REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Guvernul a eliminat interdicţia temporară de construire pe litoral, pentru anumite categorii de lucrări

Guvernul a eliminat interdicţia temporară de construire pe litoral, pentru anumite categorii de lucrări

Replica API 7 mai 2014 | 00:00 236

Dorinţa aprigă a autorităţilor locale de a putea construi pe litoral în perioada 15 mai - 15 septembrie, aspect interzis în prezent potrivit reglementărilor legale, a devenit realitate. Aflat, de 1 mai, într-o vizită în staţiunea Mamaia, alături de Daciana Sârbu, vicepremierul Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea şi primarul Constanţei, Radu Mazăre, premierul Victor Ponta i-a dat asigurări celui din urmă că va depune toate eforturile pentru a permite continuarea lucrărilor.

"Sunt 30 de ani de când vin la Mamaia şi nu îmi vine să cred că, în sfârşit, după 30 de ani, o să se facă toate aceste proiecte. Cu atât mai mult mă bucur că nu sunt din banii de la Guvern, ci sunt bani europeni. Sunt absolut convins, aşa cum îl cunosc pe Radu, chiar o să le facă. Singura condiţie este să-l lăsăm să muncească. Dacă aţi văzut cartierul (Henri Coandă - n.r.) aşa cum l-am văzut şi eu, o să fim convinşi că e o idee bună să îl lăsăm să lucreze în continuare, nu să îl lăsăm până pe 15 septembrie şi să umble lumea în pietre şi gropi şi moloz, pe lângă faptul că se pierd bani europeni, ceea ce e o mare prostie şi avem şantier şi nu avem bani. Evident că dăm şi ordonanţa, am întrebat şi pe ministrul Dezvoltării, pe domnul Dragnea, pe ministrul IMM-urilor şi Turismului, toată lumea a zis să fim deştepţi, să îi lăsăm să lucreze, ca să avem faleză toată vara", declara, în data de 1 mai, Ponta. Astfel, premierul se ţine de cuvânt şi, luni, printre actele normative discutate în şedinţa de Guvern, s-a regăsit şi Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă "privind modificarea art. 6 din Legea nr. 597/2001 privind unele măsuri de protecţie şi autorizare a construcţiilor în zona de coastă a Mării Negre". "Prin actul normativ adoptat de Guvern se elimină interdicţia temporară de construire pentru anumite categorii de lucrări, în perioada 15 mai - 15 septembrie a fiecărui an, pentru lucrările executate în cadrul unor programe şi proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile, lucrările aflate în derulare, lucrările sezoniere, lucrările care necesită intervenţie urgentă şi a lucrărilor care nu aduc atingere activităţii turistice, în staţiunile turistice de pe litoral sau în zona plajelor cu destinaţie turistică. Aceste lucrări - de pregătire, reparare, curăţare a clădirilor, de reparare a străzilor şi de dotare tehnico-edilitară - sunt necesare pentru eliminarea riscurilor privind sănătatea şi securitatea oamenilor. Totodată, aceste lucrări vor permite o mai bună absorbţie a fondurilor europene", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Marius VASILE, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108