REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Guvernul chinez își lasă poporul fără mâncare. Carantina a devenit mult prea dură

Guvernul chinez își lasă poporul fără mâncare. Carantina a devenit mult prea dură

Replica API 14 ianuarie 2022 | 00:00 1064

Locuitorii din Xi'an care s-au conectat la aplicațiile lor de livrare de alimente proaspete, au fost întâmpinați cu un mesaj care spunea: „Regretăm să vă informăm că, în conformitate cu cerințele guvernului de control al pandemiei, magazinul Daduhui al Supermarketului Hema va înceta să mai ofere posibilitatea achizițiilor online astăzi.”

Lipsa de alimente

Hema Xiansheng, care este deținut de Alibaba, este unul dintre puținele magazine alimentare care livrează alimente în unele cartiere din Xi’an. Întreruperea serviciului de livrare a survenit la o zi după ce autoritățile au acuzat filiala locală a supermarketului de condiții insalubre de funcționare. Diverse sucursale ale supermarketurilor Hema din întreaga țară au fost acuzate de încălcări ale salubrității pe tot parcursul anului 2021.

Potrivit unui utilizator Weibo, „Este îngrozitor. În timpul focarului din Xi’an, singura companie care ne-a furnizat alimente este, din nou, investigată”. Xi’an a fost închis din 23 decembrie. Locuitorii nu își pot părăsi casele, cu excepția momentului în care își fac testele obligatorii împotriva Covid-19. Nici măcar cumpărăturile alimentare nu sunt permise.

Zhang, o studentă care locuiește cu bunica ei, a spus că „în unele districte, guvernul găsește rapid soluții. Am primit prima noastră livrare acum două zile.” După ce s-a aprovizionat cu alimente, familia ei nu a întâmpinat probleme. În schimb, alții suferă din cauza lipsei alimentelor. Un rezident a declarat pentru MK News că trăiește din pâine.

Locuitorii din complexele de apartamente și cartierele în care locuiesc majoritatea cetățenilor chinezi au făcut troc și au oferit hrană suplimentară vecinilor lor. Kang, un rezident coreean din Xi’an, a spus că supermarketurile coreene au făcut livrări către mulți dintre locuitorii coreeni ai orașului. „Xi’an are atât de mulți străini”, a spus Kang. „Nu cred că s-au gândit la asta de la început.”

Pentru a rezolva problemele, comunitățile și întreprinderile mici se organizează pe WeChat. Un cetățean chinez de etnie coreeană, care conduce o piață coreeană în Xi’an, a lucrat non-stop pentru a împacheta și a expedia alimente celor care își fac comenzile pe acel grup. În lipsa unei aplicații oficiale, alimentele din piața mică sunt puse în pungi de plastic și livrate cu motocicleta.

Succesul guvernului chinez

„Este incredibil de frustrant și nebunesc”, a spus Kang. „Nu pot merge la muncă. Nu pot ieși. Nu pot părăsi țara. Ei pun în aplicare politici fără a ține cont de drepturile omului.” Oficialii spitalului Gaoxin au fost concediați după ce spitalul a interzis intrarea unei femei însărcinate care a avortat. Mulți oficiali locali din Xi’an au fost înlăturați și disciplinați de guvern, deși acele mustrări, venite chiar când a început carantina, par să fie mai degrabă din cauza eșecului lor de a încetini focarul și nu din cauza punerii în aplicare a carantinei.

Un blogger care locuiește în Xi’an, cu peste 217.000 de adepți, a criticat guvernul local într-o postare pe Weibo și l-a lăudat pe Hema, spunând: „în orașul care este în carantină, a rezolvat multe probleme alimentare ale familiilor. Este demn de un premiu!” Mulți locuitori din Xi’an au fost destul de norocoși să aibă suficientă hrană și să se confrunte doar cu plictiseala. Pentru unii, pauza de câteva săptămâni de la muncă a fost un răgaz. „De fapt, sunt foarte mulțumit de viața mea în izolare”, a spus un inginer coreean care lucrează în Xi’an. „Am mult timp, așa că studiez ceea ce mi-am dorit să studiez și petrec timp urmărind filme pe care mi-am dorit să le văd.”

Zhang, care este chinez, și-a pornit computerul ieri pentru a viziona High Kick, un sitcom care a fost difuzat la MBC în 2006. Zhang este un mare fan al dramelor și estimează că petrece până la zece ore pe zi urmărindu-l, în perioada de izolare. „Pe lângă faptul că mănânc și dorm, mă uit doar la televizor”, a spus ea.

Noile cazuri raportate de coronavirus în Xi’an au scăzut dramatic de la 1 ianuarie. Pe 8 ianuarie, au fost raportate doar treizeci de cazuri în întreaga provincie Shaanxi. Administrația locală a sărbătorit schimbarea ca un semn al propriului succes. Un buletin postat de radiodifuzorul guvernului Shaanxi a salutat „întoarcerea spre bine” și a îndemnat oamenii să „creadă că în curând ne vom putea întoarce la vieți productive obișnuite”, potrivit evz.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108