REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fostul poliţist Frumuşelu află azi dacă va fi eliberat din închisoare

Fostul poliţist Frumuşelu află azi dacă va fi eliberat din închisoare

Replica API 7 mai 2018 | 00:00 416

Fostul poliţist Dan Frumuşelu, condamnat la 7 ani de detenţie pentru infracţiuni de corupţie, vrea în libertate. El a formulat, în luna martie a acestui an, o cerere de liberare condiţionată, prin Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, iar judecătoria Medgidia chiar a admis această solicitare, pe data de 27 martie. Numai că procurorii DNA Constanţa au contetsat decizia instanţei de fond, care nu era definitivă, astfel încât, luni, 7 mai, Tribunalul Constanţa va judeca contestaţia în cauză. Rămâne de văzut dacă şi judecătorii Tribunalului vor fi de aceeaşi părere precum colegii lor de la Medgidia. Oricare va fi decizia, aceasta nu va mai putea fi atacată. Poliţistul Dan Frumuşelu, agent-şef în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Constanţa, a fost găsit vinovat pentru luare de mită şi şantaj, într-un dosar în care a fost cercetat împreună cu afaceristul Emil Gheordunescu, administrator şi asociat unic al SC Agigea Expres SRL, acuzat de dare de mită, de complicitate la infracţiunea de luare de mită şi de două infracţiuni de şantaj.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 14 februarie – 14 iunie 2011, cei doi au constrâns o persoană - inculpat într-un alt dosar penal instrumentat de Dan Frumuşelu şi denunţător în prezenta cauză - să îi remită lui Emil Gheordunescu trei terenuri agricole intravilane situate în Comuna 23 August, judeţul Constanţa şi un apartament situat în Comuna Agigea, bunuri în valoare totală de 75.000 euro, prin ameninţarea că, în caz contrar, poliţistul Frumuşelu va conduce tendenţios cercetările în respectiva cauză penală în aşa fel încât denunţătorului să îi fie agravată răspunderea penală, cu consecinţa condamnării sale la pedeapsa cu închisoare în regim de detenţie. În cauza penală instrumentată de Dan Frumuşelu, denunţătorul avea calitatea de inculpat iar Emil Gheordunescu pe cea de parte vătămată. Prejudiciul reclamat de Emil Gheordunescu se ridica la suma de 100.000 de euro şi, pentru a-l determina pe Dan Frumuşelu să îl ajute să recupereze aceşti bani, Emil Gheordunescu i-a dat agentului de poliţie un autoturism de lux în valoare de 17.462,19 euro, cu titlu de mită. După ce bunurile precizate mai sus au fost date de denunţător lui Emil Gheordunescu, în perioada 14 iunie 2011 – 22 decembrie 2012, inculpaţii Dan Frumuşelu şi Emil Gheordunescu, apelând la acelaşi tip de ameninţări, au constrâns denunţătorul să îi remită lui Emil Gheordunescu încă 30.000 de euro în contul aceluiaşi debit. De asemenea, prin intermediul inculpatului Emil Gheordunescu, Dan Frumuşelu a pretins de la aceeaşi persoană să îi dea suma de 15.000 de euro, cu titlu de mită, pentru a coordona cercetările astfel încât denunţătorul să fie absolvit de orice răspundere penală. La data de 22 decembrie 2012, inculpatul Emil Gheordunescu a primit de la denunţător suma totală de 45.000 euro, din care 30.000 euro pentru sine şi 15.000 euro pentru agentul de poliţie Dan Frumuşelu, moment în care au intervenit procurorii DNA, care i-au prins în flagrant.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca sunteti voi baeti isteti de la Replica mai Daniel Albu,mergeti mai in profunzime cu acest politist frumuselu,ca mai prindeti ceva,de Jud Deliorga Cristi si Panfile Florin si vedeti ramificatile de la Vrabie Vasile un Escroc de performanta al Constantei si detali puteti lua si de la Bisnitaru Cretu Viorel.
4
0
Si escrocul care nu a platit marfa luata de la Gheordunescu cine o plateste ?.Escrocilor !!!.
5
1
Frumuselu, e fetita in penitenciar?
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108