REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Gheorghiță: Rapelul cu AstraZeneca, ANULAT pentru persoanele care au dezvoltat tromboze după prima doză

Gheorghiță: Rapelul cu AstraZeneca, ANULAT pentru persoanele care au dezvoltat tromboze după prima doză

Replica API 7 aprilie 2021 | 21:07 2077

Românii care au dezvoltat tromboze după ce au primit prima doză de vaccin de la AstraZeneca nu vor mai primi rapelul de la același producător. Este anunțul făcut de coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiță

"Categoric nu vor mai face a doua doză cu același tip de vaccin”, a anunțat miercuri Valeriu Gheorghiță.

„La acest moment nu există date care să sugereze o creștere a riscului de evenimente adverese, dimpotrivă, știm că după cea de-a doua doză frecvența reacțiilor adverse pentru vaccinul de la AstraZeneca este mult scăzută comparativ cu prima doză.

Desigur că, dacă avem o persoană care a dezvoltat un eveniment trombotic după prima doză, categoric nu va mai face a doua doză cu același tip de vaccin”, a declarat doctorul Valeriu Gheorghiţă, scrie antena3.ro.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a prezentat, miercuri, mult-aşteptatele concluzii ale evaluării vaccinului AstraZeneca, la o zi după ce un oficial al agenţiei a recunoscut că există o legătură, încă insuficient documentată, între imunizarea cu acest vaccin şi apariţia cheagurilor de sânge.

Agenţia Europeană pentru Medicamente: Cheagurile de sânge, posibil efect secundar rar al AstraZeneca

Comitetul de siguranţă EMA (PRAC) a conchis că situaţiile de apariţie a "cheagurilor neobişnuite de sânge" în condiţiile unui număr scăzut de trombocite trebuie să fie enumerate printre efectele secundare rare ale Vaxzevria - denumirea curentă a AstraZeneca, se menţionează într-un comunicat de pe site-ul Agenţiei.

"Pe ansamblu, beneficiile AstraZeneca în imunizarea anti-COVID depăşesc riscurile, iar AstraZeneca s-a dovedit un vaccin eficace în cel mai înalt grad", a spus şefa EMA, Emer Cooke, în conferinţa de presă de la sediul Agenţiei.

Pentru mai multe informaţii, Comitetul de siguranţă a solicitat noi studii și modificări la cele în curs și va întreprinde orice acțiuni suplimentare necesare, menţionează comunicatul dat publicităţii miercuri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
neamule.Dar asta e secret de stat.Sa vedem daca apare...
2
1
cine es ,specialistu asta ,si ce salar ya ?
3
1
Partea periculoasa la asa zisul vaccin impotriva unui virus disparut de doi ani este partea care nu se vede. Te injectezi acum si te trezesti peste cativa ani ca nu mai sti ce e cu tine.
9
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272