REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Franţa: Plângere penală după ce Macron a apărut ca un cocoş fără pene pe o copertă de revistă trucată de un website prorus

Franţa: Plângere penală după ce Macron a apărut ca un cocoş fără pene pe o copertă de revistă trucată de un website prorus

A.F. 23 martie 2024 | 00:00 149

Revista parlamentară franceză L'Hémicycle a formulat vineri plângere penală după ce un website prorus a editat grafic într-o înregistrare video una dintre coperţile sale pentru a-l prezenta pe preşedintele Emmanuel Macron în imaginea unui cocoş fără pene, a declarat vineri agenţiei France Presse avocatul revistei.

Franta: Plangere penala dupa ce Macron a aparut ca un cocos fara pene pe o coperta de revista trucata de un website prorusEmmanuel Macron

Dezvăluită de ziarul Le Parisien, respectiva secvenţă a fost publicată marţi pe website-ul pravda-fr.com. În timp ce coperta originală a revistei, prezentată la o emisiune a postului France 24, înfăţisa un cocoş, cea care a apărut pe website-ul prorus în înregistrarea video modificată îl caricaturizează pe preşedintele francez în imaginea unui cocoş fără pene, adăugând şi titlul: "Canalul francez France 24 discută despre noua copertă a revistei HMICYCLE (sic!) cu Macron sub forma unui cocoş jumulit".

Un text care însoţeşte înregistrarea video publicată de pravda-fr.com face o legătură cu ideea preşedintelui Macron asupra unei "intrări a trupelor franceze în Ucraina".

Mai mult, vocile participanţilor la emisiunea postului France 24 au fost dublate în limba rusă, precizează revista L'Hémicycle în plângerea penală pentru "fals", "uzurpare de identitate" şi "atingere adusă reprezentării unei persoane". "Acest website a trecut de stadiul simplei dezinformări, pentru a le atinge pe cele ale delincvenţei şi ilegalităţii", a declarat avocatul revistei.

De partea sa, France Médias Monde, societatea care deţine postul France 24, a transmis că-şi rezervă dreptul de a formula la rândul ei o plângere penală, dar "prioritatea" sa acum este de a "evalua impactul" înregistării şi de a combate dezinformarea.

Franta: Plangere penala dupa ce Macron a aparut ca un cocos fara pene pe o coperta de revista trucata de un website prorus

Acţiunea website-ului prorus survine în timp ce relaţiile dintre Franţa şi Rusia cunosc noi tensiuni după ce preşedintele Emmanuel Macron a sugerat posibilitatea ca unele state care susţin Ucraina în războiul cu Rusia să trimită trupe pe teritoriul ucrainean, întrucât, a motivat el, "trebuie făcut tot posibilul pentru ca Rusia să nu câştige acest război".

În pofida polemicii declanşate şi a faptului că principalele state aliate ale Ucrainei, inclusiv SUA, s-au delimitat de ideea lui Macron, acesta a continuat să insiste pe ea. De pildă, la o reuniune cu liderii partidelor politice franceze, liderul de la Elysee a afirmat că nu există "nicio limită" şi nicio "linie roşie" în ceea ce priveşte sprijinul Franţei pentru Ucraina, potrivit unor participanţi la acea întâlnire.

Într-un interviu acordat săptămâna trecută, preşedintele rus Vladimir Putin a pus declaraţiile lui Macron pe seama unei reacţii "emoţionale" cauzate în opinia sa de faptul că Rusia a "călcat pe coadă" Franţa în Africa, ceea ce a generat "resentimente" la Paris.

Trupele franceze au fost nevoite să se retragă din ţări africane precum Mali şi Niger după ce junte militare instalate la putere acolo au sistat colaborarea cu Franţa şi s-au apropiat de Rusia, în timp ce gruparea rusă de mercenari Wagner şi-a intensificat operaţiunile pe continentul african, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un fel de Gen Franco dar made in France! Mortii tai de j e g communist asa te a invatat profesoara cand ea avea 35 si tu 15? Abuzatule vrei sa te faci Napoleon cand te faci mare? Vezi ca vine 45 si iar dansezi hora pe Champs Elysee.Pt ala de la France embassy care monitorizeaza presa sa i spui idiotului de Palatul Elysee ca romanii nu asculta de nimeni mai ales de un abuzat sexual cu ceas de 100 de mii luat de abuzator oare?Ca doar abuzatorul sotul lui Macrou e din neamul ala blestemat Rothxxx?
0
0
Acesti circari vor porni adevaratul razboi razboi mondial
0
0
azi circarii, scamatorii si tembelii sunt la putere, au priza la oamenii zilelor noastre si duc tarile la dezastru!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108