REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 7 Iun. 2023
Anul XX Nr. 6387
24.4° Constanța Miercuri, 7 Iunie 2023 Anul XX Nr. 6387

Forţele ruse au bombardat din nou Kievul în timpul nopţii

Forţele ruse au bombardat din nou Kievul în timpul nopţii

Victor ROTARU 27 mai 2023 | 00:00 147

Forţele ruse au bombardat din nou Kievul în noaptea de joi spre vineri, a anunţat administraţia civilă şi militară a oraşului, potrivit căreia toate rachetele au fost interceptate şi distruse, informează AFP.

Fortele ruse au bombardat din nou Kievul in timpul noptii

"Încă un atac aerian asupra Kievului, al 13-lea de la începutul lunii mai! Şi, ca întotdeauna, în timpul nopţii", a scris administraţia pe contul său de Telegram. Potrivit acesteia, rachete de croazieră au fost lansate de bombardiere strategice Tu-95MS dinspre regiunea Mării Caspice.

"Potrivit informaţiilor preliminare, toate ţintele inamice din spaţiul aerian al Kievului au fost detectate şi distruse", a adăugat administraţia oraşului.

În raportul său matinal zilnic, statul major ucrainean a informat despre 55 de atacuri aeriene ruse în timpul zilei trecute, dintre care 36 cu drone explozive, şi despre patru atacuri cu rachete.

"O rachetă S-300 a lovit un baraj în zona Karlivka din regiunea Doneţk" (est), a precizat statul major. "În consecinţă, există un mare pericol de inundare a comunităţilor din jur", a adăugat statul major, precizând totodată că a interceptat toate proiectilele lansate în timpul raidurilor aeriene.

În acelaşi timp, în Rusia o "detonare" a provocat distrugeri într-un imobil din Krasnodar, oraş situat aproape de Crimeea, fără a face victime, potrivit autorităţilor locale citate de agenţia RIA Novosti.

O media prorusă, Readovka, a publicat pe canalul său Telegram o fotografie cu un imobil al cărui ultim etaj, precum şi acoperişul, sunt avariate şi înnegrite.

"Cauza incidentului face obiectul unei anchete", a declarat pe Telegram primarul oraşului Krasnodar, Evgheni Naumov, adăugând că acoperişul unui imobil vecin a fost de asemenea avariat.

De la începutul lui mai, Rusia a fost zguduită de o serie de atentate şi acte de sabotaj, printre care deraierea a două trenuri de marfă şi un incendiu într-un depozit petrolier cauzat de un atac cu dronă.

Iar lunea aceasta, două grupuri armate care s-au declarat a fi ruse au atacat dinspre Ucraina regiunea rusă Belgorod, în cea mai gravă incursiune de la începutul războiului, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
24422204626
5/49
82039243840
joker
37324517292