REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
16.9° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Fostul ȘEF al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, REȚINUT pentru 24 de ORE

Fostul ȘEF al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, REȚINUT pentru 24 de ORE

Replica API 11 octombrie 2020 | 00:25 3332

Fostul șef al Oficiului Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Laurențiu Baranga a fost reținut, sâmbăta seară, de polițiști și procurori, pentru 24 de ore, potrivit unui comunicat al Poliției Române. Reținerea are loc la capătul a aproape 7 ore de audieri, după ce anterior au avut loc percheziții la domiciliul lui Barangă din Râmnicu Vâlcea. El este acuzat de înșelăciune după ce și-ar fi falsificat diploma de bacalaureat.

„Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea și menținerea în eroare a mai multor instituții publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente.” conform polițiștilor de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice.

În baza diplomei de bacalaureat, Barangă a absolvit și studii superioare, acte care i-au stat la baza dosarului de angajare în cadrul unor instituții de stat precum Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor și Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat.

Prejudiciul estimat până în prezent de anchetatori este de peste 640.000 de lei, „reprezentând indemnizațiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză.”, potrivit g4media.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu am dat diplome la toti prostii din Romania pe bune.Dar doi prosti au vrut diplome de docorat.Unul era de la politia transporturi Constanta si celalat de la parchetul de cacat constanta
2
1
De ce nu exista la min inv o baza nationala cu ce studii are fiecare roman?! Asa cum exista REVISAL! Pentru ca sunt f multi cu diplome false! Sau si pe-acolo sunt de-astia!
4
1
asta este rezultatul numirilor politice ale unor gasti constituite in asa-zise partide. toate secaturile si nulitatile si-au dat intalnirea in astfel de adunaturi.
6
0
A avut studii matusica fost activista PCR.....etc.....
3
2
ca sa speli bani nuti trebuie studii - omul potrivit la locul potrivit !!
4
2
Toata cariera politica a lui basinescu are la baza declaratii false! Oare Petrov nu ar trebui arestat????
6
2
Asta a facut imprudenta sa nu se duca la liceu , dar cati au facut act de prezenta degeaba si au nivel de pregatire de clase primare cu diploma de facultate in buzunar?Ca salariat la stat ar trebui sa ai postat cv ul complet , si nu cu tot felul de pauze .Incercati sa vedeti ingineriile din cv urile alesilor locali si nationali
4
1
Tara in care ajungi sef fara bacalaureat.
14
1
Verificati si lucrarea de doctorat a sotiei mele Kis Cristina!
6
1
Este un hot ordinar care a trait ca-n puf in timpul guvernarilor PSDiste pentru ca pe timpul ala SRI,SIE,DGIPI sau alte organe de control ale statului nu miscau in front in fata infractorilor de tot felul sau al interlopilor pentru ca astia erau protejati de PSD.
6
4
Si a mai fost 11 ani director adjunct la ORNIS. Adica el hotara daca esti sau nu de incredere sa lucrezi cu secretet de stat. Si 11 ani nu a stiut nici SRI, nici SIE, nici DGIPI, nici DGIA.
22
1
Partidul PeNaL-ilor !!!
15
5
Din ce partid este?
7
1
Daca apuca sa iasa la pensie aduna ceva banuti plus pensie babana.....
15
1

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389