REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.5° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Guvern: Amendă între 500 şi 2.500 de lei pentru intrarea fără mască în magazin

Guvern: Amendă între 500 şi 2.500 de lei pentru intrarea fără mască în magazin

Replica API 17 mai 2020 | 02:11 5457

Guvernul României și Departamentul pentru Situații de Urgență au trimis sâmbătă răspunsuri pentru unele întrebări arzătoare în contextul stării de alertă. În privința amenzilor:

„Vor fi sancționate persoanele care nu poartă mască?

Purtarea măștii care acoperă nasul și gura este obligatorie începând cu 15 mai 2020 în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise, potrivit anexei “Măsuri de prevenire și control a infecțiilor aplicabile pe durata stării de alertă”, atașată Hotărârii nr. 24 a CNSSU. Persoanele care nu respectă obligația de a purta mască în spațiile menționate pot fi sancționate contravențional în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (publicată în Monitorul Oficial nr.396 din 15 mai 2020) raportat la art.65 lit.h, respectiv “nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții“ se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2500 de lei”, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Amenda se aplica si firmei respective ca-i primeste fara masca sau vanzatoarei?
0
0
Sa afle si tarancile care tin nasul afara sau bombardierii care nu o poarta deloc, ca masca ii protejeaja mai ales pe ceilalti de tine si nu te protejeaza pe tine de ceilalti. Bravura de a nu o purta corect, sau deloc, este de fapt nesimtire si prostie. Legea nu spune sa porti masca. Legea spune sa ai acoperite, atentie, nasul si gura cu o masca sau alt obiect, esarfa, fular, etc.
9
2
tara lu papura voda in perioada starii de urgenta cei care au foast la munca nu au fost obligati sa poarte masca si acum cand se zice ca a mai trecut epidemia sa se poarte masti la munca si in magazine
5
4
Bai, esti prost? Ce ddracu iti tot dai cu parerea si te agiti pt un cacat de virus al racelii. Oligofrenule, se moare mai mult de gripa sezoniera si tu faci tanbaau aici.., auzi la el.. sechele... bai student repetent, mars si pune mana pe carte... auzi.. sechele... cretinule!
5
5
Pt ca nu s-a facut educatie nici de catre media, nici de catre medici, avem astfel de mesaje de la idioti semianalfabeti care-si dau cu parerea despre domeniul medical. Acesti retarzi se condamna singuri la imbolnavire, apoi la chin cu sechelele care raman in caz ca mai traiesc. Medicii din Timisoara au spus clar:10 la suta din cei pusi la ventilatoare supravietuiesc. Medicii au spus, nu guvernul,retarzilor.La iarna va fi dezastru,ca se va suprapune cu gripa. sa vedem cati vom mai ramane in Romania. Patronii de magazine,srl.uri etc trebuiesc amendati drastic caci permit clienti care nu poarta
4
8
Cretinul de sub mine nu are utilitate pe planeta. Pai boule,masca o pui si ca sa nu dai tu virusul altuia,ca poate esti asymptomatic si poti sa omori pe altcineva,cacatule! Altul poate fi asymptomatic iar tu,chiar daca te dai mare,de unde stii ca nu vei avea Sechele toata viata dupa ce faci boala? E chiar asa de greu sa gandesti logic? Daca da,atunci macar taci si stai in prostia ta,basina puturoasa ce esti!
4
12
In prostia voastra infinita chiar credeti ca mastile au vreo utilitate?! Vai de capul vostru imbecililor!
14
9
Ciorile trebuie interzise in orice magazin, mall, poa' sa aiba si 7 masti si manusi nu trebuie sa mai vezi picior de ciorogarla borata
11
2
Eu ii las pe clienti sa intre fara masca . La inceput am crezut ca chiar este covit 19 . De fapt este o manevra , nu intelg manevra asta dar sigur este ceva necurat in toata treaba asta . Se spune ca pana nu vezi nu crezi . Totusi , am discutat cu foarte multi , si nici unu nu cunoaste pe cineva bolnav de covit .
9
15
Toti cocalarii care administreaza afaceri se lauda de zor ca respecta masurile. In realitate toate spatiile inchise sunt pline de indivizi fara masca. Drept urmare si patronii nesimtiti trebuie amendati. In plus 90% din vanzatoare au masca sub nas sau pe barbie.
11
7
La lidl Navodari persoane fara masca. Luati atitudine.
9
13
guvernul militaro fascist condus de LUCOVID ORFAN doar de dat amenzi e capabil
20
7
la vot, futu-ti amenzile-n gat!
20
7
PNL, IOHANIS, VELA SI ARAHAT! DATI MA, ARME LA POPOR, CA CSA OMORAM TIGANII!!!
20
7
Ca sa cumparati o paine la doi lei, trebuie mai intai sa contribuiti cu 3 lei la noi pt o masca de unica folosinta. Dar nu te supara, popor ingrat, tampit si manpiluat.. tu l-ai implorat pe werner pt aceste masuri, sa ne salveze, sa nu murim toti !
18
7
Tziganii sunt spuma Romaniei, fara ei nicio tara nu ar fi auzit de Romania. Toate casele de moda din Occident vor sa adopte tzinuta tziganeasca, bluci cazuti in vine cu kkt-ul la cur, si halate cu papucei stralucitori. Ce Armani, ce Hugo Boss ....T T este noul coronavirus nedeclarat la nivel mondial, adica Tzinuta Tziganeasca.
14
8
nu poarta maste! ei are numai drepturi! ei este cei mai destepti chiar daca e analfabeti!
18
5
Alfa beta, carrefour cismelei.. plin de boschetari si mosi fara masti fara nimic, paznicu e inutil. Mai are si aparat de temperatura
20
7
Va e frica ca luati griputa?
12
14
Pe dracu tot cu ele sub nas o sa fie majoritatea retardatilor ei nu cred ca exista virusul pana o sa aibe furtune bagate peste tot inclusiv in puta si pasarica stiu ce vb mi a murit un prieten care era cadru militar la pompieri
20
10
Si eu intru fara manusi direct in rectul sclavului mosad raied arahat, varul lui homar haysam.
16
10
Tiganii sa respecte legea! Nespalatii sa poarte masca! Si balabustele lor!
30
4
Pentru toate etniile! Tiganii intra fara masti! La Carrefour nu stiu de ce se fac toti angajatii ca nu ii vad!
37
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108