REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

George Niculescu, favorit pentru conducerea ANRE!

George Niculescu, favorit pentru conducerea ANRE!

Mirela PASCAL 19 aprilie 2023 | 00:00 3606

Preşedintele ANRE, Dumitru Chiriţă, a informat conducerea Parlamentului că începând cu data de 23 aprilie se vacantează funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte şi două funcţii de membru în Comitetul de reglementare al autorităţii, ca urmare a expirării mandatelor. Marţi, 18.04.2023, ora 14:00, au avut loc audierile pentru ocuparea următoarelor posturi vacante în Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei: preşedinte; vicepreşedinte; 2 membri. Printre cei care și-au depus candidaturile este și constănțeanul George Niculescu.

George Niculescu, favorit pentru conducerea ANRE!

Printre candidaturile depuse regăsim pe, lângă George Sergiu Niculescu, actualul secretar de stat la Ministerul Energiei (susținut de PNL), și pe Radu Florin Porumb (susținut de USR), Sorin Bumb, senator PNL, vicepreședintele Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale din Senat,care ar candida pentru funcția de vicepreședinte, Cornelia Sulger, membru actual al comitetului de reglementare ANRE, fostă candidată PSD la alegerile parlamentare Scarlat Iriza, fost deputat și senator PSD de Gorj, Gabriela Moroianu, ziaristă, deține site-ul Focus Energetic.

Decizia finală cu privire la aceste funcţii urmează să fie luată de plenul comun al Parlamentului.

Update: În total, în doar 2 ore, au fost audiați 10 candidați, social-democrații propunând ca toți să primească aviz pozitiv și plenul să decidă. USR s-a opus, dar propunerea a trecut cu 27 de voturi pentru. Votul în plenul reunit pentru noile numiri la ANRE va avea loc miercuri.

Amintim că, potrivit legii, ANRE trebuie să fie o instituție independentă din punct de vedere politic.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce te recomanda? Talentul? Pregătirea? Sau....... Dumnezeu cu mila
0
0
Nu va fi nici un concurs pe post si audierile in parlament sunt de forma ca sa spuna ca au participat mai multi pentru postul de sef la ANRE si a castigat cel mai bine pregatit,o minciuna mai mare decat casa poporului sau palatul parlamentului cum i se mai spune astazi,defapt este lupta pentru ciolan intre PSDisti si PNListi,ipocriti de PSDisti care au dat niste declarati decand sunt in coalitie pe parca erau in opozitie ei pozand in aparatori poporului cand defapt majoritatea ministerele banoase din guvern plus agentii dastea cum este si ANREul apartin PSDistilor iar acum cu rotatia la guvernare ei vor sa aiba si primministru cum sau inteles cu liberali dar sa nu piarda nici ministerele sau posturile astea cu bani multi,dar si liberali sunt flamanzi si nu se lasa nici ei Asta este tot nimeni nu este interesat de Romania sau romani ci totzi urmaresc sa profite cat mai mult ei si partidele lor de bani de la bugetul de stat.
3
0
Berbecul asta s-a abonat la functii publice. Alt om fara partid in spate nu se poate? Fireste ca NU
7
0
tze tzadar lai? tu esti mare pe enrgie lai? bravo lai. papu fericit lai , tu paratii aducei lai.. spurcatilor
7
0
Dacă ANRE e o instituție independentă din punct de vedere politic, atunci de ce partidele politice se înghesuie să propună membrii de partid să candideze ? Se pare că PARANDĂRĂTUL e cât Casa Poporului ! Când jigodiile astea de politicieni au respectat vreo lege ?!
8
0
Un mafiot ordinar, o sluga a penalului de George Dragomir, pe unde a călcat asta s a usct și iarba
14
0
De cite ori ma spăl la p**a i mi aduc aminte de tine Geogica cît de mult i ti plăcea să te joci cu ia si sa i s**i.Ce sa ii faci amintirile
10
1
Mai conducatorii lui peşte altul la sefia ANRE n ati gasit? Nu i el cel care ne invata sa stingem becul sa facem economie la curent? Mare sfat de la un om mic.
14
1
pentru poarta alba
22
1
sa arate si ANRE ca judetul si orasul Constanta. Agarici bagati la inaintare, ce nu intelegeti?
27
0
Familia Bucovala e fericita!
25
1
Ce fata de p***t are, altul nu ati gasit?
24
2
@LRDN si ADINA Doua proaste obosite!
9
6
Se freaca pwlaaa la greu la ADI „Dobrogea” Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea” o vrajeala pe bani publici pe salarii babane si frecat menta la greu daca intra DNA ul in ei sa vada ce licitatii masluite fac aia acolo e grav rau. bani publici si nu putini din taxele platite de constanteni tocati aiurea!!!
19
2
Ce frumos este!
7
7
Da mai Gigi Ionescu,lasa ca D.Chirita omul PSDeului a fost mai bun,a fost atat de bun si el si fratele lui Stanescu alta"lumina"a PSDeului ca nu au facut nici macar figuratie pentru apararea romanilor la sfarsitul anului 2021 atumci cand s-a marit pretul la curent si caldura atat de mult cum nu sa marit niciodata in istoria Romaniei si nici parlamentari PSD. PNL. UDMR nu au discutat nici o zi despre marirea asta in parlament ci a fost o marire data la fel ca si celelalte legi date cu dedicatie odata pentru uni speciali altadata pentru altzi pana cand s-a ajuns la doua Romanii,una a specialilor si alta pentru restul lumii,asanumitele treceri ale in mod tacit prin parlament
9
4
Ne mai miram de ce merg lucrurile rau in Romania! Asta va fi pus acolo doar ca ,,yesmen"!
28
4
hahahahahahahahahahahah
20
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468