REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
15.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Focar de infecție în centrul stațiunii Saturn! Video

Focar de infecție în centrul stațiunii Saturn! Video

Valentina CAMARA 27 decembrie 2022 | 00:00 1918

Șirul de stațiuni, care cândva erau perla litoralului, încearcă să-și schimbe fața, însă nu își văd gunoiul de sub nas. Deși s-a investit în hoteluri și complexuri de lux, imaginea stațiunilor din sud rămâne, pe alocuri, dezolantă, gunoaie aruncate pe terenuri abandonate care în tip au devenit gropi de gunoi, sau chiar clădiri abandonate unde oamenii străzii și-au găsit adăpostul. Mai exact, este vorba de un teren unde în trecut a funcționat un restaurant. 

Terenul unde se află groapa de gunoi menajer

Pornind de la prețurile cerute de stațiunile din sudul litoralului în ultimii ani, putem considera că acestea fac parte din categoria zonelor de vacanță de lux.

Terenul unde se află groapa de gunoi menajer

În Saturn , mai exact lângă clădirea unde a funcționat fostul Bowling, din centrul stațiunii, un teren pe care a funcționat, în trecut, un restaurant, a fost transformat în groapă de gunoi. Gunoiul menajer, dar și resturile rămase după toaletarea copacilor zac la loc de cinste, și nimeni pare să nu vadă jegul, nici autoritățile, dar nici proprietarul terenului.  Pe același teren, lângă deșeuri,  este situată și o clădire care pare abandonată, unde locuiesc oameni ai străzii. Cei care locuiesc în zonă sunt deranjați de focarul de infecție care s-a creat în acel loc, cerând ca municipalitatea să intervină.

Terenul unde se află groapa de gunoi menajer

Precizăm că am reușit să aflăm al cui este terenul. Deși unele voci susțin că ar fi deținut de Nuredin Beinur, acesta ne-a declarat că nu are legătură cu acest imobil.

Ce spune legea

Concret, Legea nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor reglementează măsurile pentru protecția mediului și a sănătății populației, prin prevenirea sau reducerea efectelor determinate de generarea și gestionarea deșeurilor.

Potrivit acestei legi, persoanele fizice riscă amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 lei pentru următoarele fapte, printre altele:  încălcarea obligației de a nu abandona deșeurile; sau încălcarea obligației de a nu elimina deșeuri în afara spațiilor autorizate în acest scop.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vă cam mănâncă...vedeți că rstaurantul e a lu Argintaru care lucreaza la primarie nu al meu
0
0
Asta e falit și voi tot ii dați terenuri in proprietate
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212