REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.6° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.6° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Florin Cîţu: Dragnea o cooptează pe "Mama Omida" la guvernare

Florin Cîţu: Dragnea o cooptează pe "Mama Omida" la guvernare

Replica API 18 august 2017 | 00:00 378

Vicepreşedintele PNL Florin Cîţu a scris joi, pe Facebook, că liderul PSD, Liviu Dragnea, o cooptează pe „Mama Omida” în echipa de guvernare, deoarece numai „vrăjile” îl mai salvează, în condiţiile în care „cu vrăjeala” nu se mai poate. Liberalul a susţinut că socal-democraţii se declară „uimiţi” de cea mai mare creştere economică a României din UE, chiar dacă, în prezent, condiţiile economice ale ţării noastre sunt mai rele decât cele din vara lui 2007.

„Dragnea o cooptează pe Mama Omida în echipa de guvernare!! (numai vrăjile îl mai salvează, cu vrăjeală nu mai poate). Îi cam ia pe nepregătite creşterea economică pe PSD-işti. Pentru a 2-a oară în acest an reacţionează uimiţi la «cea mai mare» creştere economică din UE. Ce nu spun PSD-iştii este că în primul trimestru Irlanda a fost «campioană». iar acum 7 ţări încă nu au raportat datele pentru trimestrul doi. Dar nu contează aşa mult. Contează că reacţia PSD-iştilor spune adevărul despre această economie”, a precizat senatorul PNL.

El a ţinut să sublinieze faptul că, în prezent, condiţiile economice ale României sunt „puţin mai rele” decât cele din vara lui 2007.

„PSD-iştii nu pot să ascundă ceea ce simte toată ţară: am mai văzut acest film şi s-a terminat foarte prost pentru noi. «În primul semestru al anului 2008, creştere PIB a fost de 8,8%, record absolut după 1990 şi cel mai rapid ritm de creştere din UE. Economia României are şanse de creştere cu circa 9% în 2008, potrivit estimărilor Comisiei Naţionale de Prognoză» (Călin Popescu Tăriceanu, 17 septembrie 2008). Declaraţie dată la două zile după falimentul Lehman Brother şi cu câteva săptămâni înainte ca România să între într-o criză economică care reducea PIB-ul la nivelul celul din 2006. PIB-ul a rămas la acel nivel până în 2015. În acest moment condiţiile economice sunt cele din vara lui 2007 (puţin mai rele chiar)”, a subliniat vicepreşedintele PNL.

Florin Cîţu a prezentat câteva argumente potrivit cărora situaţia economică a României va cădea „mult mai rău” după euforia din perioada 2015-2018.

„Se mai poate salva situaţia. Iată câteva argumente care pe mine mă fac să cred că vom cădea mult mai rău după euforia din perioada 20015-2018: În primele 6 luni creşterea ecoomica a venit la pachet cu un deficit bugetar record. Prima dovadă de iresponsabilitate. Când ai creştere economică mai rapidă decât aşteptările, ar trebui să încasezi mai mult, să ai surplus bugetar şi să începi să plăteşti din datoria publică. În 2008 România a avea o datorie publică de 13% din PIB. Când economia a intrat în criză (inevitabil după dezmăţul din 2005-2008) a trebuit să se împrumute de la FMI pentru că investitorii împrumutau statul cu dobânzi de peste 14% pe termen foarte scurt. Care ar fi acum dobânzile pe care le-ar cere aceştia în condiţiile unei datorii publice de 40% din PIB? Costul dobânzilor, bineînţeles că nu este plătit de politicenii iresponsabili, Dragnea şi echipa lui. Nu . Este plătit de noi toţi”, a arătat senatorul PNL, scrie digi24.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai dracului liberalii astia , ca nu mai rezista sa-i vada pe guvernanti luand decizii , fara sa-i consulte un pic si pe ei , asa ca pe timpul USL-ului . Ca ei sunt mari specialisti in toate domeniile , in tot ce misca ... Caltabosi , carnati , palinca . transformatoare , privatizari , contracte cu statul ... Labagii !
1
4
GUVERNUL BASESCU -DA,E BINE,NU BOC- A IMPRUMUTAT PT A AVEA DE UNDE FURA , EI RETROCEDAU , DAR IN MULTE CAZURI " TREBUIAU DESPAGUBITI " CLIENTII , ASA CA ERA NEVOIE DE BANI , FOARTE MULTI BANI , PT A ACOPERI NEVOILE BASISTILOR .
2
3
Nu mai bate campii, imprumutul lui basescu a fost pentru salvarea bancilor, in nici un caz pentru salvarea economiei.
3
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212