REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Firma soțului Adelei STOIAN, CONTRACTE pe bandă RULANTĂ cu STATUL

Firma soțului Adelei STOIAN, CONTRACTE pe bandă RULANTĂ cu STATUL

Replica API 8 iulie 2021 | 00:56 11404

O angajată a Direcției de Urbanism din cadrul Primăriei Constanța a fost declarată incompatibilă de Agenția Națională de Integritate deoarece,a întocmit, în calitate de funcționar public în cadrul Direcției, 4 autorizații de construcție având la bază documentația tehnică elaborată de societatea comercială la care soțul persoanei evaluate deține calitatea de asociat. Dar haideți să vedeți despre ce firmă este vorba și cine este soțul angajatei!

O angajată din cadrul Primăriei Municipiului Constanța – Direcția Urbanism a fost declarată incompatibilă de către Agenția Națională de Integritate. În cazul Adelei Stoian, căci despre ea este vorba, ANI a constatat că există un conflict de interese administrativ. Mai exact, în perioada 05 aprilie – 21 iunie 2018, a întocmit în calitate de inspector în cadrul Serviciului Autorizații în Construcții, patru autorizații de construcție având la bază documentația tehnică elaborată de societatea comercială la care soțul acesteia deținea calitatea de asociat, încălcând astfel prevederile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.

Adela Stoian a contestat decizia ANI

Menţionăm că Adela Stoian a contestat în instanţă acţiunea ANI. Mai exact, aceasta a cerut "anulare act administrativ RAP NR 27148/G/II/10.06.2021". Cererea a fost înregistrată pe data de 30 iunie 2021. În cauză urmează să se stabilească termenul de judecată.

Firma despre care ANI face referire se numește Tehnoconsult Proiect SRL, abonată, de-a lungul anilor, la banii statului, punând mâna pe contracte cu Primăria Constanța, Consiliul Județean Tulcea, Consiliul Județean Brăila, CNI și multe altele. Iar soțul, sau fostul soț, după cum observăm în declarația de avere a inspectorului, este Alexandru Florian Mălai.

Date despre firma care a primit cele patru autorizații

Firma Tehnoconsult Proiect SRL a fost înființată în anul 2004, cu sediul social în municipiul Constanța, pe strada Theodor Speranția, 116 B. Asociat, alături de Mălai, este și tatăl lui, Sorin Costel Mălai. Firma are ca domeniu de activitate activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legată de acestea, iar în anul fiscal 2020, a raportat o cifră de afaceri de 2.227.068 lei, un profit net de 198.747, datorii de 473.366 lei și 20 de angajați.

Contract cu Primăria pentru locurile de joacă

Așa cum am anunțat și mai sus, societatea este abonată la contractele cu statul. Ca un exemplu, amintim un contract chiar cu Primăria Constanța, semnat anul trecut. Este vorba despre prestări servicii pentru serviciul de asistență tehnică de șantier pentru urmărirea execuției lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Reabilitarea locurilor de joacă existente în municipiul Constanța“, etapa 2. Mai exact, în acest contract erau cuprinse doar șapte locuri de joacă precum: cel de pe Badea Cârțan, strada Tulcea - campus social, strada Dragoslavelor, strada Lebedei, Parc Viitorului, strada Brizei și bulevardul Aurel Vlaicu colț cu strada Vârful cu Dor.

Contract pentru Liceul Nicolae Rotaru

Anterior, mai exact în 2018, firma Tehnoconsult Proiect SRL punea mâna pe un contract privind „serviciul de proiectare DALI, studii şi documentaţii obţinere avize pentru obiectivul de investiţii „Consolidare structură de rezistenţă, supraînălţare şi modernizare clădire şi dotări sală de tenis de masă în cadrul Liceului Nicolae Rotaru Constanţa”. Înţelegerea a fost încheiată în urma unei cereri de oferte unde a fost declarată câştigătoare singura depusă.

Contracte bănoase cu statul

Firma a mai primit contracte de la stat, de la instituţii precum Consiliul Judeţean Tulcea, Compania Naţională de Investiţii, Agenţia Naţională pentru Locuinţe sau Universitatea Maritimă Constanţa, Banca Naţională a României, Municipiul Brăila,etc.

Adela Stoian și Alexandru Mălai

În anul 2015, Tehnoconsult Proiect SRL şi-a câștigat o licitaţie a Companiei Naţionale de Investiţii (CNI). Mai exact, este vorba despre contractul de asistenţă tehnică pentru implementarea proiectului „reabilitare/înlocuire/extindere sistem public de alimentare cu apă (captare, aducţiune, staţii de tratare, rezervoare de înmagazinare, reţele cu apă) în localitatea Buşteni, judeţul Prahova“.

A intrat și în cursa pentru consolidarea Cazinoului

Tot în 2015, firma a intrat în cursa pentru contractul privind „întocmirea fazelor de proiectare PT+DTAC+DE, asistenţă tehnică a proiectantului şi execuţie, lucrări aferente obiectivului de investiţie Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa”, însă fără succes.

Mai multe dosare pe rolul instanțelor constănțene

Societatea are mai multe dosare pe rolul instanțelor constănțene, în cele mai multe având calitatea de pârât. De exemplu, Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) cere despăgubiri pentru nerespectarea unui contract.

Mai exact, prin cererea de chemare în judecată, Agenția Națională pentru Locuințe, în calitate de reclamantă, a solicitat obligarea societății Tehnoconsult Proiect S.R.L. la plata sumei de 89.983,55 lei, în temeiul contractului de proiectare și execuție lucrări nr. 180/19.07.2017, contract încheiat în conformitate cu procedura prevăzută de Legea nr. 101/2016. Dosarul este în curs pe rol, ultima ședință, din data de 6 iulie, a fost amânată iar următoarea este pe 6 octombrie 2021.

Probleme și în Brăila

La finele lunii aprilie a anului curent, presa locală relata faptul că un megaproiect de infrastructură, în valoare totală de 93,4 milioane de lei, a fost blocat de câteva erori de proiectare. Lucrările ar fi trebuit să fie gata pe 31 martie anul acesta, însă până acum șoseaua a fost doar decopertată și abandonată, termenul de execuție fiind prelungit până pe 31 decembrie 2022. SC Tehnoconsult Proiect SRL Constanța este supervizorul care asigură partea de dirigenție de șantier.

Citește și:

BOMBĂ! O angajată a DIRECȚIEI de URBANISM, acuzată că a dat AUTORIZAȚII de CONSTRUIRE FIRMEI SOȚULUI

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
scarbele astea ar trebui bagate la parnaie un an doi ca sa si revina. Sot si sotie dar ii cheama diferit. Cam bate la ochi.
2
0
Poate ca sunt singurii seriosi cu documentatie conform normelor, care e problema? Sunt muncitori amandoi, asa ca vedeti de parcarea retrocedata, un articol nimic despre tampeniile lui Chitac???
10
15
Sigur asta e sotul? La hotel la noi vine cu altul, mult mai aratos.
21
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468