REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.1° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Tulcea a rămas fără permis... după ce a mâncat salată cu oțet

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Tulcea a rămas fără permis... după ce a mâncat salată cu oțet

Victor ROTARU 15 noiembrie 2022 | 00:00 3390

Fostul vicepreședinte al Consiliui Județean Tulcea, Petre Badea, a fost prins băut la volan și a rămas fără permis de conducere pentru 90 de zile. Acesta a contestat amenda primită motivând că... a mâncat salată cu oțet.

Petre Badea, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Tulcea și președinte al Asociației Județene de Fotbal Tulcea, a fost prins băut la volan, în Babadag. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,05 mgl alcool în aerul expirat. Totodată, s-a constatat faptul că nu a avut asupra sa permisul de conducere.

Petre Badea a justificat în fața instanței că a servit masa la ora 15:30 în oraşul Babadag, unde a consumat următoarele alimente, băuturi răcoritoare şi fructe: ciorbă de peşte acrită cu oţet, pește prăjit cu salată de ridichi, ceapă, salată verde, un suc de afine, o banană și un măr, iar, după ce a servit masa, petentul a plecat spre stadionul din oraşul Babadag unde trebuia, în calitate de delegat oficial, ca preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Tulcea (AJFB), să fie prezent la o partidă de fotbal.

Acesta a mai precizat că, la intrarea în parcarea stadionului, a fost oprit de un agent al poliţiei rutiere şi a fost testat. A adăugat că, ştiind că nu consumase alcool, a fost foarte surprins de alcoolemia de 0,05 mgl alcool detectată în aerul expirat. A menționat că l-a întrebat pe agentul de poliţie dacă poate să fie dus să i se recolteze probe biologice, context în care i s-a spus că nu este cazul să i se recolteze probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Judecătorii nu l-au crezut, așa că au respins ca neîntemeiată plângerea contravențională formulată de către Petre Badea, acesta rămânând cu avertismentul și cu permisul suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dacă era nevinovat trebuia să meargă singur la spital să-și verifice alcoolemia si cu buletinul de analiză să se prezinte in instanta. Asta arăta că-i vinovat dar o face cu...otet de smecher.
0
0
ce petrecere cu salata si otzet am facut aseara....oho
1
0
De asta nu merge tara asta! Ca toate specimenele cu indicatie geografica de javra, au ajuns in functii, dar ei nu au cuvant si coloana vertebrala.
3
1
Cat de ordinar trebuie sa fii ca sa minti in asa hal...
2
2
vraja dunarii.s.au facut teste pe discovery cu otet,apa de gura,)bla bla.dragerul masoara concentratia de Alcool in aburii expirati,din plamini!!!
3
2
Un om de o calitate cel putin indoielnica, este incredibil cum un asemenea personaj poate ajunge in functii de conducere in judet. Livoarea lui Bachus a fost mereu preferata lui.
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468