turist cu mai multe pilule de ecstasy, dosarul fiins înaintat apoi către BCCO Constanţa. Şi dacă tot am ajuns la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, acţiunile se ţin lanţ. Poliţiştii de aici acţionează în colaborare cu Poliţia Mamaia şi cu jandarmii, dar şi pe baza informaţiilor strânse. "Acţiuni sunt şi au fost date publicităţii, săptămânal, rezultatele acestora. Acţionăm şi în colaborare cu poliţiştii din Mamaia, cu jandarmii, cu cei de la Garda de Coastă, şi aşa mai departe, dar şi pe baza informaţiilor ce le avem. După cum aţi văzut, au fost şi câte 15 persoane depistate în flagrant, pe săptămână, dar şi mult mai puţine. Nu există un număr stabil", a declarat, pentru "Replica", Emilian Pârvu, şeful BCCO Constanţa.

Încă din mai oamenii legii au prins drogaţi pe bandă rulantă

Şi efectele s-au văzut, nu putem contesta. Cât despre acţiunile preventive, acestea au început încă de la începutul lunii mai, când primii turişti au luat cu asalt litoralul, fiind apoi continuate de către poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din cadrul D.C.C.O. - I.G.P.R., B.C.C.O. Constanţa şi S.C.C.O. Porturi Maritime Constanţa, în staţiunea Mamaia, pentru depistarea deţinătorilor ilegali de substanţe interzise şi combaterea traficului de droguri. În acea perioadă, 11 tineri au fost depistaţi în flagrant de poliţişti cu substanţe interzise asupra lor. Astfel, poliţiştii au surprins în flagrant doi tineri, de 24, respectiv 21 de ani, din Năvodari, care deţineau în mod ilicit 3 ţigarete, cu substanţe vegetale şi 10 pliculeţe autosigilante, conţinând o substanţă susceptibilă de a avea efecte psihoactive. Un alt tânăr de 19 ani, din Constanţa, a fost surprins în flagrant de poliţişti în timp ce deţinea asupra sa în mod ilicit un plic autosigilant cu fragmente vegetale de culoare verde. Poliţiştii au găsit, asupra altor doi băieţi, din Bucureşti, un plic cu 1 gram de canabis şi un grinder din metal, conţinând 1 gram de cannabis. Alţi doi bucureşteni au fost surprinşi în flagrant de poliţişti, având asupra lor 4 comprimate de culoare galbenă şi 1 pliculeţ autosigilant de 1 gram de cannabis. Un alt tânăr din Tulcea s-a ales cu dosar penal, fiind găsite asupra lui 3 plicuri de aproximativ 1 gram fiecare cu substanţă de culoare verde, susceptibilă de a avea efecte psihoactive. De la alţi trei tineri, din Cluj, Bucureşti, respectiv Braşov a fost ridicată o pungă de 30 de grame de cannabis. La controlul autoturismului unuia dintre ei, a mai fost găsit un pliculeţ autosigilant cu 1 gram de canabis. Pe numele celor 18 tineri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu. La activităţi au participat poliţişti din cadrul IPJ Constanţa, jandarmi de la I.J.J. Constanţa şi lucrători ai Gărzii de Coastă Constanţa. Cercetările sunt continuate de poliţiştii Antidrog Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanţa. Şi acţiunile au tot continuat de atunci, săptămânal fiind prinşi tineri cu substanţe interzise asupra lor. Chiar şi aşa, ei sunt în continuare acolo, încercându-şi norocul şi mergând pe ideea că nu li se poate întâmpla tocmai lor, aici făcând referire la deces sau la faptul că s-ar alege cu dosar penal. Prin urmare, ce nu fac ei pentru distracţie!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108