REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Haos la bacalaureat: subiecte greşite şi elevi prinşi copiind

Haos la bacalaureat: subiecte greşite şi elevi prinşi copiind

Replica API 30 iunie 2011 | 00:00 287

La Ostrov a fost repetat examenul

La Ostrov a fost repetat examenul

Abia în momentul în care au părăsit sălile de examen, cei 102 elevi de la profilul matematică-informatică din cadrul Liceului Teoretic Ostrov şi-au dat seama că de fapt nu au rezolvat subiectele bune şi au avut altele, cu un grad de dificultate mult mai ridicat. Candidaţii au încercat să-şi confrunte rezolvările cu cele ale altor colegi şi au constatat că ei au rezolvat cu totul altceva. Sesizarea a fost făcută de către unul dintre elevi, care şi-a luat inima-n dinţi şi le-a spus membrilor comisiei că problemele pe care trebuie să le rezolve nu se regăsesc nicăieri în programa şcolară.

Văzând că liceanul are dreptate, comisia de examen a recurs la varianta de subiect de rezervă, însă o parte dintre elevi plecaseră deja de la şcoală, aşa că au fost nevoiţi să-i adune de pe străzi. În minutele următoare s-a cerut anularea lucrărilor şi susţinerea pentru a doua oară a probei pentru că, în fond, vina nu le aparţine elevilor şi notele pe care le obţin cântăresc destul la admiterea la facultate de luna viitoare. Problema este că atât informaticianul, cât şi comisia de supraveghere de la bacalaureat nu au fost atenţi la înmânarea subiectelor de la matematică. Acum rămâne de văzut cine va fi tras la răspundere pentru această greşeală. Cert este că părinţii vor depune contestaţii atât la Inspectoratul Şcolar Judeţean, cât şi la Ministerul Educaţiei şi Cercetării. "La proba de matematică erau două subiecte M1 (cu grad de dificultate mare) şi M2 (cu grad de dificultate mai mic, pentru clasele cu profil tehnologic). Din informaţiile pe care le deţinem, delegatul permanent al Comisiei Judeţene de Bacalaureat, nu le-a permis celor din comisia de bacalaureat de la centrul de examinare Băneasa, acolo unde este arondat şi Liceul Ostrov să verifice subiectele. Din această cauză, elevii au primit alte subiecte, ei rezolvând altă variantă la matematică", a declarat vicepreşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat, Margareta Constantin. Pentru a îndrepta gafa, s-a anunţat imediat Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi s-a hotărât ca tinerii să susţină din nou proba, cu subiecte de rezervă. Pe lângă aceste incident, alţi 12 elevi din judeţul Constanţa au fost eliminaţi ieri de la bacalaureat, ei fiind prinşi cu fiţuici. Este vorba despre un elev de la Liceul Teoretic Decebal, unul de la Grupul Şcolar Gheorghe Duca, şapte de la Liceul de Marină Alexandru Ioan Cuza şi trei de la Liceul Teoretic Băneasa. Ultima probă a examenului de bacalaureat va fi susţinută în data de 1 iulie. Rezultatele examenului vor fi afişate la 3 iulie, iar în 4 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, se vor putea depune eventualele contestaţii. Rezultatele finale ale examenului vor fi afişate la 8 iulie.

Mirabela Panfil

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108