REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Franţa - Atentat la Târgul de Crăciun de la Strasbourg: 30 de ani de închisoare pentru principalul acuzat

Franţa - Atentat la Târgul de Crăciun de la Strasbourg: 30 de ani de închisoare pentru principalul acuzat

A.F. 6 aprilie 2024 | 00:00 148

Principalul acuzat în procesul atentatului de la Târgul de Crăciun din Strasbourg, în estul Franţei, a fost condamnat joi seară la 30 de ani de închisoare, cu două treimi termen de securitate, pentru că l-a ajutat pe jihadistul care a comis atacul să îşi procure o armă, notează AFP.

Franta - Atentat la Targul de Craciun de la Strasbourg: 30 de ani de inchisoare pentru principalul acuzat

Atentatul a făcut cinci morţi şi 11 răniţi în decembrie 2018.

Audrey Mondjehi, un ivorian de 42 de ani, a fost găsit vinovat de conspiraţie teroristă, din cauza "foarte strânsei apropieri" cu atacatorul, Chérif Chekatt, ucis de poliţie, şi pentru că "era conştient de radicalizarea lui violentă", a declarat preşedintele Curţii speciale din Paris.

În schimb, Audrey Mondjehi a fost găsit nevinovat de "complicitate" la asasinate şi tentativă de asasinate teroriste, deoarece, dacă "ştia că proiectul criminal al lui Chérif Chekatt este în curs de elaborare", el "nu cunoştea modalităţile precise" pentru a-l duce la îndeplinire, a estimat curtea, special alcătuită din magistraţi profesionişti.

De asemenea, a fost condamnat la interdicţia permanentă de a intra pe teritoriul francez.

Christian H. şi Frédéric B., urmăriţi penal pentru că au jucat, de asemenea, un rol de intermediar, dar de o importanţă mai mică, au fost găsiţi vinovaţi de asociere infracţională de drept comun.

Ei au fost condamnaţi la cinci ani de închisoare, dintre care şase luni cu suspendare, şi, respectiv, patru ani, dintre care un an cu suspendare. Întrucât partea fermă a pedepsei lor este acoperită de timpul petrecut în arest preventiv, ei nu se vor întoarce la închisoare.

Un al patrulea acuzat, Stéphane B., a fost achitat. Instanţa a considerat că nu i se poate atribui "nicio participare activă" la fapte, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272