REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Felicia OVANESIAN (III): Eu NU mă COMPORT în PRIMĂRIE ca pe MOȘIA mea

Felicia OVANESIAN (III): Eu NU mă COMPORT în PRIMĂRIE ca pe MOȘIA mea

Replica API 16 octombrie 2021 | 00:06 6745

Tragedia de la Boli Infecțioase, din 1 octombrie, atunci când, în urma unui incendiu izbucnit la secția ATI, au murit 7 oameni, a reprezentat un nou motiv de scandal între administrația locală și adversarii politici. Inclusiv partenerii de coaliție au ieșit în spațiul public și au cerut demisia city managerului Felicia Ovanesian, pentru că ”refuză să publice rapoartele de activitate ale Stelei Halichidis”. Ovanesian a lămurit acest aspect în ultima parte a interviului acordat cotidianului Replica și spune că ”primăria nu este moșia mea” și ”nu am nicio competență să eliberez documente”, cu atât mai mult să le țină la secret, așa cum acuză partenerii de la USR.

În ziua în care 7 oameni au murit, în urma incendiului de la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase, USR Constanța a cerut demisia city managerului Felicia Ovanesian pentru că” refuză să publice rapoartele de activitate ale Stelei Halichidis, șefa Spitalului de Boli Infecțioase Constanța”. ”Solicităm demisia City Managerului Municipiului Constanța Consilierii USR au solicitat Primăriei Constanța raportul de evaluare și activitate al managerului Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. Din păcate s-au lovit de un zid denumit Felicia Ovanesian. În data de 27.05.2021 a fost aprobată componența Comisiei de evaluare anuală a activității managerului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, președinte fiind numită doamna Felicia Ovanesian. Solicităm demisia de urgență a City Managerului Municipiului Constanța și punerea la dispoziția consilierilor a rapoartelor de evaluare și activitate a managerului Spitalului de Boli Infecțioase”, este mesajul publicat de USR Constanța, pe 1 octombrie.

Ovanesian: Colegii de la USR cer în fiecare săptămână demisia cuiva

Întrebată cum comentează solicitarea colegilor de la USR, city managerul a răspuns că a devenit o obișnuință pentru aceștia să ceară demisia cuiva. ”Mi-au cerut extrem de explicit demisia. Colegii de la USR cer săptămânal demisia cuiva... că-i managerul de la Boli Infecțioase, că este Horia Constantinescu. Acum, că au rămas fără obiectul muncii, cer demisia Feliciei Ovanesian. Nu am absolut nicio competență în cadrul Primăriei Constanța de a elibera documente, chiar dacă este un document întocmit de mine, există alte persoane care pot decide dacă aceste documente pot fi puse la dispoziție sau nu. Consilierii locali, potrivit codului administrativ, atunci când au nevoie de un document din Primărie, formulează cerere pe legea 544, în scris. Ei susțin în continuare că trebuie să fim transparenți”, a explicat Ovanesian.

”Nu am de ce să ASCUND un RAPORT”

Aceasta spune că Primăria Constanța nu este moșia ei și că nu are nicio competență să emită documente. ”Nu am de ce să ascund un raport, își închipuie că am evaluat-o cu notă maximă pe doamna manager al Spitalului de Boli Infecțioase, dar nu este așa. Eu nu mă comport în Primărie ca pe moșia mea, totul trebuie să fie legal și transparent, cu cereri înregistrate oficial”, a mai precizat Ovanesian.

Consilier local USR, scos de paznici din biroul Feliciei Ovanesian

Mai mult, aceasta a scos în evidență atitudinea grosolană a unui consilier local, care a dat buzna în biroul ei, fără să bată la ușă și ”probabil, cu intenția de a mă înregistra”. ”La mine s-a prezentat o persoană din cadrul Primăriei Municipiului Constanța care mi-a spus că un consilier local se află în biroul domniei sale și amenință că nu pleacă până nu i se eliberează un document. Consilierul local a venit la mine și i-am explicat că trebuie să facă o cerere scrisă, în care să specifice ce tip de document îi trebuie. Respectivul consilier a înțeles, i-am oferit loc în birou. Ulterior, a pătruns un alt consilier USR în birou, fără să bată la ușă, fără să i se permită acceptul care, probabil cu intenția de a mă înregistra, urla: ”Nu vrei să mi-l dai!”. L-am invitat să părăsească biroul, am chemat și paza. Menționez că cererea a fost redactată, înregistrată și soluționată de persoana abilitată din cadrul Primăriei care a eliberat documentele”, a punctat administratorul public.

”I-am oferit Stelei Halichidis a doua cea mai mică notă, la evaluare”

În concluzie, Felicia Ovanesian a punctat faptul că nu i-a dat nota maximă Stelei Ovanesian, după evaluarea managementul acesteia. ”Am fost președintele comisiei de evaluare a managementului Stelei Halichidis. Din punct de vedere de medical, în raportul de indicatorii de performanță, doamna Halichidis a ajuns la o evaluare de foarte bine. Din același raport, rezulta că Spitalul de Boli Infecțioase a fost cel mai eficient în lupta cu Covid-19 la nivel de țară. Nici eu nu m-am lămurit prea bine, în ceea ce privește managementul. Nu am acordat un punctaj maxim, eu i-am oferit a doua cea mai mică notă dintre cei 5 membri ai comisiei. Bănuiesc că totă lumea se aștepta ca eu să-i fi dat nota maximă și cam asta e rațiunea pentru care se solicită eliberarea documentului și cam asta își închipuie consilierii USR, că eu aș avea cine știe ce de ascuns. Calificativul a fost foarte bine, dar și dacă-i dădea toată comisia nota 0 sau 1, probabil s-ar fi dus la calificativul BINE, pentru că venea cu evaluarea medicală foarte bună ”, a punctat Ovanesian.

Întrebată cine se face vinovat, în opinia sa, pentru incendiul de la ATI, administratorul public a declarat: ”Eu nu vreau să lansez nicio apreciere, nicio calificare, să identific nicio persoană vinovată, pentru că este o cercetare în curs. Vor stabili organele abilitate dacă există o culpă și unde este ea. Ce vă pot spune este că din dispoziția primarului, aparatul de specialitate al Primăriei a efectuat reverificări cu privire la relația dintre primărie și spital. Nu li s-a refuzat nimic, dimpotrivă, au venit sugestii din partea aparatului administrativ al Primăriei cu privire la chestiuni care pot fi manageriate mai bine la nivelul Spitalului de Boli Infecțioase”.

Mai multe informații despre tragedia de la Boli Infecțioase și evaluarea managementului Stelei Halichidis puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920