REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Firmă anchetată pentru fraude cu bani europeni, contract de la Garda de Coastă

Firmă anchetată pentru fraude cu bani europeni, contract de la Garda de Coastă

Replica API 8 mai 2017 | 00:00 1114

Întreţinerea frontierei de stat

Întreţinerea frontierei de stat

Garda de Coastă a atribuit, în aprilie şi mai, mai multe contracte pentru lucrări de întreţinere a terenului şi vegetaţiei din punctele sale de trecere a frontierei din judeţul Constanţa. Garda de Coastă va cheltui pentru aceasta aproape 1,5 milioane de lei, iar o parte din bani merg la una din firmele constănţene abonate la bani publici, anchetată pentru fraudă cu fonduri europene.

Contractele vizează „întreţinerea frontierei de stat a României în zona de competenţă a Gărzii de Coastă” şi constau în lucrări de amenajare a terenului, îndepărtare a vegetaţiei, decopertarea stratuului vegetal şi erbicidare, cu o valoare totală de 1.495.300 lei, fără TVA. Astfel, terenurile din SPF Negru Vodă şi GN Mangalia vor fi curăţate de firma bucureşteană Azera Trade SRL, care va încasa de la Garda de Coastă 923.000 lei pe baza unor înţelegeri parafate pe 13 aprilie, în timp ce întreţinerea spaţiilor de la SPF Băneasa şi SPF Ostrov revine Opal Construct SRL, în schimbul a circa 580.000 lei, fără TVA, conform contractelor încheiate pe 3 mai a.c. Azera Trade SRL este controlată de Sergiu Cazan şi a mai primit contracte de la stat, în special de la Ministerul Apărării Naţionale şi Poliţia Română, pentru care a livrat inclusive WC-uri turceşti. Opal Construct este o celebritate în domeniul contractelor publice.

Contracte de zeci de milioane de euro

Firma este patronată, aparent, de nonagenarul Niculai Munteanu şi a primit de-a lungul timpului contracte la stat în valoare de peste 22.000.000 de euro. Opal Construct face obiectul unui dosar al Departamentului pentru Lupta Antifraudă- DLAF care anchetează modalitatea de atribuire a contractelor pentru eficientizarea consumului de energie electrică din şase comune constănţene (Crucea, Deleni, Ion Corvin, Ghindăreşti, Adamclisi, Bărăgan), proiecte finanţate din fonduri europene.

Contractele au fost atribuite în perioada iunie-septembrie 2014 şi au o valoare totală de peste 20 de milioane de lei, echivalentul a circa 4,6 milioane euro. Dacă suspiciunile de fraudă se confirmă, primăriile din cele şase comune ar trebui să înapoieze toţi aceşti bani Uniunii Europene. Cinci din cele şase contracte au fost câştigate de Opal Construct SRL Constanţa.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Luati l partener in proiect pe ips si popii lui si scapati
1
0
noi santem d n a-ul asa ca facem ce vrem : poporul nu vrea sa ia nici o atitudine, este prea por... prea fricos, se complace in deciziile mafiei; si stiti de ce tineretul asta asa destept trieste precum parazitii din plocoane, munca este ptr.tractoare, ei vad viata asa ceva pe roze, doar distractie la maxim !
1
0
Bacaim Petrica se lauda prin oras ca a dat 2000 de euro la nunta fiului lui Nita si ca oricine ii face denunt o sa aiba de suferit ca il pune pe Nita pe ei. Un fost mare contrabandist ca Bacaim asta cred si eu ca isi permite sa umble cu masinii de zeci de mii de euro si sa ofere daruri de mii de euro. Bacaim ce cauti prin Abator? Ai venit sa iti ceri scuze de la Liciu, Tocea si compania ? Te dau baietii pe binga ptr contrabanda de la Vama Veche. Contrabandistule puscaria este aproape, nu te scapa Nita, asa ca nu mai ameninta lumea cu procurori tai. Puscarie la puscarie cu tine si cu Costache
2
0
cine a ales aceste spurcaciuni,i a ales ptr a fura liberi!acum isi fac si legile si vom fi simpli spectatori la demolarea Romaniei.
0
2
voi furati si noi va scapam ! INSIST !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108