REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fetița care a murit după transplantul hepatic de la Fundeni avea ciroză, nu boala Wilson

Fetița care a murit după transplantul hepatic de la Fundeni avea ciroză, nu boala Wilson

Replica API 24 mai 2022 | 00:00 588

Fetița de 5 ani care a murit deși i s-a făcut un transplant hepatic la Institutului Clinic Fundeni nu avea boala Wilson, așa cum s-a comunicat inițial.

Medicii spun că micuța avea ciroză, însă nu știu exact ce boală a dus-o până la stadiul de ciroză. După transplantul de ficat, starea copilei s-a îmbunătățit, însă doar pentru foarte scurt timp.

"Am decis să efectuăm transplantul în urgență, a avut indicație de transplant, dar avea multiple probleme neurologice, hematologice. Acel copil, la 5 ani, avea 15 kg. Nu a fost o insuficiență de cauză misterioasă. În timpul transplantului, ficatul era cirotic.

Era o boală care exista de câțiva ani la fetiță și care a dus la această insuficiență acută și care a necesitat transplant de urgență. În zilele următoare vom afla și cauza cirozei" explică medicul Vlad Brașoveanu, șeful secției Chirurgie și Transplant Hepatic.

"Am reușit să detubăm pacienta și a fost extraordinar, pentru că a putut vorbi puțin cu mama, tata, după care au apărut modificări la nivelul tubului digestiv și pulmonar. A necesitat reintubarea și ulterior drenajul. Explicațiile le dăm cu multă tristețe, pentru că fiecare vine la spital să se facă bine" adaugă Dana Tomescu, șefa secției ATI de la Fundeni, scrie antena3.ro.

La 5 ani, avea 15 kg

"Din păcate, suntem la un sfârșit de drum care nu s-a concretizat cu salvarea unei vieți" a explicat Anca Coliță, managerul Institutului Fundeni

"Sunt demersuri pentru a dezvolta centrul de transplant hepatic Grigore Alexandrescu, care depune eforturi în ideea de a fi acreditat în termen de ordinul lunilor, poate, 1, 2 luni" spune Radu Zamfir, directorul Agenției Naționale de Transplant.

Fetița în vârstă de 5 ani, care a fost supusă unui transplant de ficat, a murit miercuri, au transmis reprezentanții Institutului Clinic Fundeni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108