REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Fostul handbalist Rudi Stănescu a pierdut, definitiv, războiul cu ANAF, din cauza jocurilor de noroc

Fostul handbalist Rudi Stănescu a pierdut, definitiv, războiul cu ANAF, din cauza jocurilor de noroc

Replica API 17 august 2022 | 22:54 5877

Rudi Stănescu, fost handbalist român care a jucat pentru HC Dobrogea Sud Constanța și echipa națională a României pe postul de portar, în prezent președintele HC Dobrogea Sud, a eșuat în afaceri. ANAF l-a încolțit, după ce fostul portar nu și-a mai putut plăti taxele la bugetul de stat. Firma sa, Land Giorgio Sport, este în faliment de anul trecut, iar în 2019, ANAF a constatat că societatea nu a achitat taxa de autorizare jocuri de noroc către bugetul de stat pentru trimestrul III al anului 2019, în valoare de 674.839 lei. Organul de control a emis o decizie de angajare a răspunderii solidare, măsură pe care Stănescu a contestat-o… prea târziu, motiv pentru care apelul nu s-a mai judecat. Așa că decizia a rămas definitivă, iar Rudi Stănescu trebuie să se achite de datorii.

Rudi Stănescu este asociat, împreună cu soția sa, în SC Land Giorgio Sport, cu sediul în Năvodari, având domeniu de activitate - jocuri de noroc și slot machines.

În anul 2019, ANAF a constatat că societatea nu a achitat taxa de autorizare jocuri de noroc către bugetul de stat pentru trimestrul III al anului 2019, în sumă de 674.839 lei, și s-a dispus măsura indisponibilizării pentru 200 mijloace de tip slot machines, în sensul că societatea nu le poate înstrăina, dar le poate exploata până la achitarea sumelor restanțe.

Totodată, s-a mai constatat faptul că taxele anuale pentru obținerea autorizației de exploatare a jocurilor de noroc în sumă de 579.067 lei pentru perioada de raportare 02/2019 precum și taxa de viciu pentru jocurile de noroc caracteristice slot machines aferente perioadei 08/2019 în sumă de 91.812 lei, nu au fost achitate. Legea spune că, în cazul în care o societate care are ca domeniu de activitatea-jocuri de noroc și slot machines - nu achită taxa de autorizare de jocuri de noroc pe un singur trimestru - îi este retrasă licența.

Stănescu era plecat din țară

Ceea ce s-a și întâmplat, în luna septembrie 2019 licența i-a fost retrasă de către ONJN, astfel încât societatea nu a mai putut desfășura activitatea aferentă. ANAF a emis o decizie de angajare a răspunderii solidare, măsură pe care Stănescu a contestat-o. Rudi Stănescu a arătat magistraților că nu a achitat taxele către bugetul de stat din cauza situației financiare precare în care se află societatea și că luarea acestor măsuri este abuzivă întrucât nu a avut cunoștință de aceasta. Mai mult, Stănescu se afla într-o țară îndepărtată, cu familia, și nu putea folosi cardul bancar, fiindu-i poprite conturile bancare.

Contestația i-a fost respinsă definitiv, însă Rudi Stănescu a pornit un nou război cu ANAF, solicitând magistraților revizuirea hotărârii definitive. A pierdut la Curtea de Apel Constanța, așa că a mers la Curtea Supremă…prea târziu, motiv pentru care i-a fost respinsă cererea de revizuire. Pasul următor este ca Rudi Stănescu să scoată banii din buzunar… dacă are de unde! În 2020, societatea a datorii de peste 2 milioane de lei.

Stănescu, implicat în alte firme

Stănescu mai este implicat alături de soția sa Alis Five Bijou SRL, fără profit anul trecut, și cu datorii de aproape 15.000 de lei. Totodată, Stănescu mai are acțiuni la Alis Five SRL, ce se ocupă de activități de creditare și care a avut anul trecut profit de 75 110 lei. Mai este asociat la S.I.R. Exchange SRL și la Ralis Four SRL, cea din urmă fără profit anul trecut.

Stănescu este cetățean de onoare al Constanței

În 2010, pentru serviciile aduse echipei și orașului, precum și pentru comportamentul sportiv exemplar, Stănescu a fost declarat cetățean de onoare al municipiului Constanța. Rudi Stănescu a debutat la naționala de seniori în 1996. Până pe 15 ianuarie 2012, el a jucat pentru România în 129 de meciuri, în care a înscris și 3 goluri. Fiul său îi calcă pe urme.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
camatareasa si cei 2 feciori de e***e minoritara l-au pus pe chituci. evaziunea fiscala de la HCDS cand va intra in atentia autoritatilor?
2
0
Rudi s-a insurat cu o podoaba, de-acolo viata lui a luat-o la vale. Fii-su seamana cu ma-sa, n-ai ce-i cere.
0
0
Sa ma lingi in mitra purisanco
0
0
A fost portar!! Nu pt golurile date a fost facut fetatean de onoare, ci pt cat de putine a primit !!
1
0
Cetatean de onoare pt ca a dat trei goluri ? Haida bre !
1
0
Un baiat bun, dar caracter foarte slab, este condus de sotia lui, batrana DE LIUBA,nu este un impunator, decat un executant. Daca nu ai platit catre stat, este bine sa o faci, nu sa pacaliti. De Jojo fiisu nu ai ce sa spui, decat un figurant ,jucator de pacanele, caracter 0, inca este un copil fara minte,care nu o sa calce pe urmele lui Rudi niciodata, este prea p***t pentru secolul asta
0
0
vezi-te pe tine zdreanta de varianta
0
1
O sa ajunga si asta pe strazi in curand , o sa il vedem la stiri cum cerseste cocosat mila noastra ca la lasat nevasta , din cate am auzit are o zdreanta de sotie mai este si rusoaica . Cand o sa il vada fara nici un leu si cu ditamao datoriile
0
0
Vasile Stanga , intr-adevar un mare hambalist , dar un jeg de om... implicat ca director comercial in anii 90 in distrugerea unicului bazin de inot olimpic din Cta , cel de la hotel Parc , transformat in Bingo Europa ! In acel bazin , zeci de ani , copiii au facut sport , au invatat sa inoate ! Acel Bingo Europa avea un patron spaniol , tot hambalist si ala si au spalat si scos din Romania miliarde de dolari ! Iar Rudi Stanescu , asta , in ce a investit ? In firme de pacanele si pariuri care au ruinat mii de familii si in camatarie prin case de Amanet ! De ce nu a investit intr-o fabrica ?!?
1
0
Un portar deosebit care a adus mari bucurii iubitorilor de handbal. A patit asa cum alti mari sportivi din tara sau din toata lumea si-au pierdut banii facuti in activitatea sportiva, a fost p***t sfatuit sau chiar a fost pacalit de excrocii care pandesc la tot pasul. Pacat.
0
0
Rudy sus ca la handbal
0
0
Ai calca pe urme la ce ? La neplata catre ANAF sau e specialist in pacanele ?...
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920