REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fiul lui Bercea Mondial îl suna din puşcărie pe Mircea Băsescu, să-şi retragă plângerea penală şi să-i dea bani

Fiul lui Bercea Mondial îl suna din puşcărie pe Mircea Băsescu, să-şi retragă plângerea penală şi să-i dea bani

Replica API 13 iunie 2014 | 00:00 515

Şantaj la nivel înalt: familia Anghel se reuneşte în penitenciar

Şantaj la nivel înalt: familia Anghel se reuneşte în penitenciar

Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, a fost adus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, în cursul zilei de joi, 12 iunie, pentru a fi audiat în dosarul de şantaj întrucât, la finele lunii mai, acesta ameninţa din penitenciar prin intermediul convorbirilor telefonice. Familia acestuia a stat pe la uşile IPJ, arătându-se nemulţumită de faptul că nu a putut să-l vadă măcar. Totodată, avocatul, Mircea Teis, a spus că încă nu a ataşat probele video la dosar. În acelaşi timp, Mircea Băsescu s-a prezentat la sediul DNA pentru audieri.

Florin Anghel a fost audiat la sediul IPJ Constanţa, fiind vorba de dosarul de şantaj la adresa lui Mircea Băsescu. Menţionăm că Florin Anghel a fost transferat de la Colibaşi la Penitenciarul Poarta Albă pentru afaceri judiciare. Rudele lui Bercea Mondial s-au strâns în faţa sediului IPJ şi au declarat că nu şi-au văzut fiul până acum, dar şi faptul că nu ştiu de ce a fost adus la audieri. Aceştia se află în Constanţa de mai multe zile şi s-au plimbat şi prin faţa DNA-ului cu o Skoda albă, cu numere de Olt. Tot ei au mai spus că Florin Anghel a fost însoţit de avocat când a intrat în sediul IPJ, iar cu Mircea Băsescu nu au mai vorbit pentru că nu li se dă voie. Avocatul, Mircea Teis, a declarat că încă nu a depus probele la dosar, respectiv nişte filmări. "Au fost nişte audieri legate de dosarul pe care-l cunoaşteţi, rămâne să vedem în continuare ce se va întâmpla. Deocamdată nu am depus acele probe de care am vorbit. Audierile au fost în dosarul de şantaj şi sperăm că pentru ameninţare să nu fie cazul. Vor mai fi şi alte audieri, cu siguranţă. Nu pot să vă spun ce a declarat clientul meu", a spus avocatul la ieşirea din sediul IPJ. Menţionăm că este vorba de dosarul de şantaj, în care Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, a fost arestat.

Ce spun procurorii DNA: Florin ameninţa din penitenciar victima!

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Serviciul teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, sub aspectul săvârşirii a 3 infracţiuni de şantaj faţă de Anghel Florin, aflat în penitenciar, în executarea unei pedepse dispusă într-o altă cauză. Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, la data de 31.05.2014, în cadrul unei discuţii telefonice purtate din Penitenciarul Colibaşi cu persoana vătămată, inculpatul Anghel Florin i-a solicitat acesteia să îşi retragă plângerea formulată şi să dea declaraţii din care să rezulte inexistenţa faptei de şantaj investigată în prezenta cauză, astfel încât inculpatul Constantin Marius să fie pus în libertate, prin admiterea contestaţiei formulate împotriva încheierii de arestare a Tribunalului Constanţa. Inculpatul Anghel Florin a ameninţat că, în caz contrar, va da în vileag, prin intermediul presei, fapte compromiţătoare pentru persoana vătămată şi pentru familia acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în săvârşirea unor infracţiuni de corupţie. Anterior, la data de 01.11.2013, inculpatul Anghel Florin a exercitat ameninţări asupra aceleiaşi persoane vătămate, cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro. Este vorba chiar de Mircea Băsescu, avocatul acestuia, Adrian Gheorghiţă, declarând pentru "Replica" în urmă cu puţin timp: "Anul trecut a mai fost depusă o plângere, fiind vorba de aceeaşi faptă. Numai că prima plângere a fost depusă împotriva lui Florin Anghel, la momentul acela el exercita fapte materiale de şantaj, iar după ce acesta a fost încarcerat, acţiunea infracţională a fost continuată de către sora lui şi cumnat, ceilalţi membri ai familiei. I se cereau bani pentru că, în caz contrar, spuneau ei, ar fi prezentat presei anumite înregistrări denigratoare la adresa sa, cu presupuse fapte de corupţie, respectiv trafic de influenţă, cum că Mircea Băsescu ar fi fost de acord să-l ajute pe Sandu Anghel să scape de un dosar penal, care este deja cunoscut. Flagrantul a avut loc la biroul său, în Portul Constanţa". La acea dată, au fost ridicaţi de oamenii legii Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial (ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile), Izaura Anghel, precum şi un minor de 17 ani. Revenind, procurorii au mai spus că la data de 26.03.2014, inculpatul Anghel Florin a exercitat ameninţări asupra unei alte persoane vătămate, cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro sau să îşi transfere averea în proprietatea sa. Inculpatului Anghel Florin i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108