REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
11.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Gorghiu afirmă că nu se pune problema ieşirii UDMR de la guvernare

Gorghiu afirmă că nu se pune problema ieşirii UDMR de la guvernare

Replica API 30 iulie 2022 | 00:00 468

Preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, senator PNL, afirmă că nu se pune problema ieşirii de la guvernare a UDMR, deoarece nimeni nu doreşte o criză guvernamentală acum în România, punctând, însă, şi că un astfel de gest se face când greşeşte partidul, "nu când greşeşte premierul Ungariei".

Alina Gorghiu

"Nu cred că se pune problema în aceşti termeni. Ieşirea de la guvernare se face atunci când greşeşte partidul care se află la guvernare, nu când greşeşte premierul Ungariei, şi asta o spun foarte clar şi răspicat, pentru că nimeni nu doreşte o criză guvernamentală acum în România. Dacă eram în perioadă de pace, dacă nu aveam problemele economice, problemele care ţin de securitate energetică, probleme care ţin de viaţa de zi cu zi, atunci probabil că puteam să ne jucăm de-a ruperea coaliţiei. În momentul acesta, cred că această coaliţie trebuie să funcţioneze în continuare, însă asta nu înseamnă că trebuie să practicăm politica struţului atunci când sunt declaraţii complet nelalocul lor şi deplasate, pe teritoriul României, făcute de lideri europeni, la care au asistat şi liderii unui partid aflat la guvernare", a susţinut Gorghiu, la Palatul Parlamentului, scrie Agerpres.

Ea a adăugat că poziţiile exprimate de oficialii români pe subiectul declaraţiilor premierului Ungariei în Transilvania au fost "mai mult decât tranşante", în sensul disocierii de un discurs "care nu îşi are rostul", menţionând că guvernarea nu are de ce să fie afectată de declaraţiile premierului maghiar, însă se aşteaptă la o explicaţie rezonabilă de la liderii UDMR care au fost prezenţi la Băile Tuşnad.

"Am văzut toate declaraţiile oficialilor români. Cred că au fost mai mult decât tranşante pe subiectul declaraţiilor premierului Ungariei. Ne-am disociat cu toţii, un discurs care nu îşi are rostul atunci când vorbim de un lider politic important. Atât premierul României, cât şi preşedintele României, sunt oameni cu valori pro-europene, s-au disociat de mesajele date în Transilvania. Sigur că sunt două discuţii separate, guvernarea nu are de ce să fie afectată de declaraţiile premierului maghiar, însă şi eu mă aştept, ca mulţi oameni din România, să aud o explicaţie rezonabilă de la cei care au fost prezenţi acolo din partea UDMR. Eu cred că domniile lor vor reevalua acest discurs. Probabil că s-a scurs puţin timp pentru a face această reevaluare, dar după ce au văzut valul de reacţii europene, cât şi din coaliţia aflată la guvernare a preşedintelui, a premierului, a preşedinţilor partidelor din coaliţie, sunt absolut convinsă că această reevaluare va veni şi că se vor gândi de două ori atunci când sunt martori", a punctat Gorghiu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dati afara din tara nu doar de la guvernare!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212