REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

George Secărea a pierdut prima bătălie cu vecinii, din cauza proiectului imobiliar din Faleză Nord

George Secărea a pierdut prima bătălie cu vecinii, din cauza proiectului imobiliar din Faleză Nord

Mirela PASCAL 15 noiembrie 2022 | 00:00 7453

Vecinii lui George Secărea, omul de afaceri care vrea să construiască blocuri cu șase etaje în Faleză Nord... și nu este lăsat, au câștigat o primă bătălie! Constănțenii care locuiesc pe strada Belvedere se luptă de câțiva ani pentru a-l împiedica pe Secărea să ridice două blocuri, în baza unui PUZ ilegal, spun ei. Au contestat în instanță PUZ-ul, procesul aflându-se încă pe rol. În schimb, a fost tranșată speța în care Ggeorge Secărea a contestat hotărârea Adunării Generale a Asociației de Proprietari, din 2016, hotărâre prin care aceasta a fost mandată să inițieze actiunea în instanță pentru blocarea proiectului imobiliar.

George Secărea a pierdut procesul în care a solicitat anularea unei hotărâri a Adunării Generale a Asociației de Proprietari 529. Hotărârea la care facem referire vizează mandatarea asociației de a demara procedurile în instanță în vederea blocării proiectului imobiliar.

zona unde vrea Secărea să construiască

A avut câștig de cauză însă Tribunalul, la recurs, a admis apelul formulat de asociație.  Reamintim că, în paralel, se judecă și speța în care vecinii au cerut anularea hotărârii de Consiliu Local ce vizează aprobarea PUZ-ului care-i permite lui Secărea dezvoltarea proiectului.

De ce este contestată hotărârea adoptată în februarie a.c.!

Prin HCLM Constanța 89/2020, s-a aprobat PUZ-ul pentru zona delimitată de strada Belvedere, aleea de acces și proprietăți private, inițiatori Secărea George și Maria, Secărea Marioara. Acest PUZ vizează terenul din fața blocurilor BM7 și BM 8, ce au regim de înălțime P+3, teren care a fost spațiu verde aferent celor două blocuri și care a ajuns în proprietatea investitorilor.

punctul de vedere al asociației cu privire la PUZ-ul ce permite realizarea proiectului imobiliar

Cererea lui George Secărea pentru aprobarea PUZ a fost înregistrată sub nr 35793/21.02.2020 și 6 zile mai târziu, în 28 februarie, s-a adoptat hotărârea de consiliu. Proiectul ar fi fost supus dezbaterii fără avizul comisiei de specialitate a CL, avizul folosit la baza proiectului unul din iulie 2017, anterior înregistrării cererii solicitantului, iar referatul de aprobare a fost întocmit a doua zi după depunerea cererii în baza unor documente care nu mai erau valabile la data adoptării hotărârii contestate. Mai mult, hotărârea ar avea un aviz de oportunitate din august 2014, adică cu patru ani în urma depunerii cererii de adoptare a PUZ.

George Secărea

Prin construcția blocurilor, dispar spațiile verzi, dar și un număr de 4 locuri de parcare aferente acestor blocuri. De asemenea, completarea frontului dinspre strada Belvedere va face imposibilă intervenția cu mijloace mecanizate în caz de incendiu la fațadele dinspre mare ale blocurilor BM 7și BM 8.

Decebal Făgădău

Precizăm că însuși Decebal Făgădău l-a făcut fericit pe Secărea cu autorizațiile de construire... una pentru ”construire imobil P+6E cu funcțiunea de locuințe colective”, pe strada Belvedere numărul 8, și cealaltă pentru ”construire imobil P+6E cu funcțiunea de locuințe colective”, strada Belvedere numărul 10, Lot 2.

Autorizațiile au fost semnate cu câteva zile înainte să plece, definitiv, din primărie.

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Și asa este bolnav,nu l-ati văzut cum arata.numai apuca sa construiască nimic.se duce cât de curând...după pelcinschi. Măcar sa-si ia banii înapoi de la Stelian terzi, 200000e.. el i-a dat cu un scop,iar prostul ala sa nu-l lase nevasta i-a cumpărat GLE, ca se saturase strâmbă aia de passat
0
0
Nepoteiiii, sunt deja la p+3, ce este cu voi?! :))))))), Până în februarie e gata! La mai mare!
0
0
Dorde e o lipitoare. Ditamai bătrânu a luat-o pentru goromele. Baga în ea buze și sală ca s-o pună capră când îl apuca durerile de prostată.
6
1
Câte măgării au făcut Secăriștii si pe vremea comuniștilor.....în metachim erau spaima angajaților...se credeau cei mai tari...nu le ajungeai cu prăjina la nas....mafioți au fost...mafioți vor muri ! Mai ales după revolutie trebuia sa cotizezi gras de tot să-ți iei un aparat electronic sau electrocasnic ! Niște porci !
13
2
O fi Chitac cum o fi dar bine ca au scapat Constanteni de valetul lui Mazare Fagadau sau Stelian Ion alt m******n fost candidat la primaria Constanta care a primit de la Mazare o garsoniera si care nu a putut sa il scape pe Radu de inca un dosar penal ca avocat dar ce sa vezi,minune,cand S.Ion a fost ministrul justitiei un judecator l-a scapat pe Mazare de dosarul penal,potrivirea dracu nu am ce sa spun.
9
3
Chiar așa dom-le? Încurca Cash flow-ul omului asta?
7
0
Betoane betoanee retrocedarile lu mazare sa traiasca
15
0
Face ramona cartier de vile pe bani la futaci
15
3
Vanturache fostul arhitect era mana in mana ca Fagadau, imparteau pe la spate spaga. Mazare aproba tot, dar nu degeaba. Un oras betonat impreuna cu amiralul actual au distrus ce putea sa fie deosebit.
23
0
Un escroc, bandit ,a fost mana în mana cu mazăre, de ce nu se cercetează cum a obținut el terenurile ? Care a fost filiera ca doar nu s a născut cu ele . Bravo asociației, doar sa nu corupă judecătorii, ca la cât este de bandit este în stare.
31
1
ce belvedere, e vedere beton la beton, o catastrofa urbanistica cu stradute de access pe care abia incape o masina. Un cosmar sa locuiesti in zona.
26
2
Vai, ce privire si alura de Giani Morandi! M-am udat tot!
18
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468