REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Hotii au furat pana si patura pe care dormeau angajatii firmei de paza Spada

Hotii au furat pana si patura pe care dormeau angajatii firmei de paza Spada

Replica API 28 martie 2011 | 00:00 190

Acuzati de localnici ca "dorm" pe ei, politistii din Baraganu se apara:

Acuzati de localnici ca "dorm" pe ei, politistii din Baraganu se apara:

Prefectul Claudiu Iorga Palaz s-a întâlnit, duminică, cu locuitorii din satul constănţean Lanurile (din comuna Bărăganu) pentru a le asculta nemulţumirile. Iniţial, reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a deplasat la Căminul cultural din Bărăganu, doar că aici "cam bătea vântul" prin sală, semn că oamenii nu fuseseră anunţaţi cu privire la întâlnire. "Misterul" a fost lămurit rapid: afişele prin care era anunţată venirea sa au fost rupte, aşa încât prefectul s-a repliat rapid către Căminul cultural din Lanurile, invitând acolo şi cei câţiva locuitori din Bărăganu care aflaseră că se ţin audienţe. Aici, prefectul a atras atenţia că nu el este cel care pierde dacă oamenii nu ştiu că ţine audienţe, ci locuitorii, care astfel nu îşi rezolvă problemele. Odată depăşit momentul, cei prezenţi au început să-şi spună păsurile, iar pe măsură ce-şi relatau problemele, atmosfera a devenit tot mai încinsă, iar sala tot mai plină.

Între cele mai dezbătute probleme s-a numărat cea a furturilor din localitate: "De zece ani în localitate se fură zilnic şi poliţia nu intervine pentru că doarme". "Oamenii sunt terorizaţi de furturi. Se fură de la ceaunul din curte până la vite. Sunt doi poliţişti în comună, pe care după ora 16.00 nu îi mai găseşti. Păi, mulţumim, că hoţii vin seara, nu ziua", a relatat un tânăr. Inspirată de verva consăteanului său, o femeie a susţinut, la rândul ei, că pe 10 mai 2010 s-a trezit cu trei bărbaţi în casă, a sunat la 112 şi nimeni nu a făcut nimic. "Dosarul nu s-a soluţionat. Au spus că vin să ia amprente şi poliţiştii nu au mai ajuns nici până acum. Este inadmisibil ca oamenii legii să nu facă nimic. Ce, poliţia e ţinută de bibelou?", a povestit femeia. Interesant este că, după ce şi-a explicat durerea, femeia a ţinut să-i lase prefectului şi numărul de telefon, în caz că are ceva să-i transmită cu privire la problema ei, după care s-a scuzat că are treabă şi a plecat, lăsând restul mulţimii să vorbească. În toată dezbaterea despre poliţie, la un moment dat s-a comentat şi absenţa unui reprezentant al oamenilor legii în sală, cu toate că fusese lansată invitaţia către aceştia. Într-un târziu, şi-a făcut apariţia şi adjunctul postului de poliţie, care, într-un moment de sinceritate rară, în discuţia cu cetăţenii, a atras atenţia că Primăria Bărăganu are firmă de pază contractată pe bani buni să păzească localitatea, sediul primăriei şi şcoala. "Hoţii au furat până şi pătura pe care dorm paznicii firmei", a concluzionat omul legii. Un comentariu pe marginea unei astfel de informaţii este de prisos, singura informaţia care a mai fost disponibilă pe această temă fiind aceea că firma de pază care are contract cu Primăria se numeşte "Spada", iar contractul anual este în valoare de 1,6 miliarde lei vechi pe an. Revenind la celelalte situaţii reclamate de cetăţenii comunei, de menţionat şi faptul că în comună nu există o farmacie, dar şi situaţia a 24 de cetăţeni care nu pot intra în posesia unor terenuri, ca urmare a faptului că documentele care le atestă proprietatea au luat foc. "Cunosc situaţia. Fostul primar de la Mereni a dat foc documentelor din primărie, pentru a-şi acoperi greşeli. Dar vom rezolva problema", a spus prefectul. Reamintim, în acest context, că localitatea Bărăganu a aparţinut de Mereni. Tot legat de pământ, oamenii au reclamat că aşteaptă de foarte mult timp să le fie retrocedate terenurile pe care le-au deţinut. "Există pământ, chiar dacă ni se spune că localitatea nu mai are", a spus o femeie. O altă situaţie reclamată de cetăţeni a fost, la fel ca şi în alte localităţi, lipsa unor drumuri care să îi scoată din noroi. "Au venit în 2007 cu piatră, să pună pe străzi, au pietruit jumătate de comună, după care au luat piatra şi au plecat", s-au plâns oamenii, prefectul replicând că este o acţiune a Consiliului Judeţean, şi că preşedintele CJC este în măsură să finalizeze acest proiect.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108