REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Filmul horror 'Halloween Ends' a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american

Filmul horror 'Halloween Ends' a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american

A.F. 18 octombrie 2022 | 00:00 329

Filmul horror "Halloween Ends", cel mai recent opus din saga "Halloween", cu actriţa Jamie Lee Curtis în distribuţie, a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american, detronând un alt film de groază, "Smile", informează AFP.

Jamie Lee Curtis

Noul lungmetraj lansat în cadrul francizei "Halloween", care pune capăt luptei pe viaţă şi pe moarte dintre asasinul mascat Michael Myers şi Laurie Strode, la 40 de ani după prima lor întâlnire, conţine numeroase scene cu crime şi cu mult sânge şi a obţinut încasări de 41,3 milioane de dolari de vineri până duminică în cinematografele din America de Nord, potrivit companiei Exhibitor Relations, citează Agerpres.

Analiştii nord-americani se aşteptau totuşi la încasări puţin mai mari pentru weekendul de debut al acestei pelicule, estimate în jurul pragului de 50 de milioane de dolari. Pelicula a fost lansată simultan în streaming şi în cinematografe şi a avut un buget de 30 de milioane de dolari, aşadar biletele vândute în primul weekend de proiecţii reprezintă totuşi "un rezultat excelent", afirmă David Gross, din cadrul companiei specializate Franchise Entertainment Research.

Săptămânile care preced sărbătoarea de Halloween, celebrată pe 31 octombrie, sunt în general favorabile filmelor horror şi un alt lungmetraj aparţinând acestui gen cinematografic, "Smile", a ocupat poziţia a doua în box-office-ul nord-american, cu încasări de 12,4 milioane de dolari.

Filmul spune povestea tulburătoare a unei terapeute, interpretate de Sosie Bacon - fiica actorilor Kevin Bacon şi Kyra Sedgwick -, care începe să piardă contactul cu realitatea după ce asistă la un eveniment oribil în care este implicată o pacientă.

"Lyle, Lyle, Crocodile", un film inspirat dintr-o carte pentru copii, a pierdut o poziţie şi a coborât pe locul al treilea, cu încasări de 7,4 milioane de dolari. Protagonistul peliculei, un crocodil descoperit de un băieţel în casa lui din New York, cântă despre noua sa viaţă în metropola americană, avându-l pe Javier Bardem în rolul extravagantului său proprietar.

"The Woman King", o epopee istorică despre războinicele din regatul Dahomey (Africa de Vest) din secolul al XIX-lea, având-o pe afiş pe actriţa Viola Davis, premiată cu Oscar, s-a menţinut pe locul al patrulea, cu încasări de 3,7 milioane de dolari.

"Amsterdam", un film în care personajele interpretate de Christian Bale, Margot Robbie şi John David Washington se trezesc implicate într-o intrigă politică în America anilor 1930, a pierdut două poziţii şi ocupă locul al cincilea, cu încasări de 2,9 milioane de dolari.

Topul 10 din box-office-ul nord-american este completat de următoarele producţii cinematografice

6 - "Don't Worry Darling" (2,2 milioane de dolari)

7 - "Barbarian" (1,4 milioane de dolari)

8 - "Bros" (920.000 de dolari)

9 - "Terrifier 2" (850.000 de dolari)

10 - "Top Gun: Maverick" (685.000 de dolari).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272