REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Iată cine este implicat în dosarul reţetelor falsificate şi decontate de Casa de Asigurări

Iată cine este implicat în dosarul reţetelor falsificate şi decontate de Casa de Asigurări

Replica API 28 ianuarie 2017 | 08:24 1200

Medici

Medici

Șase persoane au fost arestate în dosarul rețetelor falsificate și decontate de CJAS Ialomița, dosar în care au fost efectuate percheziții și în Constanța. Printre acestea se află medicul Carmen Lăcureanu, care lucrează la un cabinet din Țăndărei (Ialomița), Mariana Pandrea, administrator al SC Biomed S.R.L . din Mihail Kogălniceanu (Ialomița), Pandrea Cristian Sorescu, asociat alături de Mariana Pandrea la societatea Lavanda Mery Farm - S.R.L din Mihail Kogălniceanu (Ialomița), Daniela Iordache, Verginia Rusu și Mihaela Elena Iacob.

"Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa. În baza art. 226 alin. 2 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Lăcureanu Carmen (date), Pandrea Mariana (date), Sorescu Pandrea Cristian (date), Iordache Daniela (date), Rusu Verginia (date) şi Iacob Mihaela Elena (date), pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 26.01.2017 şi până la data de 24.02.2017 inclusiv", potrivit portalului Tribunalului Ialomița.

Amintim că poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, la data de 25 ianuarie a.c., au efectuat 7 percheziţii, la domiciliile unor persoane bănuite de înşelăciune, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fraudă informatică, fals şi complicitate la fals intelectual, uz de fals şi complicitate la înşelăciune. Percheziţiile au fost efectuate în oraşul Ţăndărei, comuna Mihail Kogălniceanu şi în judeţul Constanţa. Din cercetări a reieşit că, şase dintre persoanele bănuite, în perioada 2010 - 2014 ar fi falsificat un număr de 4.508 reţete medicale, ce au fost decontate prin intermediul unei unităţi farmaceutice, cauzând un prejudiciu de 667.000 de lei.

De asemenea, în perioada 2013 - 2014, ar fi fost introduse în evidenţe reţete falsificate, emise de un cabinet medical. În cursul anului 2013, administratorul unei unităţi farmaceutice ar fi efectuat 10 transferuri bancare, în valoare de 80.000 de lei, bani proveniţi în urma decontării unor reţete false, în scopul de a ascunde sau disimula originea ilicită a acestora. familie, asistenţi medicali şi farmacişti au emis, respectiv completat în fals mai multe mii de reţete pentru medicamente compensate care au fost decontate de Casa Judeţeană de Sănătate Ialomiţa, prejudiciul corespunzător celor 4508 reţete expertizate pană în prezent fiind de 666.897,99 lei. În cursul zilei de 26.01.2017, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa a înaintat propunerea de arestare preventivă faţă de un număr de 6 inculpaţi, propunere ce a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Ialomiţa”, potrivit procurorilor ialomiţeni. În urma percheziţiilor au fost ridicate înscrisuri, calculatoare şi 37.000 de lei, în vederea administrării probatoriului în cauză.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Verificati farmaciile din comunele si satele din judet unde exista farmacisti doar pe hartie, in acte; in realitate nu ia vazut nimeni niciodata, fiind persoane pensionate sau care lucreaza prin alte parti de fapt. Casa nu vede ca 8ore pe zi sta un asistent de farm.care elibereaza si retete,lucru interzis de lege. Verificati si farmaciile doctorilor-adevarate lanturi- puse pe numele copiilor, sotiilor, altor rude, lucru interzis de lege. Pacat ca procurorii nu se baga in acest paienjenis, caci ar fi mult de lucru.
0
0
acesti indivizi ar trebui sa ste la racoare pana or intelege tpti celalti sa nu mai fure de pe spinarea muribunzilor .Escroci lacuste lepre nesatule
4
0
Pacat ca nu sunt date si gradul MASONIC sau macar loja din care face parte.
5
1
Madam Vrinceanu de la Casa de Asig, pune mana si mai scrie un denunt, ca te salta DNA. Scrie asa preventiv ca la cate magarii ai facut sa mai fie acolo pt colegi deai tai.
8
1
la lumina fostu primar chiru , doctorita zamfir cind vor fiverificati ?
4
0
Pune mana si scrie o plangere la vreun Parchet decat sa scrii ca un semianalfabet pe internet.
4
5
Lua-ti la verificat toate farmaciile din comune si sate sa vedeti evaziune fiscala !Fiecare farmacie lucreaza cu cate un medic care le promoveaza medicamentele si dau retete la pacientii care nici macar nu au trecut pe la cabinet cu lunile s-au chiar cu anii.
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108