REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
18.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

FIRMA de construcţii, care a SPERIAT primăriile din Constanţa, TERORIZEAZĂ și Curtea de Apel

FIRMA de construcţii, care a SPERIAT primăriile din Constanţa, TERORIZEAZĂ și Curtea de Apel

Replica API 20 august 2021 | 23:09 13670

Condorii Şulţ SRL, firma din Prahova cunoscută pentru nenumăratele scandaluri în care a fost implicată în judeţul Constanţa, aflată în procedură de insolvență de peste 10 ani de zile, ”a luat la ochi” și Curtea de Apel Constanța, pe care o execută silit. Miza: mai multe hotărâri de colegiu ale instanței, din 2017, pe care firma lui Gheorghe Șulț le solicită.

Despre Condorii Şulţ se ştie că a reuşit să blocheze, de-a lungul anilor, conturile mai multor primării din județul Constanța cu care societatea a colaborat. Primăria Albești, Primăria Năvodari, Primăria Limanu sunt doar câteva dintre acestea. La rândul său, Condorii Şulţ a fost, poate încă este, datoare vândută, atât la societățile colaboratoare, cât și la administrațiile locale din județul Constanța, dar și din Prahova. Aşa a ajuns patronul Gheorghe Şulţ să-şi tragă singur obloanele, SC Condorii Şulţ SRL intrând oficial în insolvenţă de pe 7 septembrie 2011. Chiar dacă și-a pierdut din veridicitate, și-a păstrat obiceiul de a chema la bară instituțiile de stat. Mai nou, și Curtea de Apel Constanța este executată de Condurii Șulț.

Condorii Șulț, care și-a câștigat, pe buna dreptate, titulatura de ”procesomană”, nu a târât în instanță doar primăriile, ci și instituțiile statului. În anul 2008, Condorii a acţionat în instanţă chiar şi Autoritatea Rutieră Română, pentru anularea unei plângeri contravenţionale. Iar în 2009, a dat în judecată CN Administraţia Porturilor Maritime SA legat de un litigiu privind achiziţiile publice. Mai nou, Curtea de Apel Constanța a intrat în atenția societății falimentare, pe care o execută din pricina unor hotărâri de colegiu din 2017. Le-a primit, însă cu păstrarea anonimizate, spre nemulțumirea societății. Executarea a continuat, așa se face că instanța, în speță Curtea de Apel, s-a văzut nevoită să conteste executarea silită pornită de Condurii Șulț.

Între părți s-a purtat litigiul ce a făcut obiectul unui dosar înregistrat la Tribunalul Prahova, în legătură cu aplicarea dispozițiilor Legii 544/2001. În 2019, Curtea de Apel Constanța a fost obligată la comunicarea către societatea Condurii Șulț, a hotărârilor de colegiu nr. 1, 2, 4, 5, 6, 10, 11 din anul 2017. Astfel, acesteia i s-au comunicat hotărârile de colegiu mai sus menționate, prin octombrie 2020. Numai că, societatea a reiterat solicitarea inițială, arătând că dorește comunicarea hotărârilor fără ștersături, alături de documentația ce a stat la baza emiterii respectivelor hotărâri. I s-a adus la cunoștință faptul că, în realizarea comunicărilor, s-au respectat normele privind protecția datelor cu caracter personal și în limitele stabilite de titlul executoriu. Condorii executat instanța, din nou. În mai, Curtea de Apel Constanța a primit somația de executare silită, prin care i s-a pus în vedere să se conformeze întocmai dispozițiilor titlului executoriu.

Instanța a contestat executarea, dosarul aflându-se în atenția judecătorilor din București.

Așa cum arătam și mai sus, Condorii Șulț se află în insolvență din 2011. Printre creditorii Condorii Șulț se numără Consiliul Local Valu lui Traian, Penitenciar Poarta Albă, DRDP Constanța,

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu e el dar seamana
0
0
in poza este o alta persoana ..si nu Gheorghe Sult
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468