REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Fresh-urile de fapt nu ajută la slăbit: Explicația nutriționistului

Fresh-urile de fapt nu ajută la slăbit: Explicația nutriționistului

Replica API 15 iulie 2022 | 00:00 628

Expertul în boli metabolice şi nutriţie Georgiana Bernea a explicat de ce fresh-urile nu ajută la slăbit. „Se spune că mesele din fructe sunt sănătatea la pahar. Este adevărat, dar cu o mare mențiune. Contează foarte mult cantitatea pe care o consumăm. Într-un pahar de fresh, avem foarte multe calorii, mai multe calorii decât fructul.

Fructoza este zahărul natural care se regăsește în fructe. Mare parte din coaja și pulpa fructului rămân în storcător. Acestea sunt de fapt fibrele care fac diferența dintre un carbohidrat simplu și un carbohidrat complex.

Fructul bogat în fibre este un carbohidrat complex care se absoarbe lent și nu stimulează secreția pancreatică masivă de insulină, fiind un hormon care favorizează depunerea grăsimilor, blochează arterele acestuia şi duce la creşterea în greutate”, a spus Georgiana Bernea, marţi, la Antena 3, citează stiripesurse.ro.

„Fructele diferă în funcție de cantitatea de zahăr pe care o au, de indicele glicemic. Gândiți-vă că într-un pahar de fresh de portocale avem trei, patru portocale.

Este foarte ușor să-l consumăm, dar, dacă am consuma dintr-o dată, una câte una, ne este destul de dificil. Mai bine să consumăm fructul ca atare, decât sucul din fructe. Într-un fresh de fructe, optați pentru fructe care sunt mai sărace în calorii și în carbohidrați.

Cu cât diminuați numărul de fructe pe care le adăugați într-un fresh, cu atât aveți mai puține calorii și mai puțin zahăr. Puneți mai multe fructe şi automat crește și cantitatea de calorii și cantitatea de zahăr”, a mai spus specialistul.

Diferenţa dintre smoothie şi fresh de fructe

„Smoothie-urile sunt ideale într-o dietă și au un efect putermic, energizant. Ele trebuie consumate proaspete pentru că, în caz contrar, își pierd proprietățile nutritive. Este o băutură versatilă.

Poate fi alcătuită din diverse fructe și legume. Este de preferat să folosim smoothie-uri de legume și nu din fructe. Diferența dintre smoothie-uri şi fresh-uri de fructe este cantitatea de fibre. În smoothie avem și partea de pulpă și de coajă.

Pentru a putea prepara un smoothie, putem folosi legume sau verdețuri, precum spanac, castravete, țelină, salată, pătrunjel.

Ingredientul lichid poate fi un lapte degresat sau semi-degresat, lapte de migdale, de ovăz, chefir, apă de cocos sau pur și simplu apă. Ca și fructe, puteți opta pentru fructe de pădure afine, mure, mere, ananas, fructe înghețate, kiwi sau semințe.

În cazul îndulcitorilor, este recomandat să evităm adaosul de îndulcitori, dar se poate adăuga siropul de agave. Nu crește glicemia la fel de rapid precum zahărul. O altă alternativă poate şi mierea”, a mai zis specialistul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212