REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Hingherul care a torturat câinii maidanezi din Botoşani este şeful Biobazei din Constanţa

Hingherul care a torturat câinii maidanezi din Botoşani este şeful Biobazei din Constanţa

Replica API 26 noiembrie 2012 | 00:00 122

Primarul moldovean spune că patronul Puppy Vet făcea o sponsorizare

Primarul moldovean spune că patronul Puppy Vet făcea o sponsorizare

Firma a cărei dubă a fost întoarsă din drum, săptămâna trecută, după ce o asociaţie a iubitorilor de animale a sesizat poliţia că transporta ilegal câteva zeci de câini din Botoşani, în condiţii inumane, aparţine şefului Biobazei Constanţa, George Vanghele. Cazul a stârnit un scandal mediatic monstru, din cauza cruzimii de care au dat dovadă atât angajaţii firmei lui Vanghele, cât şi funcţionarii botoşăneni. Când s-a reuşit oprirea dubei, în Roman, după ce a fost urmărită, ca în filme, pe teritoriul a două judeţe, cel puţin 10 câini erau morţi, animalele fiind transportate în condiţii greu de imaginat, ticsite, practic, ca nişte hălci de carne.

Poliţiştii romaşcani au decis să întoarcă autoutilitara firmei constănţene Puppy Vet la Botoşani şi să amendeze şoferul, după ce au constatat că transportatorul nu are nici un fel de documente legale pentru cei aproximativ 70 de câini pe care îi transporta de la Botoşani la Constanţa. Potrivit botoşaneanul.ro, firma din Constanţa, Puppy Vet SRL, deţinută de George Vanghele, avea semnat, de pe 09.01.2012, un contract de sponsorizare cu Primăria Botoşani, prin care Vanghele se oferea să se îngrijească, fără nici un fel de obligaţie din partea administraţiei moldovene, de câinii maidanezi din acest municipiu. Contractul este valabil până pe 31.12.2012, dar poate fi prelungit, şi este semnat, din partea Puppy Vet SRL, de către George Vanghele, care este şi şeful Biobazei din Constanţa, iar din partea municipalităţii botoşănene de primarul Ovidiu Portariuc şi viceprimarul Cosmin Andrei. În ciuda declaraţiilor edililor din Botoşani, potrivit cărora Puppy Vet acţionează cum consideră ei de cuviinţă, în condiţiile unui contract de sponsorizare, şeful Biobazei din Constanţa a negat cu vehemenţă acest lucru. Conform Pro TV, Vanghele a spus că firma sa a acţionat pe baza unui contract valabil pentru o singură zi, cea în care a şi fost interceptat transportul ucigaş şi că nu există nici un contract de sponsorizare.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108