REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Grecia: Noi greve în transportul aerian şi feroviar

Grecia: Noi greve în transportul aerian şi feroviar

Valentina CAMARA 17 martie 2023 | 00:00 237

Greve naţionale de o zi au început în Grecia, cu angajaţi din transporturi care s-au alăturat valului de furie publică faţă de greşelile şi problemele sistemice care au condus la recenta catastrofă feroviară în care şi-au pierdut viaţa 57 de persoane, relatează DPA.

Grecia: Noi greve in transportul aerian si feroviar

Pentru prima dată, toate zborurile interne şi internaţionale sunt de asemenea afectate, cu controlorii de trafic şi angajaţii aviaţiei civile sprijinind acţiunea.

Ancheta în curs legată de coliziunea frontală a unui tren de pasageri cu un marfar la 28 februarie a scos la lumină nemulţumiri uriaşe în interiorul reţelei feroviare a ţării.

S-a aflat că şeful de gară care a trimis trenul de pasageri pe o şină greşită era copleşit la postul său. În plus, sistemele tehnice moderne de siguranţă funcţionau doar parţial sau deloc de ani de zile.

Toate guvernele din ultimii 20 de ani au eşuat complet în gestionarea căilor ferate, este opinia unanimă conturată în ţară în ultimele zile.

Pe lângă traficul aerian, transportul public din Grecia şi serviciile de feriboturi sprijină greva, alături de angajaţii din serviciul public şi sănătate.

Există doar câteva excepţii precum serviciul de urgenţă în spitale şi zborurile umanitare. În transportul public, autobuzele şi trenurile vor circula doar la ora prânzului pentru a duce oamenii la proteste în marile oraşe.

Şi media elene au declanşat miercuri o grevă de 24 de ore, aceasta însemnând că nicio publicaţie tipărită nu va fi disponibilă joi. Media de ştiri online s-au alăturat de asemenea acţiunii. Toate celelalte sindicate din ţară cer ca cei responsabili pentru accidentul de tren să fie traşi la răspundere, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102