REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Glenn Close şi filmul ''If Beale Street Could Talk'', marii câştigători ai Independent Spirit Awards

Glenn Close şi filmul ''If Beale Street Could Talk'', marii câştigători ai Independent Spirit Awards

Replica API 25 februarie 2019 | 00:00 262

Glenn Close

Actriţa Glenn Close şi filmul ''If Beale Street Could Talk'', care tratează tema discriminării rasiale, au fost sâmbătă marii câştigători ai Independent Spirit Awards, premii acordate cu o zi înainte de decernarea Oscarurilor, potrivit Reuters.

Pelicula mexicană ''Roma'', considerată una dintre favorite în cursa pentru cel mai bun film la premiile acordate duminică de Academia Americană de Film, a fost desemnată cel mai bun film internaţional.

Spirit Awards recompensează în fiecare an filmele de la Hollywood realizate cu buget mai mic de 20 de milioane de dolari.

Glenn Close (71 de ani) a fost desemnată cea mai bună actriţă pentru rolul unei soţii docile, care îşi regăseşte, în cele din urmă, propria voce în pelicula ''The Wife''. Actriţa se numără şi printre favoriţii la câştigarea unui Oscar în categoria ''cea mai bună actriţă în rol principal''.

''E un lucru minunat înainte de Oscaruri'', a spus Close pe covorul roşu al ceremoniei desfăşurate în Santa Monica.

''If Beale Street Could Talk'', adaptare a romanului din 1974 scris de James Baldwin, despre un cuplu din New York care se destramă după ce bărbatul este încarcerat pentru un viol pe care nu l-a comis, a fost declarat marele câştigător.

Pelicula a fost recompensată la categoriile ''cel mai bun film'', ''cea mai bună actriţă în rol secundar'', atribuit lui Regina King, şi ''cel mai bun regizor'' , obţinut de Barry Jenkins, care a câştigat, în urmă cu doi ani, Oscarul pentru cel mai bun film cu pelicula ''Moonlight''.

Câştigătorii Independent Spirit Awards obţin, de multe ori, validarea perfomanţelor lor în cadrul premiilor Oscar, decernate în ziua următoare. Regina King în rolul unei mame care vrea să obţină dreptate pentru fiul său este considerată o concurentă importantă la categoria cea mai bună actriţă în rol secundar, deşi ''If Beale Street Could Talk'' nu a fost nominalizată la Oscarul pentru cel mai bun film.

Sâmbătă, Richard E. Grant a fost desemnat cel mai bun actor în rol secundar pentru interpretarea din ''Can You Ever Forgive Me?'', sporindu-şi vizibilitatea pentru Oscaruri, unde este, de asemenea, nominalizat.

Ethan Hawke a câştigat premiul la categoria ''cel mai bun actor'' pentru rolul din drama pe teme religioase ''First Reformed''.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108