REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
18.7° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Guvernul a găsit 'portița' pentru a obliga OMV Petrom să plătească 'taxa de solidaritate'

Guvernul a găsit 'portița' pentru a obliga OMV Petrom să plătească 'taxa de solidaritate'

Virgil STOIAN 18 ianuarie 2023 | 00:00 925

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, ar fi avut luni o întrevedere la sediul Guvernului cu premierul Nicolae Ciucă, pe tema ”taxei de solidaritate” pe care urmează să o plătească anumite companii, spun surse politice.

Guvernul a gasit portita pentru a obliga OMV Petrom sa plateasca taxa de solidaritate

Discuția a vizat subiectul comunicatului OMV Petrom potrivit căruia compania nu îndeplinește criteriile pentru a vira la bugetul de stat taxa de solidaritate impusă de Guvern.

Specialiștii din Ministerul de Finanțe au găsit o ”portiță” pentru a-i obliga pe cei de la Petrom să plătească ”taxa de solidaritate”. OUG-ul prin care aceasta este reglementată va fi modificat în Parlament, în așa fel încât să inclusă și companii precum Petrom.

Modificările vin în plus față de prevederile din Regulamentul European, care au fost transpuse în OUG. Amendamentele, spus surse din coaliție, vor face imposibil ca OMV Petrom să ocolească plata taxei de solidaritate

În cazul în care calea parlamentară ar fi prea de durată, modificările vor fi făcute tot prin OUG. Liderii coaliției ar prefera să fie făcute prin Parlament tocmai pentru a da greutate mutății.

Articolul care ar urma să fie modificat:

Art. 2, pct. 17 "societăți din Uniune și sedii permanente care desfășoară activități în sectoarele țițeiului, gazelor naturale, cărbunelui și rafinăriilor" înseamnă societăți din Uniune sau sedii permanente care generează cel puțin 75 % din cifra lor de afaceri din activități economice în domeniul extracției, mineritului, rafinării țițeiului sau fabricării produselor de cocserie, astfel cum se menționează în Regulamentul (CE) nr. 1893/2006 al Parlamentului European și al Consiliului.

OMV Petrom se află într-un conflict deschis cu autorităţile fiscale din România, în urma anunţului companiei că nu va plăti contribuţia de solidaritate, motivând că veniturile din extracţia hidrocarburilor şi rafinare nu depăşesc 75% din cifra de afaceri, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dnl e Cupla cu dnle cine ii prostu la de lîngă dv cu înfățișare de focã,m***a Aveti mare grija cu cine dati in poza.
1
0
FIRMELE,SOCIETATILE CARE NU PLATESC SA LI SE ANULEZE CONTRACTELE SI .DATE AFARA DIN TARA. DAR URGENT GUVERNANTII SA NU O MAI AMINE CA DE OBICEI . PINA ACUM DE CE AU TACUT .NE TOT PROSTESC.
2
0
cum dracu se face nustiu ca atunci cand un amarat de asa zis patron este exsecutat imediat de catre ANAF si pentru o declaratie nedepusa la timp si pe astia nu-i vede nimeni????
3
0
Orice se poate modifica pentru aplicarea directivei europene iar daca sa presupunem ca prostii din linia a doua politica de la guvernare si functionarii corupti din ministere care au scris ordonanta se dovedeste ca au facut-o cu buna stiinta trebuie bagati la puscarie in regim de urgenta. Masura corecta ar fi nationalizarea Petromului in baza legii sigurantei nationale motivele fiind criza energetica si razboiul de la granita tarii. Sa fure modelul de la Zelinski daca nu-i duce capul.
2
0
Nicio lege nu se poate aplica retroactiv. Vor fi obligati eventual la anul... si la multi ani!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212