REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Horia Tecău a făcut fericiţi prichindeii: a schimbat câteva mingi cu ei

Horia Tecău a făcut fericiţi prichindeii: a schimbat câteva mingi cu ei

Replica API 7 decembrie 2015 | 00:00 233

Tenismanul a jucat rolul lui Moş Nicolae!

Tenismanul a jucat rolul lui Moş Nicolae!

Cea de-a patra ediţie a Kid's Day Horia Tecău a avut loc anul acesta la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanţa. Aici mici sportivi, iubitori ai tenisului, au avut ocazia să schimbe câteva mingi cu Horia Tecău. Elevii au fost încântaţi de cadoul de Moş Nicolae pe care l-au primit din partea liceului şi nu s-au dezlipit un minut de marele tenismen.

După ce fiecare dintre ei a schimbat câteva mingi cu Horia, a început sesiunea de autografe şi de poze. Cei mici au fost foarte încântaţi şi au aşteptat nerăbdători autograful de la idolul lor. După ce au obţinut autograful, elevii au primit şi câte un pachet cu dulciuri de Moş Nicolae. Întrebat cum era Horia Tecău atunci când era în perioada liceului, tatăl său, Romeo Tecău, a declarat pentru „Replica”: „Pe tot parcursul celor patru ani de liceu, Horia a fost un elev silitor, în sensul că a depus o muncă intensă atât pe terenul de sport cât şi la şcoală.

Faptul că era nevoit să lipsească perioade mai lungi de timp, el trebuia să recupereze şi a avut noroc cu aceşti profesori minunaţi, care, au găsit înţelegerea necesară. Au făcut meditaţii suplimentare cu el pentru a acoperi perioadele în care lipsea. Bucuria noastră este că alături de colegii lui a reuşit să performeze, iar pregătirea din acest liceu i-a folosit în viaţă”. Vizibil emoţionat şi bucuros că este alături de copii în zi de sărbătoare, jucătorul a declarat: „A devenit deja o tradiţie ca evenimentul Kid's Day să fie organizat de Moş Nicolae, este modul meu de a da înapoi copiilor ceva.

Am fost şi eu copil şi ştiu ce înseamnă să ai un model în faţă, să ai ocazia să joci cu un jucător profesionist. Pe mine m-a motivat, m-a ambiţionat să îmi doresc să ajung campion şi cu gândul acela am început să organizez aceste evenimente. Mă bucur că în acest an am putut să îl organizez aici, în locul unde am început tenisul, la şcoala unde am învăţat. Este un moment emoţionant pentru mine să revin în acest loc, să îmi revăd foştii antrenori şi dacă pot prin prezenţa mea aici să inspir, să îi motivez pe copii să îşi dorească să devină campioni, să creadă că se poate realiza acest lucru plecând de aici, este o misiune îndeplinită pentru mine.

Am o viaţă foarte aglomerată în circuit, sunt multe turnee, multe antrenamente dar acesta este unul dintre puţinele momente în care chiar îmi face plăcere să fac şi alte lucruri, să mă încarc cu energie jucând cu aceşti copii, mai ales când ştiu cât de mult înseamnă pentru ei lucrul acesta”. Directorul Liceului Sportiv, Andrei Ion Szemerjai, a afirmat că atât Horia Tecău cât şi Simona Halep şi Eliza Samara au fost mereu alături de liceu în momentele importante.

„Să vă spun un secret. Horia nu a fost plecat niciun moment, el a fost tot timpul aici. Cu timpul a demonstrat că este un copil foarte bun, nu și-a uitat locul de unde s-a lansat și în fiecare an revine cu plăcere așa cum revin toți marii campioni. M-am bucurat extraordinar de mult pentru că Horia a devenit un simbol al României și nu este puțin lucru pentru un copil de 8 ani să schimbe câteva mingii cu numărul unu mondial. Nu este puțin lucru ca un oraș cum este Constanța și o unitate sportivă cum suntem noi să aibă la ora aceasta numărul unu mondial la băieți la dublu, numărul doi mondial la fete la simplu și numărul unu în Europa la tenis de masă fete”.

Primul antrenor al tenismenului, Ioan Macoveciuc are numai cuvinte de laudă la adresa acestuia și spune că de fiecare dată când îl vede, își aduce aminte de el când era mic. „A fost cea mai mare plăcere prezența lui Horia aici la noi în sală, pentru că a reușit un rezutat deosebit, este numărul unu în lume. A fost un sportiv care a muncit cu mine aproape 10 ani, în acești ani câștigând mai multe turnee de junior. A avut un start excelent pe care la continuat”. De curând Horia Tecău alături de Simona Halep, Eliza Samara și mulți alți sportivi, au fost nominalizați în ancheta agenției bulgare de știri BTA pentru cei mai buni sportivi ai anului în Balcani, ajunsă la ediția a 43-a.

„Este o performanță extraordinară pentru Constanța să aibă trei sportivi nominalizați la acest titlu. O mare onoare, dar să nu uităm că avem sportivi de valoare în Constanța, am avut tradițe, avem încontinuare și acesta este și scopul acestei acțiuni, să îi motivăm pe copii, să îi facem să creadă și să încerce să ajungă campioni.” Despre proiectele sala de viitor, Horia a menționat că își dorește să înființeze o academie de tenis prin care să educe copiii. „Este unul din proiectele mele de viitor, unde îmi doresc să fie cursuri de tenis, cursuri de educație în tenis, pentru copii, pentru antrenori dar și pentru părinți.

Cu toți au nevoie de mai multă informație deoarece avem un număr foarte mare de copiii care vin la tenis, de aceea trebuie să știm și cum să îi ținem la tenis, cum să îi educăm. O academie de tenis ar ajuta foarte mult dar ca să realizăm acest lucru avem nevoie de o organizare foarte bună”. Tenismenul va petrece sărbătorile acasă alături de familie. După acestea va reîncepe antrenamentele, mai ales că în anul 2016 are ca obiectiv principal câștigarea medaliei olimpice de aur la dublu alături de Jean-Julien Rojer, cât și la dublu mixt, alături de Simona Halep în cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108