REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Godină de Constanţa! Un poliţist despre cazul de la Caracal: 'IGPR nu a ieşit să specifice competenţele?'

Godină de Constanţa! Un poliţist despre cazul de la Caracal: 'IGPR nu a ieşit să specifice competenţele?'

Replica API 3 august 2019 | 13:12 454

Un polițist constănțean, cu ceva mai mult curaj, a început să-și exprime opiniile pe pagina sa de Facebook, cu riscul de a fi mustrat de către șefi. Chiar are și un răspuns dacă s-ar pune problema de așa ceva: libertatea de exprimare. Însă, interesant de abordat este subiectul pe care l-a lansat, legat de cazul de la Caracal.

Cazul criminalului în serie din Caracal a oripilat o întreagă țară, care așteaptă cu sufletul la gură noi indicii și rezultate. Trăiesc fetele, nu trăiesc? Ce s-a întâmplat de fapt? Totodată, un alt aspect care se află în atenția publică este legat de modul cum autoritățile au gestionat situația. În acest context, omul legii din Constanța a menționat: „Sunt foarte nedumerit: de la atâtea zile de la tragicul eveniment petrecut la Caracal, nici un reprezentant al IGPR nu a ieșit pe sticlă să specifice competențele Poliției Române și legile după care aceasta își desfășoară activitatea și, de asemenea, nu a exprimat un punct de vedere legal din partea acesteia. Aaaaaaaa, scaunul conteaza mai mult”, a spus acesta. Așa cum este specificat și mai sus, polițistul dă dovadă de ceva curaj, postările sale devenind efeverscente. Cu riscul de a fi mustrat de către superiori. Dar are deja un răspuns: ”Ca să fiu în tenta muncii pe care o prestez, folosesc următoarea frază: în urma unui complex de activități informativ- operative, am aflat că unul din oamenii din I.P.J.Constanța CARE se sesizează din oficiu în urma postărilor mele. La momentul oportun am să îi spun și numele și, de asemenea îl/o voi acționa pe cale legală privind îngrădirea dreptului la liberă exprimare privind LIBERA EXPRIMARE, prevăzută de Constituția României”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Curajosii ca el sunt pe cale de disparitie.
5
1
Cand ati dat in judecata trupa muzicala Parazitii, pentru o simpla melodie, ati cerut si obtinut sa nu mai fie cantata melodia live antimilitie si cereti despagubiri de miliarde de lei, acolo nu mai este ingradit dreptul la libera exprimare? Ipocritilor !
8
2
Cum il gasesc pe fb pe acest politist curajos?
5
1
ADEVARAT CURAJ. FELICITARI
5
0
bai astia care mai lucrati la ipj ! Clanul bancuta - cocos , traficheaza vreo 30 de femei pe luna la londra unde le tin sechestrate si nemancate pana se dau pe brazda si produc bani pt ei. Iar mai nou l-au taiat pe un om de afaceri din constanta la club asylum , acum 2 zile si au fost lasati sa fuga din tara .. ca sa poata sa produca in continuare pt sustinere locala. Poate se intampla vreun caracal si pe la ei prin curte ca sa va sesizati si voi .. sa i intrebati de unde au masini de 300 euro fara nici un servici sau afacere prospera..poate nu va platesc chiar pe toti
11
0
S -au saturat si politistii marunti de incompetenta sefilor lor ---dar ce sa faca ?
17
1
incompetentii sa explice competentele.
12
0
pe interlopii din Cernavoda sau nu vrea sa ii gaseasca?.De ce ?.O intrebare retorica?.De ce politia Cernavoda este bara- bara cu acesti indivizi?.In ultimile zile am vazut pe fata multor politisti din Cernavoda supararea...De ce?...Sunt suparati de incompetenta lor sau cumva se va deschide cutia pandorei?.Ce linistita a stat politia romana pana la aceste evenimente.Daca erau copii lor rapiti si omorati ce faceau?. Tot asa ii durea in pula?.Cati dintre politistii din Romania si au luat pe bune salariile si cati dintre ei nu sunt vrajiti de minunea bancnotelor de euro?.
24
0
Da noi politistii si jandarmii urmarim, pandim, fugarim si prindem hotii sa imparta prada cu noi nu sa fie cercetati, judecati etc. Lucram in privat hiar siin timpul serviciului suntem stresati obositi epuizati cadoar nu lucram pentru societate. Iesim la pensie la 47 ani ne agajam si lucram ca doaram a ut o meserie stresanta periculoasa este greu sa fii mana in mana cu hotiiinterlopii politicienii greu sudoare.
13
13

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369