REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Fostul primar din Ciobanu colecţionează dosare penale!

Fostul primar din Ciobanu colecţionează dosare penale!

Replica API 4 decembrie 2015 | 00:00 509

Trimis în judecată pentru ABUZ în serviciu

Trimis în judecată pentru ABUZ în serviciu

Ioan Suciu

Încă un dosar penal pe numele fostului primar din Ciobanu, respectiv Ioan Suciu! Acesta a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu alături de Ioan Brumă, Parocescu Virgil Ionaşcu, Constantin Prodan, Gheorge Badea, Iulian Caraman şi Iulian Moise. Parte civilă s-a constituit Iulian Done, concesionarul Bălţii Hazarlâc din Ciobanu şi administratorul SC Florom SA. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Hârşova.

Menţionăm că este vorba despre un eveniment mai vechi, Done intrând în conflict cu administraţia locală încă din 2008. În 2011, spre exemplu, era un adevărat scandal în localitate, la acea dată Ioan Suciu spunând că Done a comis o ilegalitate întrucât şi-ar fi împrejmuit terenul cu ţăruşi din lemn, ar fi intrat şi pe terenul localităţii şi a şicanat crescătorii de animale, care aveau terenuri închiriate de la Primărie, pentru a-i determina să plece. Acuzaţii au fost de ambele părţi dar şi acţiuni nu tocmai „ortodoxe” şi din câte se pare, Ioan Suciu ar fi făcut şi abuz în serviciu, însă rezultatul final va fi dat de magistraţi.

De asemenea, precizăm şi faptul că fostul primar a mai fost condamnat şi la finele anului 2014, la un an şi trei luni cu suspendare, decizie rămasă definitivă prin neapelare. În plus, acesta trebuie să presteze o muncă neremunerată pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Serviciului Public de Confort Urban din cadrul Primăriei Hârşova. Este vorba despre un dosar instrumentat de DNA, în care a fost cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de fals material în înscrisuri oficiale şi favorizarea infractorului.

În acelaşi dosar a fost cercetat şi un consilier principal din cadrul Centrului Local Hârşova, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), respectiv Mihai Ionuţ Valentin, dar şi secretarul din cadrul Primăriei Ciobanu, Vrânceanu Marian, pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de folosire de documente ori declaraţii false care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, dar şi pentru înşelăciune, favorizarea infractorului şi fals intelectual.

Mai exact, Ioan Suciu, la data de 5.10.2014, a fost determinat de către Marian Vrânceanu să aplice ştampilele primăriei şi pe cea a primarului comunei, să atribuie un număr de înregistrare şi data de 18.08.2011, ambele false şi să execute propria semnătură, în calitatea nedeţinută de Primar al comunei, pe o cerere privind acordarea unui teren. Ulterior, fostul primar a recunoscut că semnăturile au fost efectuate în octombrie 2014, ci nu în 2011, cu gândul ca va obţine o pedeapsă cu suspendare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272