REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
17.4° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Hotărâre de Guvern privind înființarea unei subunități ISU la Cernavodă

Hotărâre de Guvern privind înființarea unei subunități ISU la Cernavodă

Replica API 7 aprilie 2021 | 00:00 2634

Guvernul României, prin premierul Florin Cîțu, a publicat hotărârea privind înființarea subunității profesioniste speciale de intervenție ”Detașamentul Special de Pompieri Cernavodă” în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dobrogea” al Județului Constanța

Iată hotărârea:

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, precum și al art. 49 alin. (3) din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, republicată;

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre:

Art. 1 – (1) Se înființează, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dobrogea” al Județului Constanța, subunitatea profesionistă specială de intervenție ”Detașamentul special de pompieri Cernavodă”, pe amplasamentul C.N.E. Cernavodă, în vederea asigurării intervenției pentru stingerea incendiilor la Centrala Nuclearelectrică Cernavodă, condusă de un comandant detașament special, ajutat de un locțiitor comandat detașament special.

(2) Nivelul studiilor, gradul militar, coeficientul și solda de funcție pentru funcțiile prevăzute la alin. (1) sunt similare celor specifice funcției de comandant detașament I, respectiv funcției de locțiitor comandant detașament I, ambele de la nivelul inspectoratelor pentru situații de urgență județene, potrivit normelor legale în vigoare.

Art. 2 - Posturile necesare pentru înființarea subunității profesioniste speciale de intervenție ”Detașamentul special de pompieri Cernavodă” se asigură prin suplimentarea posturilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dobrogea” al Județului Constanța, prin redistribuire de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.

Art. 3 - (1) Cheltuielile de personal determinate de suplimentarea efectivelor prevăzute la art. 2 se suportă din fondurile alocate în bugetul Ministerului Afacerilor Interne, pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

(2) Cheltuielile curente și de capital necesare pentru funcționarea subunității profesioniste speciale de intervenție ”Detașamentul special de pompieri Cernavodă” se asigură de către SN Nuclearelectrica SA..

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Adica pana acum centrala atomica a functionat fara pompieri?
0
7

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389