REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Îl mai ţineţi minte pe Tusac, primarul în mandatul căruia Mangalia a stat o iarnă în frig? E BUN DE PLATĂ!

Îl mai ţineţi minte pe Tusac, primarul în mandatul căruia Mangalia a stat o iarnă în frig? E BUN DE PLATĂ!

Replica API 24 august 2018 | 13:41 1311

Obligat de instanţă să achite despăgubiri către Primărie

Obligat de instanţă să achite despăgubiri către Primărie

Claudiu Tusac

Primăria Mangalia a câștigat, la Tribunalul Constanța, un proces deosebit de important! Spre nenorocirea lui Claudiu Tusac, fostul primar al Mangaliei, care este bun de plată! Acesta a fost obligat de către judecători la plata exorbitantei sume de 7.509.047,6 lei reprezentând contravaloare prejudiciu cauzat în perioada în care a condus municipiul.

În anul 2010, auditorii Curții de Conturi au descoperit, în urma unui control, mai multe nereguli la administrația locală Mangalia. Una dintre acestea este angajarea, ordonanţarea şi efectuarea de plăţi fără ca bugetul unităţii administrativ teritoriale să fie aprobat, conform art. 77 alin. 1 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale. Urmare acestor acte, bugetul administraţiei a fost fost prejudiciat cu suma de 4.015.732 lei. La vremea respectivă, primar al municipiul Mangalia era Claudiu Tusac. Fiind de natură penală, raportul a ajuns și pe mâna procurorilor DNA.

Iar aceștia l-au deferit justiției, fiind acuzat de abuz în serviciu şi conflict de interese, în legătură cu acordarea unor contracte de asistenţă juridică. În acelaşi dosar, a fost deferit justiţiei şi Laurenţiu Iulian Dumitraşcu, avocat în Baroul Tulcea, acuzat de complicitate la abuz în servicu şi complicitate la conflict de interese. Din rechizitoriul întocmit de procurori reiese faptul că în perioada noiembrie 2010 - septembrie 2012, Mihai Claudiu Tusac, în calitate de primar al Mangaliei, a efectuat plăţi nelegale pentru un număr de 95 de contracte de asistenţă juridică, încheiate cu Iulian Laurenţiu Dumitraşcu, deşi în perioada respectivă, acesta din urmă era angajatul Primăriei Mangalia, fiind doar suspendat, la cerere, din funcţia de şef al Serviciului Juridic.

„În baza acestor contracte, inculpatul urma să efectueze în beneficiul Primăriei Mangalia aceleaşi activităţi pe care le presta şi în calitate de funcţionar public, însă în schimbul unor remuneraţii de aproximativ 12 ori mai mari decât salariul. De menţionat este faptul că, la baza efectuării plăţilor din fonduri publice către inculpatul Laurenţiu Iulian Dumitraşcu nu au existat nici un fel de documente justificative, din care să rezulte că serviciile, a căror contravaloare a fost achitată, au fost efectuate şi recepţionate. Prin acţiunile sale, inculpatul Mihai Claudiu Tusac a provocat Primăriei Mangalia un prejudiciu de 437.879,98 lei.

În cauză, a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparţine inculpatului Laurenţiu Iulian Dumitraşcu”, au precizat procurorii DNA. Pentru aceste fapte, el a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Odată închis dosarul penal, în 2017, Curtea de Conturi a obligat administrația publică locală condusă de Cristian Radu să se îndrepte împotriva fostului primar, Claudiu Tusac, în vederea recuperării întregului prejudiciu.

Ceea ce s-a și întâmplat, în martie 2017. Tribunalul Constanța. Pe 20 iunie a.c., Tribunalul Constanța a dat câștig de cauză Primăriei Mangalia. Fostul edil a contestat, evident, soluția, la Curtea de Apel, cererea fiind înregistrată pe data de 7 august a.c. Dacă instanța ierarhică va menține decizia Tribunalului, atunci Claudiu Tusac va fi executat silit în vederea recuperării întregului prejudiciu. Claudiu Tusac nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Firmele de stat fac contracte de asistenta juridica pe bani grei, in conditiile in care au angajati juristi. Curtea de conturi ce spune? Este corect ca din bani publici sa se plateasca asa sume?
3
0
Il ajut si eu, cu el mi-am facut hotel pe plaja.. merita, este un baiat bun
3
1
Va fi greu sa uitam ce ne a facut sa suferim acest imbuibat din cauza lipsei de caldura intr o iarna atat de geroasa .Sa aiba parte de asa ceva cu tot neamul
9
2
Sanatatea si bunurile distruse de mucegai, ni le plateste?
10
0
MUIE IORGUS ;MUIE DRAGNEA ; MUIE PSD !
11
4
ar trebui toti primarii din Romania verificati,,, s ar umple puscariile .
6
0
iar iei muie de la arabi ? ma-ta face sex multiplu , tu ii gasesti clienti si incasezi ! ce tva ai , 5% ? doar sunt alimentare ca ma-ta inghite tot !
3
3
Zici ca este un tigan lautar care canta la comanda !
8
0
Este o decizia fara precedent . Probabil dl Faliboga este marcat acum, a fost singurul care l a iubit cu adevarat.
5
0
Pai Parca acum 2 sapt radu si Primaria au pierdut procesul cu Cei de la callatis fix ptr 7.200.000 lei ...cum se va face plata...radu-i bun de plata?
6
0
ce fata ai breeee? de ce tii gura asa astepti ceva?
6
0
Tziganul tusac trebuie in primul rand bagat la parnaie ! Deabia dupa aceea trebuie sa fie executat silit. Muie tusac,muie dragnea,muie pesede !
13
5
Asta-i motivul pentru care zootehnistul primariei Costinesti nu da drumul la scaunul de primar ! Afacut tot ce s-a putut furand voturi ca sa ramana primar sa nu i se descopere ilegalitatile ,a instrainat pamantul comunei ,inclusiv strazile diferitelor persoane sus puse pentru asi acoperi spatele.A cumparat procurori,judecatori pentru a nu fi acuzat de abuz de serviciu si conflict de interese !Tusac daca nu ai putut esti bun de plata.
7
1
Il ajut eu cu Marius Ciobanel
7
2
Priponit. M-as mira sa recupereze ceva din prejudiciu.
14
0
sa vdm cum
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614