REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Horia Constantinescu, despre FĂGĂDĂU: Saltul de la LACHEU la PRIMAR a fost puțin cam BRUTAL pentru el

Horia Constantinescu, despre FĂGĂDĂU: Saltul de la LACHEU la PRIMAR a fost puțin cam BRUTAL pentru el

Replica API 2 septembrie 2020 | 00:16 4550

Horia Constantinescu, candidatul Partidul Puterii Umaniste – Social Liberal la postul de primar al municipiului Constanța, a acordat un interviu cotidianului Replica, în care au fost abordate o serie de subiecte de interes pentru constănțeni. Totododată veți putea vedea și ce perspectivă are fostul comisar OPC Constanța în administrarea orașului și care sunt prioritățile acestuia dacă va fi ales primar al Constanței. Horia Constantinescu nu a uitat să puncteze, ori de câte ori a avut ocazia, “impotența administrativă” arătată de Decebal Făgădău în timpul mandatului său.

„Dacă nu sună megaloman, nu e în interesul lui Decebal Făgădău”

Mediul este un subiect foarte important, mai ales la Constanța, un oraș în care iarba verde este, de fapt, galbenă. Ne-am obișnuit cu toții cu această situație, însă asta nu înseamnă că este și normal. HoriaConstantinescu reamintește administrației publice locale că a avut la dispoziție mai multe opțiuni prin care să înverzească locurile gri și galbene ale orașului.

„Trebuie să ne reamintim că pe sub teritoriul Dobrogei mai circulă o Dunăre. Tatăl meu este geolog și m-a învățat acest lucru în copilărie. Îmi spunea că oriunde sapi în Dobrogea, la 30-40 metri, circulă o Dunăre pe dedesubt. Asta înseamnă că fiecare areal poate primi apă. Într-adevăr, asta nu sună megaloman și poată că de aceea cel care cu impotență administrativă conduce destinele primăriei, nu a înțeles că nu doar dalele scumpe de pe Mamaia, pe Tomis, sunt soluția. Soluția este și administrarea bugetului într-un mod coerent. Astăzi tundem în mod pompieristic niște ronduri și ne rugăm să vină ploaia. Când nu vine, Constanța arată atât de galbenă precum arată astăzi.”, susține Horia Constantinescu, candidatul PPU-SL la Primăria Municipiului Constanța.

„Saltul de la lacheu la conducător a fost puțin cam brutal pentru el”

Întrebat în legătură cu investițiile pe care ar dori să le facă dacă va fi instalat în funcția de primar al Constanței, Horia Constantinescu a precizat că va avea în vedere investiții care să afecteze viața constănțenilor într-un mod pozitiv. Spre exemplu, în ceea ce privește școlile, acesta își dorește ca în fiecare vacanță de vară să reabiliteze toate unitățile școlare prin intermediul unor parteneriate avantajoase.

Decebal Făgădău era foarte preocupat, în perioada în care era viceprimar, să administreze și treburile trasate de cel care era edil la acea vreme. Nu știu dacă îi plimba și câinele, dar cu siguranță erau multe atribuții în acest domeniu. Așa că saltul de la lacheu, la primar, a fost puțin cam brutal pentru el. Încearcă să-și cosmetizeze aparent ceea ce face, pentru a masca incapacitatea de a administra. Vine și iese cu afirmații jenante, că s-a hotărât să dea 5 milioane RON unităților de învățământ. Ce s-a întâmplat în ultimii patru ani, de unitățile acestea de învățământ nu au primit nimic. Uitându-ne pe asfaltările fenomenale, pe care Decebal Făgădău le prezintă ca o donație personală, cumva observăm că a ajuns o favoare. Dacă Măria Sa, Decebal Făgădău, a ajuns și îți asfaltează strada, tu ar trebui să faci un altar cu chipul acestuia și să-l votezi. Este jenant ca în 2020 să existe străzi neasfaltate și locuințe neracordate la utilități.”, a mai precizat Horia Constantinescu.

„Suntem conduși de niște semizei, deținători ai adevărului absolut”

Candidatul PPU-SL la Primăria Constanța este de părere că Decebal Făgădău a pierdut contactul cu realitatea și cu cetățenii care i-au acordat încrederea pentru a duce Constanța spre progres.

„Opacitatea actualei administrații publice locale arată că suntem conduși astăzi de niște semizei, deținători ai adevărului absolut și ai inteligenței supreme. Așa cum încerca să spună impotentul administrativ, domnul Decebal Făgădău, ne-a numit pe toți ceilalți analfabeți administrativ. Nu înțeleg conform cărei evaluări, poate așa l-au învățat la facultatea absovită de dânsul, undeva în Argeș, unde personal nu cred că a ajuns niciodată. Cei câte patru ani scurși în care un impotent administrativ conduce o instituție publică este un timp ireversibil pierdut. Mi-ar plăcea să existe o garanție divină, ca în fiecare an în care ți-ai bătut joc de cetățenii unui oraș, îți va fi scăzut din viață. Atunci, cu siguranță, ar aborda altfel lucrurile.”, a mai adăugat Constantinescu.

Horia Constantinescu, ofertat de PSD cu un post de PARLAMENTAR

Horia Constantinescu, candidatul Partidul Puterii Umaniste – Social Liberal la postul de primar al municipiului Constanța, a recunoscut pentru cotidianul Replica faptul că a fost ofertat de cel mai mare partid din România. Potrivit acestuia, oferta a venit de la cel mai înalt nivel al Partidului Social Democrat, înainte cu puțin timp de a începe campania. Horia Constantinescu a refuzat oferta, însă a transmis conducerii PSD că, din cunoștințele sale, postul de parlamentar ar fi fost dorit chiar de primarul în funcție, Decebal Făgădău.

„Primii care m-au ofertat pentru renunțarea la candidatură au fost cei de la Partidul Social Democrat, oferindu-mi un post de parlamentar. Le-am răspuns acestora că nu se poate pune problema. Știu din cercul apropiat domnului actual primar că își dorea un post de parlamentar și le-am spus să îl ofere lui. Astfel, procentajul meu, plus al partidului, ar putea aduce un primar adevărat pentru Constanța. Oferta a venit de la cel mai înalt nivel, nu de la Decebal Făgădău, la puțin timp după ce au aflat că Horia Constantinescu, înainte de a începe campania, avea între 16 și 18%, în sondajele reale. Iată că acum au apărut cifrele reale și în mapele altor contracandidați.”, a declarat, pentru „Replica”, Horia Constantinescu, candidat din partea PPUSL la Primăria Constanța.

Mai multe detalii despre interviul cu Horia Constantinescu puteți afla urmărind videoul de mai jos.

Sorin HULUBEI

Cod unic mandatat financiar 21200022

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367