REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Hotelierii de pe litoral sunt optimişti: fac angajări în masă

Hotelierii de pe litoral sunt optimişti: fac angajări în masă

Replica API 28 martie 2020 | 00:00 5036

Pregătiri pentru sezonul estival 2020

Pregătiri pentru sezonul estival 2020

Turismul, industria evenimentelor şi domeniul ospitalităţii şi al restaurantelor sunt primele domenii afectate direct de criza provocată de pandemia coronavirus. Şocul va fi resimţit şi în alte domenii, de aceea este de aşteptat o creştere a numărului de recrutări după această perioadă. Sute de angajatori constănțeni s-au apucat din timp să facă recrutări pentru sezonul estival 2020. Anunțurile pentru angajări se înmulțesc pe zi ce trece, ce mai contează că suntem sub amenințarea acestui virus în fața căruia suntem neputincioși!Personal în domeniul hotelier, personal administrativ, instalatori, contabili, personal în domeniu gastronomic sau pentru curățenie, toate sunt pe platformele online, disponibile pentru sezonul estival 2020. Se caută recepționeri, full-time, barmani, bucătari și ospătari, cameriste, o firmă din Jupiter este în căutare de ajutor pizza, ajutor bucătar, bucătar, barman, ospătari și muncitori necalificați.

Pe cealaltă parte a baricadei, operatorii din turism care oferă servicii pentru Litoralul Românesc solicită ajutorul Guvernului pentru a putea rezista pe piață Operatorii de pe Litoralul Mării Negre, dar și agențiile de turism care vând vacanțe în această zonă se confruntă cu un blocaj economic din cauza pandemiei de coronavirus, motiv pentru care solicită Guvernului o serie de măsuri menite să limiteze pierderile și să poată funcționa în parametri normali în această vară, când se estimează că o mare parte dintre români se vor orienta către vacanțele interne.

Printre măsurile de salvare solicitate se numără: exceptarea de la plata taxelor și a impozitului pe salarii în perioada 1 martie - 30 iunie 2020, amânarea plății impozitelor și taxelor locale pentru operatorii din turism și servicii aferente primului semestru din 2020, pentru o perioada de 6 luni, fără penalizări și dobânzi, prelungirea termenelor de plata privind impozitele și contribuțiile sociale de la 1 iulie la 31 decembrie și oferirea imediată a voucherelor de vacanță și acordarea de subvenții pentru plata salariilor. Reprezentanții organizației susțin că pandemia de coronavirus, ținută deocamdată sub control în România, afectează deja grav operatorii economici din turism și servicii, aceștia confruntându-se cu diminuarea sau chiar blocajul activității, reducerea cererii, închiderea restaurantelor, cafenelelor și barurilor, închiderea cluburilor și centrelor de agrement.

Bucovală: Nu cerem nimic gratis de la Guvern

Contactat telefonic, președintele Organizației Patronale Mamaia- Constanța, Nicolae Bucovală, a transmis faptul că dorește să fie luate măsuri preventive, deoarece urmează o perioadă destul de tulbure pentru turismul intern. „Unele țări din Uniunea Europeană, Cehia, Franța, Italia au luat măsurile pe care noi le-am cerut. Noi nu le cerem degeaba și nu suntem disperați la ora asta. În momentul în care turismul intern nu va fi afectat, nu vom fi nebuni să cerem astfel de scutiri. Suntem nevoiți să luam măsuri, deoarece este o perioadă incertă și nu știm ce va urma. Deja câteva agenții de turism și-au închis porțile, deoarece au scăderi ale vânzărilor de peste 80%. Nu cerem nimic gratis de la Guvern, cerem niște măsuri ca atât industria hotelieră, cât și celelalte industrii să nu pice de tot, pentru că în momentul în care pică, știți foarte bine că e foarte greu să se pună pe picioare întreprinderea respectivă”, a declarat Bucovală.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nimic nu m ar bucura mai tare ca makidonia sa dea faliment. Ati falimentat tot in jurul vostru tineti oameni 16-18 ore pe zi la carat moloz si nu ii lasati sa plece pana nu va beti voi cafeaua tarzie . Huoooo, cultilor inchipuiti! Voi ati ajuns sa faceti turism. Fi ta aia e o diva inchipuita. Noroc cu nevasta ta care e o doammnaaaaa!!
1
0
Voi faceti angajari ,foarte bine ca sa aiba lumea de munca . Ca de venit vine cucu si frati lui
1
0
atentie bizoni!!Sclavie moderna. La machidoni,restaurant,salariul minim pe economie.Muncesti fara simbata,duminica,sarbatori legale,concedii,acte,cu muult peste 8 ore.Vrea prostul sa stea cu amanta,stai dupa el pina la 2 noaptea,si tu esti de dmineata la lucru. Jupiter,toata vara,de dimineata pina la 2 noapteA,daca primesti salariul kinim.Laminceput promisiuni cit casa,apoi teapa,alt fraier.Toata mangalia,nae nwgrea,lavrion,cristopher,tiganii si tzepe.Marinas te tin in picioare toata ziua,chiar daca ju au nic un client,toate bacsisurile le ia turca.Fugiti!
5
1
hahahahahahaha
1
0
dau si bani in avans
4
0
eu zic sa facem donatii pt sarmanul bucovala, sa-i dam bani si sa-l ajutam, sa nu fie pe pierdere, daca e posibil sa-i intrecem orice asteptare. morii mamii lui de gunoi...
11
0
Mare om e Buci ovala asta.
12
0
Mamaia cu atatea blocuri va deveni cartier si va inflori sudul judetului Constanta unde poluarea sta mai departe
9
1
..va fi jale in turism pt cativa ani
8
2
Bucovala tu mai puneo capra pe Lacme si lasai pe alti sa faca turism.
9
1
optimisti pe draqu,fomisti si cu nuca mica ca ala de la 11 51
8
1
ba tu ori esti prost ori nebun si tu si bucovala ,bai ce averi in cap ma.makidoni spurcati luativa gindu de la sezonul 2020 ca ati supto
12
2
CELCO....RESPECT!
5
0
ptr totii astia care latrati ca se vor mari preturile in turism ! stati in casa si continuati carantina si uitativa pe 3d la filme cu muntele si marea .... nu va obliga nimeni sa veniti .... vor veni francezi englezi italieni nu avem nevoie de voi laturiile societati .... fiti pozitivi si veti invinge laturiile indepartate care doar stiu sa ceara moca gratis si sa stea la mana intinsa
7
18
Nu stim cum vor iesi majoritatea romanilor din primavera asta,cam cat de sifonati cu sanatatea si cu situatia bugetara familiala. Oricum,turismul romaniesc si fara pandemie a fost cam de cacao privind prestatiile.
15
2
Ce treaba are bucovala cu prefectul?
6
4
Daca si-n iulie o sa urle gaborii-n goarne stati acasa poola sezon.Partea buna ca n-o sa-mi mai foota creerii aia cu sezlongurile!
19
0
Cine sa de bani ? Makidonimea care le tataie curu cand intinde ma cu 50 ron ,imi e scirba de jegurile astea ,in schimb ai vezi pe toti cum se falesc cu masini de sute de mii. Am vazut lista cu cei care au donat 2 firme omw parca si Mri hospital Oameni de nimic.
19
2
De ce presa nu scrie daca vreun avocat, notar, oameni milionari in euro, a donat careva vreun leu pt medici sau aparatura in Romania? Nu scrieti si nu publicati pt ca niciunul nu a donat nimic. Medicii ar trebui sa tina cont de acest lucru. Dar daca ei nu vor tine socoteala, le va tine Dzeu. Toti cei din Top 300 se dau invizibili. Hai ziaristilor, nu ne mai anuntati cat de mare au profitul firmele din top si cat a donat fiecare patron? In spitale sa se trateze singuri atunci. Deci nu degeaba vom ramane fara medici curand. Asa plateste Dzeu. Papa a donat, mafiotii in schimb, ioc
21
2
Daca vor umfla preturile, si sigur ca asa vor face ca sa isi scoata parleala, se vor caza doar patronii cu familiile lor !
21
1
Jegosule de om
16
0
dupa 3 luni de stat acasa cine naiba iti mai da concediu?
28
0
Ca in sfarsit poate acum cu virusul asta , macar se face curatenie printre snapanii care au afaceri pe la mamaia si care au facut bani prin evaziune fiscala.Toata machidonimea care are" afaceri" in saracie cu voi ca ati jupuit ani de zile turistii cu preturi de MONTE CARLO.Acum ca MAMAIA o sa fie si fara oameni sa vina si tsunami sa rada toate hotelurile pe care le ati luat de statul comunist cu japca pe nimic.
27
2
Ti-a tras-o giner-tu cu expati-n carantina la Mamaia.ulea mai vine pe litoral,asa ca dati hotelurili inapoi statului asa cum le-ati luat,gratis!
33
3
Bucovala,se mai tine anul asta,,Neversea"?
26
1
Hotelierii au supt-o anul asta, lu Bucovala ii joaca prostata feste daca el crede ca va fi sezon.Probabil carantina va fi pana in vara.
35
1
mai bine ma duc la valu lui traian in padure decat sa vin in mamaia sa iau coroane pe piele
32
2
Bucovala , un mancator de cacat. Cine naiba mai vine in concediu cand nu se stie cand o sa treaca ebunia de virus. De 1 mai nu mai vine nimeni, cluburile sunt inchise iar cei care au facut rezervari pt vara deja isi cerbanii inapoi! Si colac peste pupaza mai sunt si cei veniti din Italia cazati in hoteluri pe care le infecteaza.
44
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108