REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Felix Stroe şi-a dorit ca primarul Constanţei să ajungă în Guvern. Ghinion! Şeful PSD preia Ministerul Transporturilor

Felix Stroe şi-a dorit ca primarul Constanţei să ajungă în Guvern. Ghinion! Şeful PSD preia Ministerul Transporturilor

Replica API 14 octombrie 2017 | 00:00 259

Felix Stroe

Ce ironie! În urmă cu câteva săptămâni, Felix Stroe comenta despre Decebal Făgădău că îl vede „mai sus”, poate pe un post de ministru. Era o urare pe principiul „te-aş avansa, să scap de tine”. Cam aşa au chicotit social-democraţii care susţin că între doi n-ar fi chiar o iubire nebună. Iată că ziua de vineri a consfinţit „transferul” lui Felix Stroe în Capitală, pe post de ministru al Transporturilor, deşi iniţial se vehiculase că ar urma să îi ia locul demisionarei Sevil Shhaideh de la Dezvoltare.

Să recapitulăm. Social-democraţii s-au reunit, joi, pentru a tranşa problema remanierii solicitate de premierul Tudose. În cadrul unor interviuri, Tudose făcuse deja comentarii cu privire la necesitatea înlocuirii unor miniştri, unii pentru slabe rezultate, alţii – pentru că au probleme cu dosare penale. Într-un final, după ore de dezbateri, PSD a ieşit şi a anunţat că trei miniştri au demisionat: Răzvan Cuc de la Transporturi, Sevil Shhaideh de la Dezvoltare Regională şi Rovana Plumb de la Fonduri Europene. Ultimele două sunt cercetate de procurorii DNA în dosarul „Belina”. A doua zi, vineri mai exact, PSD a stabilit şi cine sunt înlocuitorii: Felix Stroe la Transporturi, Paul Stănescu la Dezvoltare Regională şi Marius Nica la Fonduri Europene.

În ceea ce îl priveşte pe ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, acesta rămâne în funcţie, chiar dacă este suspectat de instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în perioada exercitării funcţiei ministeriale.

Potrivit procurorilor DNA, ministrul este suspectat, alături de trei angajaţi ai instituţiei, de „aranjarea” unui concurs pentru angajarea de funcţionari publici pe funcţii contractuale, astfel încât anumiţi candidaţi agreaţi de conducerea ministerului să ocupe funcţiile, în detrimentul altora. În 25 august, DNA a solicitat procurorului general sesizarea Senatului pentru a cere urmărirea penală a lui Viorel Ilie, solicitarea fiind însă avizată negativ de Senat. ALDE, partidul din care Ilie face parte, a refuzat să îl retragă. În urma discuţiilor din coaliţia PSD-ALDE, premierul Tudose a fost nevoit să accepte că nu va exista o altă propunere pentru Relaţia cu Parlamentul.

Revenind la noul ministru constănţean, Felix Stroe, acesta este directorul general al SC RAJA SA, încă din 2003, şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa din iunie 2015. El a devenit lider al PSD Constanţa după ce Radu Mazăre s-a retras din viaţa politică, pe fondul problemelor legate de dosarele penale. Odată ales preşedinte al PSD Constanţa, Felix Stroe a declarat că se „leapădă” de fosta echipă care a condus municipiul şi judeţul (Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu).

Ca ministru al Transporturilor, de la Felix Stroe aşteptările sunt extrem de mari, în sensul că mai mulţi edili constănţeni au comentat că au „o listă lungă de doleanţe”. Bunăoară, există aşteptări legate de infrastructura rutieră: un drum care să facă accesul mai rapid către oraşul Ovidiu, cu ocolire staţiunea Mamaia, retuşuri pe tronsoanele de autostradă deja existente (pe A4 în continuare nu există iluminat ori semnalizare corespunzătoare), lucrări de punere în siguranţă a participanţilor auto pe drumuri naţionale precum DN 2A, DN 3, reparaţia de la Podul Agigea şi aşa mai departe. Pe lângă aceste „mizilicuri”, să nu uităm că Felix stroe va avea de recuperat întârzieri grave la realizarea altor tronsoane de drumuri din ţară.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367