REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Frigul si foamea aduna amaratii Constantei la Spitalul Judetean

Frigul si foamea aduna amaratii Constantei la Spitalul Judetean

Replica API 6 decembrie 2010 | 00:00 226

In asteptarea unui blid cu mancare calda

In asteptarea unui blid cu mancare calda

Vremea rece a făcut o victimă în ţară - un om al străzii, care a fost internat în şoc hipotermic la spital, în Focşani. La Constanţa, temperaturile scăzute îi adună pe oamenii străzii în Urgenţa Spitalului Clinc Judeţean. Ultimele persoane care au beneficiat de mese calde, regulate, la Spitalul Clinic Judeţean, au fost doi vârstnici fără adăpost.

"Cei doi vârstnici, un bărbat şi o femeie, au ajuns în Urgenţa spitalului sâmbătă şi vor rămâne până luni, pentru că nu ne permite legea să-i ţinem mai mult. Sunt persoane normale, vârstnice, fără adăpost. Asistentele sociale din urgenţă vor încerca să le rezolve problemele, să intre în legătură cu familiile acestora. Din păcate, noi nu le putem oferi o locuinţă", a precizat, pentru cotidianul "Replica", doctorul Rodica Tudoran, Şeful Unităţii de Primire Urgenţe. De altfel, frigul a adus tot mai mulţi oameni ai străzii în curtea Spitalului Clinic Judeţan. Toţi în aşteptarea unei mese calde, în Urgenţa acestei unităţi de spitalizare. O altă variantă pentru persoanele fără adăpost care necesită asistenţă este Complexul Fair Play din municipiul Constaţa; la Medgidia - hotelul Stadion Eftimie Elisei; la Murfatlar - în caz de urgenţă primăria dispune de un apartament sau la Cernavodă - căminul pentru persoane vârstnice Sfânta Ana. Cele mai multe adăposturi pentru oamenii străzii sunt în localitatea Hârşova. Este vorba despre Sala Sport, de pe strada Mircea cel Bătrân numărul 1, Sala Sport din strada Revoluţiei numărul 8 şi Sala de Sport de pe strada Constanţei nr. 26. Şi la Techirghiol, oamenii fără adăpost se pot refugia în Sala de Sport a oraşului. La Adamclisi, Aliman Chirnogeni, Cumpăna, Fântânele şi Ion Corvin, Independenţa, Mihail Kogălniceanu, Mircea Vodă, Nicolae Bălcescu şi Seimeni, nevoiaşii se pot adăposti de temperaturile scăzute în sediile Căminelor Culturale. La Ciocârlia, Mereni şi Mihai Viteazu, oamenii fără acoperiş s-au adăpostit, anul trecut, în sediile acestor trei primării.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108