REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Fotbal: UEFA nu este un monopol, afirmă Aleksander Ceferin

Fotbal: UEFA nu este un monopol, afirmă Aleksander Ceferin

Replica API 26 iunie 2022 | 00:00 1083

Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, a acordat un interviu ziarului italian Gazzetta dello Sport în care a vorbit despre proiectul Super Ligii europene, cu puţine zile înaintea unui proces care va avea loc la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Aleksander Ceferin

Audierile se vor desfăşura pe 11 şi 12 iulie, iar subiectul îl va reprezenta hotărârea prealabilă a judecătorului spaniol Ruiz de Lara, care a cerut Curţii de la Luxemburg să decidă dacă UEFA se bucură de monopol în organizarea competiţiilor continentale, lucru pe care îl susţin iniţiatorii Super Ligii.

"Ce voi spune Curţii Uniunii Europene? Că UEFA nu este un monopol. Oricine este liber să fie sau nu în ea. Puteţi să participaţi la cupele noastre, sau să vă organizaţi propriile cupe. Dar atunci este logic să nu jucaţi în competiţiile noastre, nu-i aşa? Indiferent de decizia Curţii, nimic nu se schimbă: Super Liga este moartă, pentru că nimeni nu vrea să participe la ea. Văd doar trei oameni supăraţi pe toată lumea (preşedinţii cluburilor Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus Torino - n.red), aducându-i pe toţi în instanţă. Decizia care se va adopta va fi foarte importantă la nivel simbolic. Dar Uniunea Europeană apără modelul european, care stă la baza succesului fotbalului", a spus Ceferin, scrie Agerpres.

În aprilie 2021, douăsprezece cluburi de top din fotbalul european au anunţat lansarea Super Ligii, însă, în urma reacţiilor negative venite din partea guvernelor, federaţiilor, ligilor naţionale şi suporterilor, nouă dintre aceste cluburi s-au retras din acest proiect, pe care îl mai susţin în prezent doar Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus Torino.

Ceferin a comentat şi criticile la adresa modificărilor care urmează să fie făcute în Liga Campionilor începând din sezonul 2024/2025, când se va renunţa la actualul sistem cu grupe, iar fiecare dintre cele 36 de echipe participante va avea garantat un număr minim de opt meciuri în prima fază a competiţiei.

"Toată lumea vrea mai multe jocuri, nimeni nu renunţă la nimic. Cluburile au cerut zece meciuri în Liga Campionilor, vor fi opt, numărul corect. Ligile naţionale cu 18 echipe ar fi mai utile, dar preşedinţii nu sunt de acord. Ar trebui să înţeleagă că două cupe interne (cum este cazul în Anglia şi în alte ţări) sunt prea multe. Este uşor să ataci mereu UEFA şi FIFA, dar discursul este simplu: dacă joci mai puţin, eşti plătit mai puţin. Cei care ar trebui să se plângă sunt muncitorii din fabrici, care câştigă o mie de euro pe lună", a mai spus preşedintele UEFA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920